ZEPCAM

ZEPCAM

ZEPCAM ontwikkelt, levert en ondersteunt bodycam systemen aan professionele organisaties in een groot aantal sectoren. Bodycam systemen voorkomen, verminderen en verhelpen conflicten met onweerlegbaar videobewijs. Het is een groeimarkt door de verruwing van de samenleving in heel veel landen. ZEPCAM is goed gepositioneerd in de EU, vanwege de configureerbare software die voldoet aan alle Europese, nationale en regionale privacywetten, regels en procedures. Bovendien levert het gebruik klanten waardevolle managementdata en informatie.

Nederlands tech-bedrijf

ZEPCAM is een volledig Nederlands tech-bedrijf dat in 2009 is begonnen met de ontwikkeling, levering en ondersteuning van bodycam systemen aan professionele organisaties. Het systeem is ontwikkeld met de Nederlandse Politie, waar ZEPCAM nu de enige leverancier is na uitgebreide vergelijking met concurrenten.

Na ruim 10 jaren heeft ZEPCAM in 40 welvarende landen over de hele wereld verschillende typen klanten en toepassingen. Bodycam systemen zijn een bewezen middel tegen de verruwing van de samenleving waar steeds meer beroepen mee te maken krijgen in hun dagelijks werk. Niet alleen politiemensen, BOA’s en andere handhavers van wetten en regels, maar ook hulpverleners bij de brandweer en in de spoedeisende zorg, en zelfs dienstverleners als supermarktpersoneel, journalisten en maaltijdbezorgers, hebben steeds meer te maken met agressie van boze burgers.

ZEPCAM heeft daarom een maatschappelijke rol en missie om onze frontline professionals hun werk veiliger, effectiever en efficiënter te kunnen laten doen, door het aantal conflicten te verminderen, het wederzijds vertrouwen te vergroten en de samenleving respectvol en prettig te houden voor ons allemaal.

ZEPCAM ontwikkelt de bodycam apparatuur en software zelf in nauwe samenwerking met haar klanten. De videoregistratie-, opslag- en verwerkingssoftware voldoet aan de strenge en variërende lokale wet- en regelgeving op het gebied van privacy en databescherming. ZEPCAM is uiteraard ISO27001 gecertificeerd.

ZEPCAM heeft een vestiging in Zaltbommel (operations) en een vestiging in Delft (sales en management). ZEPCAM heeft 22 fte in dienst versterkt met een schaalbare groep van gespecialiseerde freelancers.

ZEPCAM is in 2021 door het toonaangevende Amerikaanse tijdschrift CIOReview verkozen tot meest veelbelovende aanbieder van systeemoplossingen voor ’law enforcement’ (NL: wetshandhaving)!

Het ZEPCAM bodycam systeem

Het ZEPCAM systeem bestaat uit bodycam apparatuur en software voor beveiligd en wettelijk registreren, opslaan en verwerken van video’s. Met volledige ‘tracking & tracing’ van wie, waar en wanneer de video’s heeft gemaakt, bekeken en bewerkt, zodat het als feitelijk bewijs wordt aanvaard in geschillen en rechtszaken. Enkele functies zijn:

 • Het stimuleren van goed gedrag
 • Het voorkomen en de-escaleren van potentiële incidenten
 • Het bieden van overzicht met livebeelden en van inzicht met metadata
 • Het leveren van wettelijk verkregen feitelijk bewijs

Het gebruik is een aaneengesloten ketenproces. De bodycam wordt via de ZEPCAM Video Manager Software toegewezen en gekoppeld aan een uniek nummer zoals het personeelsnummer. Dat kan vast of flexibel op verschillende manieren bij uitreiking. De metadata die de camera aan iedere video meegeeft wordt voorzien van dit unieke nummer. Met de GPS is zo altijd duidelijk wie, waar en wanneer welke video heeft gemaakt.

