SoolutionsOver Soolutions

Soolutions Investeren via NPEX

Soolutions is een compleet market-platform in de verkoop- en installatie van thuislaadoplossingen voor elektrische voertuigen (EV). Men ontzorgt leveranciers, installatiebedrijven, lease-, auto- en energiebedrijven en fungeert met het platform als verkoopnetwerk naar de consument. 

Bekijk de plannen en bedrijfsvideo van Soolutions


Wat zeggen de installatiebedrijven over Soolutions:

Ziggy Richardson CEO  Laadpaalpro:  “Het partnerschap met Soolutions biedt toegang tot een netwerk van gelijkgestemde professionals, wat ons waardevolle contacten en samenwerkingsmogelijkheden oplevert.”

Mecit Bilgic CEO Fabotech: “Met Soolutions kunnen we diversifiëren in EV-oplaadoplossingen, wat nieuwe zakelijke kansen opent en ons dienstenaanbod verrijkt.”

Fred Steman CEO Chargecars: “Wij hebben een fijne samenwerking met Soolutions. We krijgen duidelijke beschrijvingen door van de installaties. De schouw (Inspectie) is over het algemeen al goed uitgevoerd en de schouwingen enkel te controleren. Dat neemt voor ons werk uit handen en zorgt voor een vlotte en effectieve afhandeling van de opdrachten. Wij kijken er naar uit om de samenwerking verder te intensiveren.”

De vraag naar thuisopladers voor elektrische voertuigen (EV’s) groeit enorm. Indien men een EV koopt dan wil men een eigen laadpaal aan huis als dit mogelijk is. Daar ligt echter een groot coördinatie probleem voor Leveranciers, Autoverkoopbedrijven, Energiebedrijven, Installatiebedrijven en ook de Consument.

Soolutions is de verbinding tussen deze partijen. De zakelijke partner wil namelijk een probleemloos verkoopapparaat dat hen en hun klant ontzorgt in het aankoopproces van een laadpaal. Terwijl de consument via zijn energieleverancier, lease- of autobedrijf in een paar klikken de juiste laadpaal, aansluiting en installateur kan kiezen tegen de beste prijs.

Soolutions is hiervoor dé oplossing met haar market-platform tussen de partijen met meer dan 300 zakelijk partners. Doordat Soolutions haar verkooptool (ChargeWizard) plaatst bij zakelijke partners waar de klantreis van de consument begint, maakt het de overstap naar een elektrische auto en de aanschaf van thuisladers en toebehoren een stuk eenvoudiger.

Met de zakelijke partners heeft Soolutions een groot deel van de markt in handen. De consument koopt via Soolutions een thuislader ‘ongemerkt,’ omdat het whitelabel zit bij bijvoorbeeld GreenChoice of ‘opgemerkt’ via Soolutions zelf.

Wat zegt deze laadpaal leverancier over Soolutions: 

Frank Jüdell Regional Director (UKI&Benelux) at Wallbox Chargers: “Werken met Soolutions betekent voor ons als leverancier dat we kunnen rekenen op een betrouwbare distributiepartner die onze EV-oplaadoplossingen waardeert.”

Soolutions Businessmodel

Soolutions heeft verschillende inkomstenstromen zorgvuldig ontwikkeld om marktaandeel en cashflow te genereren. Van een bescheiden €304.164 omzet in 2019 is men gegroeid naar een indrukwekkende €1.551.477 omzet in 2022.

In 2023 is het verdienmodel gewijzigd van directe online verkoop naar ‘wederverkopers’ (resellers) en integratie via het market-platform. Men ontvangt omzet uit:

 • Directe verkoop van allerlei soorten thuislaadpalen B2B2C of commissies over de verkoop van laders die niet in eigen voorraad zijn
 • Verkoopcommissies over ingebrachte leads via Resellers (verkooppartners zoals PON, GreenChoice enzovoort)
 • Verkoopcommissies over installaties door installatiebedrijven

Een SAAS-oplossing gaat binnen een jaar uitgerold worden. In het market-platform kan de zakelijke partner per SAAS-dienstverlening verschillende features toevoegen en afnemen voor haar eigen consument.

Eigen Vermogen: Per 30 juni 2023 is het eigen vermogen van Soolutions €408.359. Na een kapitaalronde van €1.129.000 in Q2 2023 heeft Soolutions, ondanks verliezen in 2022 en H1 2023, een positief eigen vermogen.

Rockstart heeft in 2020 al geïnvesteerd in de onderneming. In 2021 en 2023 hebben zij wederom meegedaan in de equity ronde. Deze internationale investeerder is gericht op de sectoren Energie, AgriFood en Opkomende Technologieën. Tot op heden heeft Rockstart in meer dan 280 startups geïnvesteerd met een gecombineerde waarde van meer dan $1 miljard. Ze zijn gevestigd in Amsterdam, Kopenhagen en Bogota.

Greenchoice: De energiemaatschappij is een klant en zakelijk gebruiker van het platform. Greenchoice heeft zich al gecommitteerd om voor € 100.000 te investeren in deze NPEX-obligatielening.

“Energieleverancier Greenchoice, financiert met positieve energie deze obligatie emissie van Soolutions via de NPEX met €100.000.”

2021 2022 30 juni 2023
Eigen vermogen 326.487 (82.460) 408.359
Balanstotaal 1.108.750 1.116.414 1.353.780
Solvabiliteit 29,4% -7,9% 30,2%
Hierbij nogmaals de belangrijkste componenten in het verdienmodel:
 1. Webshop Sales
  • Functie: Biedt directe op maat gemaakte laadoplossingen via een gebruiksvriendelijke webshop.
 2. Wizard Sales
  • Functie: ChargeWizard op eigen website en op websites bij resellers biedt op maat gemaakte thuislaadoplossingen afhankelijk van voertuigtype en laadgewoonten.
  • Impact: Verbetert de gebruikerservaring. One-stop-shop gedachte.
 3. Reseller Wholesale
  • Functie: Biedt bulk-inkoop voor industriële spelers zoals autodealers en energiebedrijven.
  • Impact: Diversifieert inkomstenstromen.
 4. Reseller Suite (Strategische Focus)
  • Functie: B2B2C-platform en SAAS voor installateurs en leveranciers met voorraadbeheer, prijzen en technische ondersteuning. Alles in één full service platform.
  • Impact: Reeds gerealiseerde omzetten en ambities om te schalen.

Met de componenten integreert Soolutions de behoeften van diverse stakeholders. Dit resulteert uiteindelijk in een toevoeging op het verdienmodel met diverse commissies en direct sales.

Stakeholders:

 • Leveranciers: Denk aan dé Booking.com of Amazon van laadoplossingen, waarbij Soolutions voor leveranciers een geïntegreerde marktplaats biedt ondersteund door hun reseller-netwerk.
 • Installateurs: Soolutions is de Uber voor installateurs, waarbij zij het offerteproces vereenvoudigen en kwalitatieve matches maken.
 • Wederverkopers: De Shopify voor laadoplossingen, met een totaalplatform waarmee resellers volledige thuislaadoplossingen kunnen aanbieden, terwijl Soolutions de hardware en diensten regelen. Zoals de online integratie bij energiebedrijven en autodealers. Dit stelt hen in staat om klanten te begeleiden naar de ideale EV-laadoplossing.
 • Consumenten: Via Soolutions een alles-in-één platform voor EV-laadoplossingen, die elke stap van keuze tot installatie dekt en alle marktspelers met elkaar verbindt. Dit zorgt voor een gestroomlijnd aankoopproces voor een passende EV-laadoplossing, compleet met een gecertificeerde installateur.
Klanten, Schaalbaarheid en Flexibiliteit

Grote klanten van Soolution zijn Greenchoice (samen met hen is een pilot gedaan in 2022 om het Suite platform door te ontwikkelen. Verwachte omzet in 2024: €800.000), Palagroup (pilot in mei 2023, uitrol naar alle 16 vestigingen in september/oktober 2023), Janssen van Kouwen (uitrol naar alle vestigingen in september/oktober 2023), en Pon (Eerste vestiging in sept 2023 gerealiseerd en plaatsing op de Volkswagen website gepland voor eind oktober 2023. Verwachte jaaromzet voor Soolutions in 2024: €1.875.000). Voor verdere onderbouwing van deze prognose leest u het Informatie Memorandum.

Naarmate de EV-markt groeit is de verwachting dat de omzet ook organisch zal toenemen. Deze wederverkopers hebben het Soolutions platform geïntegreerd (embedded) en gebruiken dit als verkooptool met direct de installatie geregeld voor hun klanten.

Internationale Uitbreiding: Via de webshop zijn er klanten door heel Europa. Inmiddels is de Partner Portal en de ChargeWizard voor Frankrijk, België en Duitsland beschikbaar. Met de doorontwikkeling integreert Soolutions steeds meer lokale partners, versterkend met netwerkeffect tussen stakeholders.

Uitbreiding naar Thuis-Elektrificatie: Het schaalbare platform, oorspronkelijk gericht op EV-laadoplossingen, kan moeiteloos uitbreiden met producten voor totale thuis-elektrificatie, zoals zonnepanelen, batterijopslag en slimme energiemanagement.

Met een huidige netwerk van meer dan 300 leveranciers, wederkopers en installateurs is het Soolutions platform ontworpen voor schaalbaarheid en flexibiliteit. Het fungeert als een volautomatisch onboarding-instrument.

Overzichten van de belangrijkste wederverkopers (resellers), leveranciers en installateurs:

Resellers:

Verkooplanden Hirschmann 2023


Pijplijn en Concurrenten

Ondanks dit marktaandeel met Greenchoice, PON, de Pala dealergroep en de Jansen van Kouwen dealergroep, is er een forse pijplijn: De pijplijn omvat fasen als demo-accounts, suite contracten, gekwalificeerde kopers, pilotprojecten en geplande afspraken, elk met eigen omzet, aantallen en kansen/uitdagingen.

Uit de cijfers blijkt een conversie van circa 60% binnen de pijplijn.

Wie zijn de concurrenten

Soolutions kent weinig tot geen concurrenten die zo in het netwerk van stakeholders zit als zij. Er is geen andere partij met een vergelijkbaar marktplatform en partneraanpak.

Sinds de platform lancering heeft Soolutions via partners als PON-groep en Greenchoice grote verkoopkanalen verkregen. PON bezit 4%-5% van de particuliere autoverkoopmarkt en circa 14% van de leasemarkt.

🍀Energietransitie: de weg naar ‘energy as a service’

Toekomstige ontwikkelingen buiten internationale groei, ligt de focus op:

Mycorr: Het Energie-beheerplatform van de Toekomst. Mycorr, momenteel in ontwikkeling, gaat verder dan alleen EV-laadstationbeheer.

Het dient als een centraal energiebeheerplatform voor zowel huiseigenaren als industriële spelers zoals energie- en serviceproviders, en streeft ernaar laadstation eigenaren flexibiliteit te bieden in het beheer van hun huidige en toekomstige laadstations.

Met ‘energy as a service’ via Mycorr beschikken huiseigenaren en serviceproviders over tools voor effectief beheer en monitoring van diverse energie-assets.

Ze kunnen ook op maat gemaakte energiediensten selecteren en leveren, variërend van piekvraagbeheer voor energiebedrijven tot thuisenergie-optimalisatie, wat de ROI (return of investment) voor woningeigenaren verhoogt.

Duik in de ‘elektrische jungle’ van EV-laden. Naarmate de wereld zich meer bewust wordt van duurzaamheid en de energietransitie, neemt de vraag naar elektrische voertuigen toe.

Maar met nieuwe technologie komen nieuwe uitdagingen: het vinden van de juiste oplaadoplossingen voor je EV kan ontmoedigend zijn.

🔌 Het Doolhof van EV Laden Ontwarren: Wil je overstappen op elektrisch rijden maar voel je je verloren in de overvloed aan oplaadopties? Geen zorgen! Soolutions is je gids door dit ingewikkelde web, met op maat gemaakte laadkabels en uitgebreid advies afgestemd op jouw unieke behoeften.

🛠️ Gepersonaliseerde Laadconfigurator: Onze innovatieve laadconfigurator vereenvoudigt het selectieproces. Door jouw rijgewoonten, netwerkverbinding en voertuigtype te begrijpen, kunnen we de perfecte laadoplossing voor jou aanbevelen en installeren.

💡 Het Soolutions Verschil: Soolutions onderscheidt zich met meer dan 15 jaar ervaring in de branche en een toewijding aan eerlijkheid en eenvoud in thuis EV-laden. Ons platform verbindt consumenten, installateurs en leveranciers in één naadloos ecosysteem, met concurrerende prijzen en op maat gemaakte oplossingen.

🚀 Grenzen Verleggen: We houden niet op bij laadoplossingen. Soolutions heeft als missie om huizen om te vormen tot efficiënte en duurzame energiehubs, door de integratie van hernieuwbare energiebronnen en slimme energiesystemen.

🌍 Duurzaam Wonen Toegankelijk Maken: Ons doel is om groen wonen een simpele realiteit te maken voor iedereen. Met onze recente uitbreiding naar Frankrijk en plannen om ons platform verder te laten groeien, banen we de weg voor een duurzamere toekomst. Of je nu een doorgewinterde EV-enthousiasteling bent of nieuw bent in de wereld van elektrische voertuigen.

Management

Joury de Reuver: Oprichter en CEO van Soolutions. Voormalig productmanager bij ChargePoint en consultant bij Nokia en Alfen.

Speelde een cruciale rol bij innovatie en ontwikkeling van toekomstbestendige laadstations. Was ook technisch adviseur bij stichting E-laad en droeg bij aan het Open Charge Point Protocol.

Alain van Galen: Vicepresident van operations. Ervaren verkoopmanager met expertise in werktuigbouwkunde en industriële engineering.

Voorheen salesmanager bij Axces Industrial Exhaust Systems met meer dan een decennium ervaring in verkoop en operations.

Patrick van der Meijs: Sinds 2019 bij Soolutions en vanaf 2023 vicepresident van het Installer Program.

Voormalig commercieel manager bij MeiTec Consulting en business unitmanager bij Techlife Engineering. Ook betrokken bij NKL en Open Charge Alliance.

Caroline Hinojosa: Marketing Director. Een decennium ervaring in marketing en PR, eerder werkzaam bij merken zoals L’OCCITANE Group en Yves Rocher.

Expertise in PPC-marketing en e-mailcampagnes.

Danyel Deckers: Interim CFO en investeerder sinds 2021. Begon zijn carrière bij Price Waterhouse en werkte daarna in diverse managementfuncties bij Reed Elsevier.

Later betrokken bij MKB en sinds 2017 actief als mentor, investeerder en parttime CFO.

Leendoel € 800.000

Platformontwikkeling voor Europese groei: Een deel van de obligatielening wordt ingezet voor platformoptimalisatie en uitbreiding naar België, Frankrijk en Duitsland. De ontwikkeling is al gestart en eerste klanten in België en Frankrijk zijn binnen.

Thuislaadoplossingen en marketing: Soolutions investeert in marketing en sales voor groei in Nederland en introductie in Frankrijk, België en Duitsland. Hierbij ligt de focus op thuislaadoplossingen, gezien de toenemende vraag door meer elektrische voertuigen.

Klantreis en strategische samenwerkingen: Obligatieopbrengsten worden ook ingezet om de gehele klantbeleving te versterken, van voorlichting tot continue support. Dit omvat ook marketing en het opzetten van strategische partnerships.

Uitbouw Mycorr 2024: Er wordt verder geïnvesteerd in Mycorr, dat meerdere energietoepassingen integreert, zoals zonnepanelen en warmtepompen, en ondersteunt bij onze geavanceerde laadadvies-tool.

Internationale groei en energie-uitbreiding 2025: De fondsen ondersteunen onze groei in Europa en verbreding van het platform voor aanvullende energietransitie-oplossingen.

Risico’s en zekerheden

 • U ontvangt volledig 1e pandrecht op het intellectueel eigendom van Soolutions. Dit is het hart van de onderneming, waaronder de software en de techniek.
 • De holdingmaatschappij is de uitgevende instelling van de obligatie. Ook de enige andere entiteiten, zoals de werkmaatschappij is hoofdelijk aansprakelijk voor de nakoming van de verplichtingen.

Aan beleggen zijn altijd risico’s verbonden. Het belangrijkste risico dat u loopt, is dat Soolutions geen geld heeft om u terug te betalen of om de rente te betalen. Dit zou onder meer kunnen gebeuren doordat er geen grote reserves zijn opgebouwd of als een grote klant van ons afhaakt. Dan kan het zijn dat u niets van de lening terugbetaald krijgt en dat u geen rente krijgt.

Voor de volledige beschrijving en de beschrijving risico’s verwijzen wij u naar het Informatie Memorandum en het blad met Essentiële beleggersinformatie.

Tarieven

Onderstaand zijn de tarieven weergegeven die NPEX hanteert.

NPEX-rekening gratis
Geld storten gratis
Inschrijfkosten emissie 1% éénmalig
Servicekosten 0,05% per maand*

*Te berekenen over de nominale waarde van de obligaties in portefeuille op coupon betaaldatum en te verrekenen met de (maandelijkse) rentebetaling.

Bekijk de effecten:

 Klik op de onderstaande knop voor het Informatie Memorandum en overige documentatie:

Aanbod op NPEX-effectenbeurs