Katwijk, 29 juli 2022

Algemeen
Er is voor ons sprake van een trendbreuk in positieve zin, na maanden zo niet jaren rekening te moeten houden met alle invloeden van corona en de onzekere tijden merken wij nu dat wij weer vooruit gaan. Hierbij is weer meer beweging in de markt, goede contacten met bestaande klanten en daardoor weer ontwikkelingen. Vanaf 1 september zullen wij naar een nieuw pand gaan, aan de Hereweg 83e in Warmond, een pand waar we zelfstandig in zitten en op enkele minuten van Van der Valk Leiden/Sassenheim met vele mogelijkheden. Daarnaast is er een nieuwe huisstijl met logo in ontwikkeling, welke vanaf september in alle communicatie zal doorgezet worden.

Funding
Bij DBS2 Factoring zijn we druk bezig geweest met aflossen, want de volumes namen af door onze samenwerking en de marktomstandigheden. Door de trendbreuk van afgelopen maanden zullen wij na de zomerperiode de plannen voor de langere termijn verder uitwerken en zal er ook qua funding meer bekend worden. Er zijn nog geen nieuwe fundingsplannen. Als wij werkelijk weer gaan groeien in transactie-aantallen zal daar wel de benodigde funding voor nodig zijn. Omdat wij al hebben aangegeven te gaan aflossen bij NPEX zullen wij dat doorzetten, de aflossing duurt echter langer dan verwacht en gehoopt. Dit komt vooral omdat de portefeuille met vorderingen geleidelijk binnen komt en de liquide middelen langzamer binnenkomen dan gepland. Wij hebben nog steeds het streven om voor eind 2022 alle obligatiehouders van DBS2 Factoring BV afgelost te hebben. De notering aan NPEX zal dan ook verdwijnen.

Klik hier voor het volledige bericht.