ZEPCAM bodycams zijn relatief klein, licht en makkelijk te bedienen met één grote knop. De bodycam wordt met de bevestigingsmogelijkheden op verschillende manieren op kleding, schouder, helm of stuur gedragen voor alle toepassingen en gebruikers.

ZEPCAM bodycams hebben standaard een instelbare, zogenaamde pre-recording functie waardoor tot 120 seconden al opgenomen is vóór het moment dat de gebruiker de opname met één druk op de knop start en later stopt. Zo wordt een incident dus altijd ‘met terugwerkende kracht’ volledig geregistreerd’. Een gebruiker kan de gemaakte versleutelde video’s op de bodycam niet zelf bekijken, bewerken of verwijderen. Dit waarborgt volledige registratie en transparantie van de gebeurtenissen voor de direct betrokkenen en de leidinggevenden.

Tijdens een dienst worden videobeelden via 4G en internet live naar de server ‘gestreamed’, waar kan worden meegekeken en waar de beelden worden opgeslagen. Of video’s worden op de bodycam opgeslagen en met hun metadata via een docking station, WiFi of bluetooth versleuteld naar een server gestuurd. Deze server kan van de organisatie zelf zijn of door ZEPCAM worden beheerd. In de ZEPCAM Manager Software wordt ook bepaald en geautoriseerd wie de video’s mag ontsleutelen, bekijken, beoordelen en bewerken. De video’s en metadata kunnen met ZEPCAM Video Manager Software gedeeld worden met andere systemen om het bewijs te bundelen en/of voor management rapportages. Uiteraard kunnen administrators hier ook hun gewenste instellingen aanpassen, rapportages bekijken en bodycams toevoegen om nog meer waarde uit het ZEPCAM systeem te halen.

Succesfactoren ZEPCAM bodycam oplossingen

Kant-en-klare maar flexibele en schaalbare oplossingen aanpasbaar op specifieke toepassingen en procedures

Betrouwbare, efficiënte en eenvoudig te bedienen hard- en software

Een veilig, open en schaalbaar software platform dat eenvoudig te integreren is met andere IT-systemen

Alle hard- and software voldoet volledig aan alle internationale privacywetgevingen en is auditeerbaar

ZEPCAM T2+

 • Kleine en lichte professionele bodycam met on-device-recording tot 10 uur voor meer dan een dienst
 • Neemt dag en nacht HD kwaliteit beeld, geluid en GPS data op onder de zwaarste omstandigheden
 • Eenvoudig in gebruik door het one-touch-button systeem
 • Laatste Block Cipher AES-256 encryptie technologie die door overheden wordt gebruikt met goedkeuring NIST
 • De favoriete keuze van diverse internationale politiekorpsen

ZEPCAM T3 

 • Live streaming via 4G netwerk, WiFi en Bluetooth
 • Opnameduur tot 16 uur, en streaming tot 10 uur.
 • Robuuste camera van slechts 148 gram met one-touch-button bediening en twee programmeerbare side-buttons
 • Haarscherpe opnames in Quad HD met Sony MX-sensor.
 • Volledig water- en stofdicht met IP68 certificering.Groeimarkt

Wij zijn actief in de markt voor professionele bodycam systemen.

Wij zien dat de vooruitzichten voor de markt gunstig zijn. Het dragen van bodycams in de publieke ruimte wordt steeds meer en breder geaccepteerd, terwijl professionals tijdens hun werk steeds vaker worden geconfronteerd met agressief gedrag van omstanders. De huidige penetratiegraad is beperkt. In oktober 2020 verschenen marktanalyse wordt een wereldwijde omzetgroei verwachting uitgesproken van gemiddeld 34.8% per jaar voor de periode 2021-2026.

(bron: https://www.360researchreports.com/global-police-body-cameras-sales-market-16697578).

Een belangrijke groeimarkt voor bodycam systemen is de politiemarkt. Zelfs in de Verenigde Staten, waar het gebruik van bodycams jaren vooroploopt ten opzichte van Europa, is de penetratiegraad beperkt tot 50-60%.

