TUBES

TUBES – een innovatieve wijn en gedistilleerde drankverpakking voor de retail, travel, sampling, gift en e-commerce industrie.

Over TUBES

TUBES bottelt, produceert en distribueert wijnen en (gedistilleerde) dranken in single serve glazen tubes en gerecycled plastic tubes van 200ml, 100ml, 60ml, 50ml en 35ml.

Wat begon als luxe relatiegeschenk, is inmiddels uitgegroeid tot een ‘smart design’ merk dat in de snel consumerende wereld verschillende gewichts-, tijds-, en ruimtebesparende, en logistieke, marketingtechnische, en duurzame voordelen biedt voor de:

 • Internationale Retail (supermarktketens, slijterijketens & online drankwinkels)
 • Travel (luchtvaart, hotellerie, cruises, trein, en duty free)
 • Sampling (wijn en gedistilleerde drank producenten)
 • Gift (e-commerce, warenhuizen, relatiegeschenken & distributiepartners) industrie.

Ook biedt het unieke proposities voor de snelgroeiende online direct to consumer wereld. Alles gebaseerd op de inventieve, gepatenteerde technologie en verpakking van de tube.

Proef, waardeer en geniet van wijnen en andere dranken per glas.

www.wineintubes.com

Technologie & kwaliteit

TUBES gebruikt een gepatenteerde technologie en verpakking in een met stikstof-gesloten productiefaciliteit om de wijnen zo min mogelijk aan zuurstof bloot te stellen. Door het gebruik van vloeibaar stikstof behouden de wijnen hun organoleptische kwaliteit, alsmede het volledige bouquet, smaakprofiel en mondgevoel. Tijdens het fractioneringsproces. Eenmaal in een tube, is de wijn stabiel, gedurende ten minste 6 tot 9 maanden in plastic na bottelen tot wel 24 maanden in glazen tubes, afhankelijk van het soort product en de kwaliteit van het betreffende product.

De productiefaciliteit is volledig gecertificeerd volgens de hoogste HACCP- en internationale IFS-normen. Tevens beschikt TUBES over een SKAL Biocontrole certificering voor het bottelen van biologische producten onder het organic keurmerk. Tevens beschikt TUBES over een professioneel wijnlaboratorium. De volgende video geeft een impressie van ons proces:

Hoe ziet de markt eruit?

Wij onderscheiden 5 verkoopmarkten voor de verkoop van onze producten en proposities:

 • Sampling
 • Gifting
 • Retail
 • Travel
 • Online – Direct to Consumer

Sampling

Wij verkopen maatwerk single serve verpakkingen aan producenten van wijn, en gedistilleerde drank ten behoeve van de merkbeleving en marketingactiviteiten. In de volgende animatie wordt de propositie uitgelegd:

Tubes-Sampling-NPEX
TUBES-NPEX-Emissie_en_Beleggen

Gifting

Wij verkopen (gepersonaliseerde) cadeauverpakkingen aan warenhuizen, webshops, grote bedrijven & distributiepartners. In de volgende animatie wordt de propositie uitgelegd:

Retail

Wij verkopen proefboxen, cadeauverpakkingen en aftelkalenders aan supermarktketens, slijterijketens en online drankwinkels. In de volgende animatie wordt de propositie uitgelegd:

Travel

Wij verkopen single serve verpakkingen aan luchtvaatmaatschappijen, cruiseline, trainlines, hotellerie en duty free, op basis van gewichtsbesparing (40% reductie), ruimtebesparing (127% meer product per cateringlade) en kostenbesparende (in distributie) voordelen. In de volgende animatie wordt de propositie uitgelegd:

Online – Direct to Consumer

De online drankverkoop wereld groeit extreem hard. Daarom verkopen wij ook in diverse landen via onze eigen webshops (www.tastygrapes.com en www.12nightsofwine.de), via partnerwebshops (www.drinkgusteau.com) of via dropshipmentplatforms (www.amazon.de).

Omzet en winst

Prognoses

Hiernaast vindt u een overzicht van een mogelijk scenario voor de komende boekjaren 2021 tot en met 2026.

Let op! Wij weten niet hoe de komende jaren zullen verlopen. Ook hebben wij aannames gedaan, maar het kan zijn dat die verkeerd zijn. Of deze prognoses zullen uitkomen, is dus heel onzeker. U kunt hier geen rechten aan ontlenen.
U moet uw beslissing om te beleggen in de obligaties dus niet nemen op basis van deze prognose.

Zie hoofdstuk 10.4 van het prospectus voor de aannames die wij hebben gedaan bij deze prognose.

