Wagamama is een restaurantketen gebaseerd op de Japanse keuken met een “fast casual dining” concept, het snelst groeiende segment binnen de restaurantsector.

Over Kaizen B.V.

Kaizen BV is de holding van Noodlebar Benelux BV, een restaurantketen die in het bezit is van de licentierechten voor de Nederlandse en Belgische markt van de internationale restaurantformule Wagamama. In totaal heeft Wagamama 220 vestigingen wereldwijd.

Wagamama restaurants zijn “fast casual dining”, het snelst groeiende segment binnen de restaurantsector. Wagamama restaurants zijn gebaseerd op de Japanse keuken met een uitgebreide keuze aan noodle- en rijstgerechten. In Wagamama restaurants kan men snel en gezond dineren voor een bescheiden prijs. Belangrijkste kenmerken zijn: snelle en vriendelijke service, verse ingrediënten, uitgebreide menukaart, open keuken, fraaie inrichting en aantrekkelijke prijs. Wagamama restaurants zijn efficiënt ingericht, serveren veel gasten en behalen een hoge omzet.

Product

Wagamama serveert noodle en rijstgerechten, diverse bijgerechten, versgeperste sappen, wijn en Japanse bieren. Alle restaurants hebben wereldwijd dezelfde menukaart, gebaseerd op de Aziatische keuken, waarbij de kwaliteit door de franchisegever Wagamama Ltd streng wordt bewaakt. De controles vinden plaats door middel van ‘mystery dining’ en interne en externe controles op ‘quality’, ‘service’, ‘control and development’ en op ‘health and safety’.
De doelgroep van Wagamama is breed en gevarieerd en bestaat uit toeristen, zakelijke gasten, families, winkel en uitgaanspubliek. De gemiddelde besteding bedraagt ongeveer € 20 per gast en de gemiddelde omzet bedraagt € 4.000 tot € 12.000 per dag per restaurant. Naast de omzet van gasten die lunchen of dineren in onze restaurants, behalen wij ook omzet uit delivery. Hiervoor werken wij samen met bezorgplatforms Thuisbezorgd, Uber Eats en Deliveroo.

Voor een impressie van Wagamama restaurants wordt verwezen naar onze website: www.wagamama.nl.

wagamama-emissie-beleggen
wagamama-emissie-beleggen
wagamama-emissie-beleggen

Tijdlijn

Restaurants

Sinds de NPEX obligatielening in 2016 zijn er 4 nieuwe Wagamama restaurants gebouwd in Rotterdam, Roermond, Utrecht en Brussel en is het eerste Wagamama restaurant op Max Euweplein Amsterdam (sinds 2000) verbouwd en voorzien van een volledig nieuwe inrichting.

wagamama-emissie-beleggen

Rotterdam

wagamama-emissie-beleggen

Roermond

wagamama-emissie-beleggen

Utrecht

Max Euweplein Amsterdam

wagamama-emissie-beleggen

Brussel

Structuur onderneming

In 2016 heeft Kaizen het volledig aandelenbelang in Noodlebar Benelux verworven, de financiering hiervan is mede tot stand gekomen met de eerste NPEX obligatielening. In 2019 is uit strategische overweging een aandelenbelang van 10% verkocht aan VHC Jongens BV, de grootste leverancier van Wagamama. Daarnaast is in 2019 nogmaals 10% van de aandelen verkocht aan Gribhold B.V.

Groei

Al onze restaurants zijn gevestigd op drukke locaties in de grote steden met veel passanten. Doordat wij in ieder restaurant veel gasten serveren kunnen wij een hoge omzet behalen. De gemiddelde omzet per restaurant ligt ruim boven 2 miljoen euro per jaar. In 2019 hadden wij 8 restaurants met een totale omzet van ruim 17 miljoen euro. In februari 2020 is ons 9e restaurant geopend in Brussel, de opening was een groot succes en de omzet in de eerste weken lag ver boven verwachting. De omzetverwachting in 2020 was ruim 20 miljoen euro.

Door corona hebben wij onze omzetverwachting in 2020 naar beneden bij moeten stellen. Wij zijn tijdelijk gesloten geweest en daarna geopend met beperkende maatregelen. Toch kunnen wij dit jaar goed doorkomen dankzij steun van de Nederlandse en Belgische overheid, wij maken in Nederland gebruik van NOW en TVL en in België van technische werkloosheid en hinderpremie, om onze loonkosten en vaste lasten te kunnen betalen. Om de kosten tijdens corona te beperken hebben wij huurkorting afgesproken met de verhuurders van onze locaties. En om de omzet gedeeltelijk te compenseren zijn wij samenwerking aangegaan met de bezorgplatformen Thuisbezorgd, Uber Eats en Deliveroo.

Wij verwachten dat onze omzet zich in de loop van 2021 herstelt, zodra de corona crisis afneemt en de economie weer op gang komt.

Ebitda

Wij willen maximaal 3.250.000 euro lenen van beleggers. Met de opbrengst willen wij de huidige obligatielening bij NPEX van 2.500.000 euro aflossen en een nieuw restaurant openen in Mall Of The Netherlands in Leidsenhage.

Toekomstplannen

Onze missie is om vanaf 2022 uit te breiden tot 20 restaurants op A1 locaties in alle grote steden in Nederland en België.

In maart 2021 openen wij het nieuwste Wagamama restaurant in de Mall Of The Netherlands in Leidschendam (winkelcentrum Leidsenhage). De Mall Of The Netherlands is de nieuwste ontwikkeling van Unibail Rodamco Westfield en wordt het grootste winkelcentrum in Nederland. De investering bedraagt 600 miljoen euro en biedt 117.000 m2 voor retail en horeca met 4.000 gratis parkeerplaatsen. Een groot gedeelte van de Mall Of The Netherlands is al geopend en wordt bezocht door gemiddeld 8 miljoen bezoekers per jaar. In het 2e kwartaal van 2021 staat de opening van bioscopen, horeca en winkels van internationale modemerken gepland. Wagamama huurt een unit van 700 m2 op de dining plaza met buitenterras en gelegen naast de ingang van de bioscopen.

wagamama-emissie-beleggen

Leendoel

Wij willen maximaal 3.250.000 euro lenen van beleggers. Met de opbrengst willen wij de huidige obligatielening bij NPEX van 2.500.000 euro aflossen en een nieuw restaurant openen in Mall Of The Netherlands in Leidsenhage.

Hier willen wij het geld aan besteden Als wij € 2.000.000 lenen, willen wij dit zo besteden Als wij € 3.250.000 lenen, willen wij dit zo besteden
Terugbetalen obligatielening € 2.000.000 € 2.000.000
Investering restaurant Leidsenhage € 1.250.000
Totaal € 2.000.000 € 3.250.000

Risico’s

Aan beleggen zijn altijd risico’s verbonden. Het belangrijkste risico dat u loopt, is dat Kaizen BV geen geld heeft om u terug te betalen of om de rente te betalen. Dit zou onder meer kunnen gebeuren indien wij niet snel genoeg groeien of als concurrenten het beter doen. Dan kan het zijn dat u niets van de lening terugbetaald krijgt en dat u geen rente krijgt.

Voor de volledige risicoanalyse verwijzen wij u naar het prospectus en het informatiedocument.

Indien u belegt in de nieuwe obligatielening ontvangt u een NPEX Wagamama VIP kaart, die recht geeft op 25% korting voor 2 personen in alle Wagamama restaurants in Nederland en België van Kaizen B.V. gedurende de looptijd van de Wagamama obligatielening II.

wagamama-emissie-beleggen

Tarieven

Onderstaand zijn de tarieven weergegeven die NPEX hanteert.

NPEX-rekening gratis
Geld storten gratis
Inschrijfkosten emissie 1% éénmalig
Servicekosten 0,05% per maand*

*Te berekenen over de nominale waarde van de obligaties in portefeuille op coupon betaaldatum en te verrekenen met de (maandelijkse) rentebetaling.

Bekijk de effecten:

 Klik op de onderstaande knop voor het prospectus en overige documentatie:

Aanbod op NPEX-effectenbeurs