(bron: https://www.forbes.com/sites/aaronsmith/2021/02/10/axon-is-watching-you-and-seeing-a-future-in-police-cameras-and-tasers/?sh=5dc58445228d).

Wij zien dan ook een groeiende interesse voor bodycam-toepassingen in ‘law enforcement’ sectoren zoals Politie, Handhaving, Douane en Inspecties, en andere sectoren met veel intermenselijk contact.

Marktonderzoeker OMBIA ziet vanwege deze trend grote kansen in de volgende publieke- en private dienstverleningssectoren:

●     Ambulancepersoneel
●     Brandweer
●     Gevangenispersoneel
●     Winkelpersoneel
●     Luchtvaartpersoneel
●     Distributie en (thuis)bezorging

Nieuwe videostreaming technologie (zoals in de ZEPCAM T3), openen hele nieuwe commerciële markten voor het beveiligd kunnen meekijken op afstand. Denk hierbij aan werknemers die tijdens hun werkzaamheden live verslag kunnen doen van de situatie en aanwijzingen kunnen krijgen van meer ervaren collega’s zoals bijvoorbeeld in de volgende sectoren:

 • Bouw
 • Engineering
 • Technisch onderhoud
 • Gezondheidszorg
 • Evenementen
 • Logistiek

Goede uitgangspositie

De verbreding en versnelling van de mondiale vraag naar bodycam systemen, biedt hele goede kansen voor ZEPCAM als onderneming. Wij realiseerden tussen 2016 en 2021 een gemiddelde omzetgroei van 33% per jaar. Terwijl het overgrote deel van de potentiële klanten nog hun eerste bodycam systeem moet aanschaffen en de eerste klanten hun bodycams gaan vernieuwen en met dezelfde ZEPCAM Manager software blijven werken. En uitbreiden naar meer bodycams en per persoon in plaats gedeeld tussen teams en diensten. Het is dus belangrijk om de eerste leverancier te worden en dat te blijven.

Daarvoor is ZEPCAM goed gepositioneerd vanwege de honderden klanten in verschillende toepassingen, sectoren, landen en werelddelen. Verschillende politiekorpsen in Europa en daarbuiten werken met ZEPCAM als belangrijke bevestiging van de kwaliteit naar andere organisaties, ook als grootste producent in de Europese Unie. Want alle concurrenten van ZEPCAM zijn gevestigd buiten de EU in de Verenigde Staten (o.a. Axon en Motorola), Verenigd Koninkrijk (o.a. Edesix en Reveal Media) en Verre Oosten (o.a. Hikvision en Getac). Dat zijn landen en regio’s met andere dataprivacy wetgeving waartegen met succes geprocedeerd is door bezorgde burgers bij het Europese Hof in Straatsburg. ‘Digital sovereignty’ is een kans want sterkte van ZEPCAM.

Omzetcijfers ZEPCAM

De ZEPCAM videoregistratie, -opslag en -verwerkingsoftware voldoet volledig aan de strenge EU privacy- en datawetgeving zoals de GDPR. ZEPCAM is ISO 27001 gecertificeerd. ZEPCAM begrijpt en ondersteunt als EU bedrijf met haar software de nationale en soms regionale verschillen en veranderingen in de implementatie van de Europese AVG wetgeving. Het ZEPCAM systeem is configureerbaar en integreerbaar in de ‘evidence management processen en systemen’ van onze klanten, zodat klanten steeds meer waarde halen uit het systeem.

 • ZEPCAM is de grootste EU producent en voorkeursleverancier van vele bekende organisaties.
 • Het gehele ZEPCAM systeem en software voldoet aan de strengste privacy en data regelgeving zoals de GDPR en ZEPCAM is ISO 27001 gecertificeerd.
 • Het videobewijs kan via de ZEPCAM software gedeeld en geïntegreerd worden met andere best-in-class systemen van de klant.
 • Flexibele, klant- en sectorgerichte bodycam oplossingen die configureerbaar zijn naar hoe de klant moet en/of wil werken.

