T Bello

Over T Bello Netherlands B.V.

LCS Solutions Investeren via NPEX

Wij zijn exclusief franchisenemer van Taco Bell in Nederland. Taco Bell is een Mexicaanse restaurant formule waarin het aanbod primair bestaat uit taco’s, burrito’s en crunchwraps geserveerd met nacho’s, Mexicaanse friet en drank. Op dit moment hebben wij 8 restaurants in Nederland. Wij willen in 2023 en 2024 nog 4 restaurants openen met het geld van deze obligatielening.

MSHA International Ltd

T Bello investeren via NPEX

Onze aandeelhouder met een indirect belang van 100% is MSHA International Ltd.

MSHA Limited is gevestigd in het Verenigd Koninkrijk en heeft daar 53 Taco Bell restaurants en 53 KFC (Kentucky Fried Chicken) restaurants en 3 Pizza Hut restaurants. Daarnaast is zij eigenaar van 22 Taco Bell restaurants in Maleisië.

MSHA International Ltd. is hoofdelijk aansprakelijk voor de nakoming van onze verplichtingen voor deze obligatielening.

MSHA International Ltd. had in 2021 een omzet van € 82,37 miljoen (£ 72.255.867) en een winst van € 3,98 miljoen (£ 3.492.089) bij een wisselkoers van 1 GPB = 1,14 EUR.

Jaarrekening 2021 MSHA International Ltd (Group) ➜

Waarom investeren in T Bello?

T Bello investeren via NPEX

Lees het in de speciale brochure ➜

Over de franchiseformule Taco Bell

Taco Bell is door Glen Bell opgericht in 1962 in Downey, Californië. Nu kunnen wereldwijd gasten genieten van de Mexicaanse producten van Taco Bell. Inmiddels is Taco Bell een dochteronderneming van het in de Verenigde Staten beursgenoteerde bedrijf Yum! Brands, Inc.

Taco Bell is wereldwijd het grootste op de Mexicaanse keuken geïnspireerd merk, met meer dan 2 miljard klanten per jaar en meer dan 7.500 restaurants.

Onze restaurantformule

Door de voorliggende economische voorspoedige jaren is men gewend geraakt om vaker uiteten te gaan, eten te bestellen, of te laten bezorgen. De tendens is ook nu nog dat veel consumenten open staan voor buitenshuis eten en drinken, ondanks een verslechterd economisch klimaat. Wij zien binnen de huidige macro-economische ontwikkelingen wel dat consumenten steeds kritischer zijn ten aanzien van hun uitgavenpatroon. Gebaseerd op soortgelijk omstandigheden in het verleden verwachten wij dat dit leidt tot extra groeimogelijkheden voor fastfood restaurants. We zien dat er een verschuiving plaatsvindt van het middensegment (restaurants) naar de laagdrempelige “fast service” markt, waarop wij actief zijn. De vraag naar vegetarisch eten wordt ook steeds groter in de fast-food markt. Dit is ruimschoots aanwezig in ons aanbod.

Onze gasten hebben op dit moment vier opties voor hun bestelling:

  • Dine-in: bestellen in het restaurant en vervolgens op die locatie nuttigen;
  • Take away: bestellen in het restaurant en meenemen om het ergens anders op te nuttigen;
  • Click & collect: thuis bestellen en zelf ophalen in een restaurant;
  • Bezorging: online bestellen en laten bezorgen door Uber Eats of Thuisbezorgd.

Bij onze nog te openen locatie Geffen (A59) zal ook een drive-through mogelijkheid zijn.


Taco Bell via NPEX

Er zijn dus veel keuzemogelijkheden voor onze klanten om producten te bestellen. Dit zorgt ervoor dat de consument gemakkelijk zijn producten kan bemachtigen en zodoende een ruime doelgroep bereikt kan worden.

In het licht van voornoemde omstandigheden zien wij de ruimte en hebben wij de ambitie om verder te groeien in de Nederlandse markt, middels het openen het van meer restaurants. Wij kijken bij nieuwe locaties vooral naar 3 onderscheidende criteria per geselecteerde stad:

  • Studentenstad
  • Grote variatie in nationaliteiten
  • High-traffic locaties (waaronder bijvoorbeeld stedelijke gebieden en langs snelwegen)

Leendoel € 2.000.000

Wij willen onder het informatie memorandum € 2.000.000 van 29 juni 2023 lenen van beleggers. Ons voornemen is om in het najaar van 2023 opnieuw € 2.000.000 te lenen van beleggers door middel van de uitgifte van nieuwe obligaties. De opbrengst van de obligatie uitgifte(s) zullen we gebruiken voor het openen van naar verwachting acht nieuwe restaurants. Het gaat dus om € 500.000 per restaurant. De restaurants die we voornemens zijn te openen zijn de volgende:

  • 4 restaurants in 2023: Utrecht Leidsche Rijn, Geffen (A59), Amsterdam Noord, Rotterdam Zuidplein);
  • 4 restaurants in 2024 (Arnhem, Groningen, Leeuwarden, Zwolle).
Secundaire Constructies

Risico’s en zekerheden

Zekerheden:

  • De 100% indirecte aandeelhouder van T Bello Netherlands B.V., MSHA International Ltd. geeft een garantie af voor de terugbetaling van rente en de hoofdsom van deze obligatielening.

Aan beleggen zijn altijd risico’s verbonden. Het belangrijkste risico dat u loopt, is dat T Bello Netherlands B.V. geen geld heeft om u te betalen of om de rente te betalen. Dit zou het geval kunnen zijn wanneer (energie)prijzen hoog blijven of wanneer er vertraging is bij de uitrol van nieuwe restaurants. Dan kan het zijn dat u niets van de lening terugbetaald krijgt en dat u geen rente krijgt.

Voor de volledige beschrijving en de beschrijving risico’s verwijzen wij u naar het Informatie Memorandum en het blad met essentiële beleggersinformatie.

Tarieven

Onderstaand zijn de tarieven weergegeven die NPEX hanteert.

NPEX-rekening gratis
Geld storten gratis
Inschrijfkosten emissie 1% éénmalig
Servicekosten 0,05% per maand*

*Te berekenen over de nominale waarde van de obligaties in portefeuille op coupon betaaldatum en te verrekenen met de (maandelijkse) rentebetaling.

Bekijk de effecten:

 Klik op de onderstaande knop voor het Informatie Memorandum en overige documentatie:

Aanbod op NPEX-effectenbeurs