Als reactie op de ontwikkelingen in de maritieme sector waar de vraag naar één eindverantwoordelijke en één contactpunt voor het gehele proces van de realisatie van leidingsystemen in de constructie van maritieme objecten, koos LCS Piping International er in 2022 voor om haar dienstverlening uit te breiden.

Aan de reeds bestaande specialisatie van het bedrijf, namelijk het buigen, samenstellen en lassen van leidingen, werden twee nieuwe divisies Engineering en Montage toegevoegd.

Om deze activiteiten tot een succes te maken werd het managementteam van LCS Piping, uitgebreid met ervaren professionals en specialisten in de scheepsbouw in deze nieuwe activiteiten en diensten. Praveen Badloo is in oktober 2021 aangesteld als eindverantwoordelijke voor de fabricage van leidingsystemen. In 2022 is Tijo Bierman aangesteld als verantwoordelijk voor Engineering en Ron Neleman voor Montage. Onder hun leiding zijn de nieuwe bedrijfstakken opgezet en allianties aangegaan voor de montage- en engineeringwerkzaamheden. In 2023 zal het eerste project van start gaan waarin LCS Piping als totaalaanbieder zal functioneren.

In het jaar 2023 zal op de NPEX met de huidige eigenaar van LCS en het nieuwe management, de management leden worden voorgesteld in een reeks interviews, als dat er regelmatig “updates” over de ontwikkeling van LCS en de markt waarin zij opereert zullen worden gegeven. In de interviews vertellen de management leden over hun achtergrond en ervaring, trends in de markt, de strategiewijziging van LCS Piping, bijkomende werkzaamheden en diensten, toekomstverwachtingen en waarom ze gekozen hebben om zich bij het team van LCS Piping aan te sluiten.

Het eerste interview zal binnenkort op de NPEX worden gepubliceerd.