3 december 2020

Overname van gerenommeerde toeleverancier superjachtenbouw eerste ondernemers buy-out via NPEX Effectenbeurs

  • LCS Piping International BV geeft obligaties uit tegen een jaarlijkse rente van 8%;
  •  Maximumbedrag van de 6-jarige achtergestelde obligatielening bedraagt €4 miljoen;
  • Allereerste ondernemers buy-out via NPEX-effectenbeurs;
  • Gerenommeerde toeleverancier aan Nederlandse bouwers van superjachten maakt winst en heeft volle orderportefeuille.

RIDDERKERK – LCS Piping International BV, toekomstig eigenaar van de onderneming LCS Piping BV in Ridderkerk, financiert de overname van het gespecialiseerde bedrijf in het buigen van harde leidingen voor superjachten, met de uitgifte van een 8%-obligatielening. Via de NPEX-effectenbeurs kan tot maximaal €4 miljoen worden ingeschreven op deze 6-jarige achtergestelde obligatielening.

Het is de eerste keer dat via de NPEX-effectenbeurs een dergelijke ondernemers buy-out plaatsvindt. De huidige directeur-grootaandeelhouder mevrouw Jolanda den Otter draagt de aandelen over aan de nieuwe eigenaar die kansen ziet om met de goed renderende metaalonderneming een stevige vernieuwingsslag te maken. Marktverbreding en synergie uit samenwerkingsverbanden zorgen voor potentiële omzet- en rendementsgroei binnen én buiten de nautische wereld.

LCS Piping is een gerenommeerde toeleverancier van bekende superjachtenbouwers, zoals o.a. Royal van Lent, De Vries en scheepswerf Slob. Al het buig- en laswerk van de harde leidingen en verbindingen onderdeks in deze superjachten wordt door deskundige medewerkers in de werkplaats in Ridderkerk uitgevoerd.

Den Otter verlaat na een overgangsfase in de loop van 2021 het bedrijf, dat in 1997 door haar vader werd opgericht. Voor een substantieel bedrag zal Den Otter in de obligatielening participeren en ze blijft als obligatiehouder én eigenaar van het vastgoed betrokken bij de toekomst van de onderneming. De dagelijkse leiding van LCS Piping komt in handen van Jos Louwhoff, een ervaren bestuurder van gespecialiseerde metaalbedrijven.

De keuze van Den Otter voor verkoop wordt met name ingegeven om de groeikansen van LCS Piping ten volle te benutten. ,,LCS Piping kan iets wat anderen niet kunnen. We staan er uitstekend voor in een uitdagende markt van de bouw van superjachten. Iedereen kent ons en is overtuigd van onze kwaliteiten”, aldus Den Otter.

Beleggers die inschrijven op deze obligatielening voor minimaal €5.000 ontvangen een eenmalige bonuskorting per obligatie. Het voordeel kan oplopen tot 6% als er wordt ingetekend voor een bedrag van €250.000 of meer.