Klantvoorbeelden

Management

Bart van der Aa – CEO 

Bart is mede-oprichter van ZEPCAM en al 14 jaar werkzaam voor ZEPCAM. Tot vorig jaar als onze CEO. Bart kent de professional bodycam markt als geen ander en is verantwoordelijk voor sales en productontwikkeling.

Pieter van Oijen – CFO

Pieter heeft 5 jaar bij PwC en 15 jaar bij HR Dienstverlener Randstad gewerkt in verschillende internationale rollen. Voordat hij bij ZEPCAM als CFO aan de slag ging heeft hij ZEPCAM ondersteund als onafhankelijk financieel adviseur.

Kengetallen

X 1.000 € 2020 2021
Netto-omzet 2.291 2.860
Resultaat na belastingen -514 -797

Emissiedoel

Wij willen maximaal voor € 2.000.000 aan obligaties verkopen om verder te groeien en te innoveren. Het bedrag van € 2.000.000 willen wij hieraan besteden:

Wij willen de technische capaciteit creëren voor grote aantallen bodycams

Wij verwachten dat de aantallen bodycams die gebruikt gaan worden door professionals de komende jaren sterk gaat groeien en dat de huidige markt zich pas in de beginfase bevindt.
Hierover leest u in hoofdstuk 9.3 van het prospectus. Wij willen dan ook de technische capaciteit creëren om grotere aantallen bodycams te kunnen accommoderen. Dit willen wij doen door de software architectuur en serverinfrastructuur maximaal schaalbaar te maken.

Wij willen lokaal eigen verkoopmedewerkers

Wij willen groeien in Europa. Om maximaal te kunnen profiteren van de commerciële mogelijkheden die lokale eindmarkten te bieden hebben, willen wij verspreid in Europa eigen verkoopmedewerkers inzetten.

Wij verkopen de bodycam systemen voornamelijk via partners. Deze partners zijn vaak actief in slechts één eindmarkt (bijvoorbeeld alleen politiediensten of brandweerdiensten). Lokaal zijn wij dan minder commercieel actief in andere eindmarkten. Daarnaast voeren deze partners meerdere producten en ligt hun focus dus niet altijd op het verkopen van de bodycam systemen. Door gericht lokaal in Europa eigen verkoopmedewerkers te hebben, kunnen wij maximaal profiteren van de commerciële mogelijkheden die lokale eindmarkten hebben.

Hieronder ziet u hoe wij het geld van obligaties willen besteden:

Hier willen wij het geld aan besteden: Totale opbrengst van
€ 2.000.000
Totale opbrengst van
€ 500.000
Vergroten technische capaciteit € 1.2500.000 € 250.000
Lokaal eigen verkoopmedewerkers € 750.000 € 250.000
Totaal € 2.000.000 € 500.000

Risico’s en zekerheden

Aan beleggen zijn altijd risico’s verbonden. Het belangrijkste risico dat u loopt, is dat ZEPCAM geen geld heeft om u terug te betalen of om de rente te betalen. Dit zou het geval kunnen zijn wanneer grote opdrachtgevers overeenkomsten met ons stoppen of onze toeleveranciers niet kunnen leveren. Dan kan het zijn dat u niets van de lening terugbetaald krijgt en dat u geen rente krijgt.

Er worden verder geen zekerheden geboden. Voor de volledige risicoanalyse verwijzen wij u naar het prospectus en het informatiedocument.

Tarieven

Onderstaand zijn de tarieven weergegeven die NPEX hanteert.

NPEX-rekening gratis
Geld storten gratis
Inschrijfkosten emissie 1% éénmalig
Servicekosten 0,05% per maand*

*Te berekenen over de nominale waarde van de obligaties in portefeuille op coupon betaaldatum en te verrekenen met de (maandelijkse) rentebetaling.

Bekijk de effecten:

 Klik op de onderstaande knop voor het prospectus en overige documentatie:

Aanbod op NPEX-effectenbeurs