Wagamama

9,25% obligatielening

Over Wagamama

Kaizen BV is de holding van Noodlebar Benelux BV, een restaurantketen die in het bezit is van de licentierechten voor de Nederlandse en Belgische markt van de internationale restaurantformule Wagamama. In totaal heeft Wagamama 160 vestigingen wereldwijd.

Wagamama restaurants zijn “fast casual dining”, het snelst groeiende segment binnen de restaurantsector. Wagamama restaurants zijn gebaseerd op de Japanse keuken met een uitgebreide keuze aan noodle- en rijstgerechten. In Wagamama restaurants kan men snel en gezond dineren voor een bescheiden prijs. Belangrijkste kenmerken zijn: snelle en vriendelijke service, verse ingrediënten, uitgebreide menukaart, open keuken, fraaie inrichting en aantrekkelijke prijs. Wagamama restaurants zijn efficiënt ingericht, serveren veel gasten en behalen een hoge omzet.

Wagamama restaurants zijn op A1 locaties gevestigd in de grote steden, onder andere in Amsterdam op het Max Euweplein, Rembrandtplein, WTC Zuidas en in de nieuwe hal van het Centraal Station en in Antwerpen op de Keyserlei.

Binnenkort opent Wagamama ook in Rotterdam!

Medio 2016 wordt het nieuwste Wagamama restaurant geopend in de Witte de Withstraat in Rotterdam, een uitgaanslocatie met veel succesvolle restaurants, zoals Bazar, De Witte Aap en NRC Café. Het nieuwe Wagamama restaurant is gevestigd op de begane grond en beslaat twee panden. De hoge glazen pui over de hele breedte geeft een uitstekende zichtbaarheid in deze drukke en populaire uitgaansstraat.

De volgende vestiging is gepland in Designer Outlet Centrum Roermond. Dit outlet centrum met veel buitenlandse bezoekers is eigendom van McArthurGlen. Deze ontwikkelaar heeft in diverse Europese steden een samenwerking met Wagamama.

Gezien de opkomende markt van fast casual dining en de diverse vestigingsmogelijkheden in de grote steden, is de verwachting dat Kaizen de komende jaren fors kan uitbreiden. Naast Amsterdam, Rotterdam en Antwerpen zijn Den Haag, Utrecht en Brussel gewenste locaties.

Leendoel

Kaizen BV zal de opbrengst van de obligatielening gebruiken voor verwerven van het volledig belang in Noodlebar Benelux en financiering van de nieuwe vestiging in Rotterdam.

Cijfers

Alle restaurants van Noodlebar Benelux zijn winstgevend. De geconsolideerde omzet 2015 bedraagt € 9,1 miljoen met een winst van € 508.000 voor belasting. De verwachte omzetgroei voor 2016 en 2017 bedraagt ongeveer 23% en de geprognotiseerde kasstroom bedraagt € 1,5 miljoen en € 2,0 miljoen. Kijk voor meer informatie in het Informatiememorandum.

Voor meer informatie over Wagamama ga naar de website.

Wilt u een aanbod doen?

Aanbod

Wilt u meer informatie?  Bekijkt u dan hier de prospectus en meer informatie:

Bekijk de effecten:

Effecten
Terug naar boven