Beleggen in TUBES-prognose

Partners en klanten

Bovenstaande is een greep uit onze partnerships en relaties. Wij zijn vanuit ons hoofdkantoor in Nederland actief in Europa, waaronder in:

 • Nederland
 • België
 • Denemarken
 • Duitsland
 • Frankrijk
 • Verenigd Koninkrijk
 • Italië, Spanje
 • Oostenrijk
 • Zwitserland
 • Portugal.

Daarnaast zijn wij actief in de Verenigde Staten, Argentinië, Chili, Singapore, China, Hong Kong, Australië, Nieuw-Zeeland, en Zuid-Afrika

TUBES_partners_en_klanten

Management

De dagelijkse directie bestaat uit Edwin Blom (CEO), Glen Ritzen (Founder/CGO), GP de Goede (CFO) en Pieter Hoondert (COO):

 • Edwin Blom (50), Chief Executive Officer (CEO) en aandeelhouder. Zijn specialisme richt zich op strategie, management & organisatie en governance.
 • Glen Ritzen (33), Founder / Chief Growth Officer (CGO) en aandeelhouder. Zijn specialisme richt zich op sales, marketing, product & partnership development.
 • GP de Goede (55), Chief Financial Officer (CFO) en aandeelhouder. Zijn specialisme richt zich op financiën en administratie.
 • Pieter Hoondert (41), Chief Operations Officer (COO). Zijn specialisme richt zich op productie, proces, procurement en kwaliteit.

Leendoel

Wij willen € 2.000.000 lenen van beleggers. Wij willen verder groeien. Wat wij precies willen doen met het geld van de obligaties zullen wij hieronder toelichten.

Wij willen ons werkkapitaal uitbreiden voor de financiering van onze voorraden en debiteuren

Wij betalen voorschotten aan onze leveranciers. Wij betalen dus voordat wij de tubes geleverd krijgen. Ook hanteren wij een betalingstermijn van 10 tot 60 dagen voor klanten die tubes kopen. Wij krijgen dus veel later betaald voor onze uitgaven. In totaal kan het gaan om 6 maanden. Als wij sneller onze debiteuren kunnen betalen, kunnen wij betere prijsafspraken maken. Wij willen dus investeren in ons werkkapitaal.

Wij willen onze productielocaties uitbreiden, investeren in sales & marketing

Wij willen om te beginnen in 2 landen productielocaties opzetten. Het gaat om de Verenigde Staten en om Frankrijk. Wij verwachten dit te doen in 2022. Dit is afhankelijk van onze groei. Verder willen wij investeren in sales en marketing.

Wij willen een lening terugbetalen

Wij willen de lening van Coöperatieve Rabobank U.A. van € 600.000 terugbetalen. De reden hiervoor is dat voor deze lening door de grootaandeelhouder in privé garanties zijn verstrekt, die dan komen te vervallen.

Wij willen investeren in ons nieuwe platform en in research en development

Wij willen in 2022 ons Direct to Consumer platform Tasty Grapes in Europa lanceren. Het geld van de obligaties zullen wij ook gebruiken voor brandbuilding en online marketing.

Daarnaast is onze technologie belangrijk voor ons bedrijf. Ook is duurzaamheid belangrijk voor ons. Daarom willen wij verder investeren in onze de technologie die wij gebruiken voor onze tubes. Daarnaast willen wij onze grondstoffen door ontwikkelen, bijvoorbeeld op het gebied van biologisch afbreekbaar plastic.

Risico’s en zekerheden

Aan beleggen zijn altijd risico’s verbonden. Het belangrijkste risico dat u loopt, is dat moedermaatschappij en obligatiehouder Creative Cloud Company B.V. geen geld heeft om u terug te betalen of om de rente te betalen. Dit zou onder meer kunnen gebeuren nieuwe toetreders of bestaande marktpartijen met een soortgelijk concept hun diensten tegen lagere kosten kunnen aanbieden. Dan kan het zijn dat u niets van de lening terugbetaald krijgt en dat u geen rente krijgt.

Er worden verder geen zekerheden geboden. Voor de volledige risicoanalyse verwijzen wij u naar het prospectus en het informatiedocument.

Tarieven

Onderstaand zijn de tarieven weergegeven die NPEX hanteert.

NPEX-rekening gratis
Geld storten gratis
Inschrijfkosten emissie 1% éénmalig
Servicekosten 0,05% per maand*

*Te berekenen over de nominale waarde van de obligaties in portefeuille op coupon betaaldatum en te verrekenen met de (maandelijkse) rentebetaling.

Bekijk de effecten:

 Klik op de onderstaande knop voor het prospectus en overige documentatie:

Aanbod op NPEX-effectenbeurs: