PerfoTec

PerfoTec is een technologiebedrijf dat innovatieve, revolutionaire en duurzame verpakkingsoplossingen levert voor bloemen, groente en fruit; Best for Freshness!

Over PerfoTec

Wij specialiseren ons in het verlengen van de houdbaarheid van verse producten in de groente-, fruit- en bloemenhandel. In deze wereldwijde handel is sprake van voortdurende stress, omdat de producten (tijdens bewaring en transport) in de handelsketen voortdurend verouderen.

Na de oogst blijven groenten, fruit en bloemen ademen en transpireren. In de verpakkingen zorgt dit voor een potentieel tekort aan zuurstof en toename van koolstofdioxide en water. De zogenaamde ‘ademhalingssnelheid’ van deze verse producten is voor ieder product uniek.

 

 

 

 

 

 

 

 

Wij verlengen de houdbaarheid van verse producten door de optimale beschermende atmosfeer in de verpakkingen aan te brengen door middel van onze unieke technologie. Deze beschermende atmosfeer is verschillend per product. Dit is onze belangrijke specifieke knowhow.

Wij hebben systemen waarmee wij:

  • de ademhalingssnelheid van verse producten bepalen;
  • onze (zelf ontwikkelde) zetmeel folie, en gangbare plastic verpakkingen daarop aanpassen;
  • in de verpakkingen een optimale beschermende atmosfeer bereiken

Onze nieuw ontwikkelde folie van aardappelzetmeel is een duurzaam alternatief voor plastic, en zorgt bovendien voor een optimale doorlaatbaarheid van koolstofdioxide (CO2) en water (H2O). Met andere woorden: de verpakking zorgt voor een nauwkeurige gasuitwisseling met de buitenlucht.

Wij hebben de afgelopen drie jaren gewerkt aan deze innovatie. In 2020 lanceren wij deze transparante folie op basis van aardappelzetmeel ter vervanging van plastic als verpakkingsmateriaal.

Deze vinding is een wereldwijde doorbraak op het gebied van verduurzaming van de verpakkingsmaterialen van groenten, fruit en bloemen. De oplossing komt daarmee tegemoet aan de sterke vraag naar verduurzaming van verpakkingen door producenten, retailers en consumenten.

Bekijk hier het recente interview met Bas Groeneweg, directeur van PerfoTec

De verpakkingen van PerfoTec zorgen voor een optimale doorlaatbaarheid van zuurstof (O2), koolstofdioxide (CO2) en water (H2O). Met andere woorden: de verpakkingen en de microperforaties zorgen voor een nauwkeurige gasuitwisseling met de buitenlucht, waardoor het product zijn eigen beschermende atmosfeer creëert.

Schematisch weergegeven ziet dat er zo uit:

 

 

 

In deze time-lapse video ziet u het enorme effect van PerfoTec in combinatie met een eerder prototype van onze nieuwe zetmeel folie

PerfoTec effect

Met onze systemen en technieken en onze specifieke knowhow bieden wij dus een totaaloplossing om zo lang mogelijk de beste kwaliteit voor verse producten te garanderen. Deze totaaloplossing is uniek in de markt.

Wij noemen dit het PerfoTec effect.

PerfoTec Effect

Handelaren in verse producten en hun leveranciers kunnen met onze apparatuur en technieken een hogere omzet realiseren en tegelijkertijd hun kosten verlagen. Een groot aantal klanten, zowel retailers als verpakkers van groenten en fruit, werken reeds met het PerfoTec systeem. Zij kunnen daardoor betere producten leveren met langere houdbaarheid. Als gevolg daarvan hebben zij minder kwaliteitsclaims. Dit helpt ook de retailers om de productverliezen in de winkels fors te verminderen. Dit komt doordat er veel minder producten de houdbaarheidsdatum overschrijden.

De Britse retailer Marks & Spencer heeft bijvoorbeeld met behulp van het PerfoTec systeem de winkelverliezen bij hun aardbeien en frambozen met 50% weten terug te dringen door 2 dagen extra houdbaarheid.

Mijlpalen

YouIn de afgelopen 15 jaar hebben wij veel geïnvesteerd in Research & Development (“R&D”), voortdurende innovatie en patenten. Hieraan hebben wij ruim € 3,5 miljoen besteed. Als gevolg daarvan hebben we nu een groot concurrentievoordeel opgebouwd. Wij hebben een breed productassortiment voor houdbaarheidsverlenging van groenten, fruit en bloemen. Geen enkel ander bedrijf in de wereld heeft de specialistische technologie en knowhow van PerfoTec onder één dak als het gaat om verpakking van versproducten.

2004-2005

Ontwikkeling van de unieke online laser voor verpakkingsmachines. Een ‘one-fits-all’ en ‘plug and go’ systeem met een intelligent camerasysteem voor detectie en controle van microperforaties. Om dit systeem te ontwikkelen is een bedrag van € 750.000 aan kosten gemaakt.

2011-2017

Ontwikkeling van de eerste generatie transport linerbags (Dit zijn krat zakken voor bulk bewaring). Ook werd een nieuwe, compacte online laser ontwikkeld. Om dit systeem te ontwikkelen is een bedrag van € 900.000 aan kosten gemaakt.

2007-2010

Ontwikkeling van de Fast Respiration Meter. Ook werd het bijbehorende algoritme ontwikkeld. Met dit meetinstrument is het mogelijk om de ademhalingssnelheid van verse producten te meten. Dit kan vervolgens (ook door middel van het algoritme) worden vertaald naar het benodigde aantal en de grootte van perforaties in de verpakking. Om dit systeem te ontwikkelen is een bedrag van € 950.000 aan kosten gemaakt.

2011-2017

In de afgelopen jaren hebben wij veel geïnvesteerd in (door)ontwikkeling. Dit heeft geresulteerd in de volgende producten:

  • PerfoTecO2Control, een zeer nauwkeurig en geavanceerd gasflush systeem. − Dynamic Liner System voor het produceren van zeevracht kratzakken voor Modified Atmosphere.
  • Een nieuw model respiratiemeter 4.0.
  • MAP Shuttle Tray Machine, geschikt voor meermalige transport verpakking, en E-commerce verzendverpakkingen voor bloemen.
  • Een nieuw, zeer geavanceerd, 4-kops lasersysteem voor foliepartners.
  • De nieuwe duurzame, vocht doorlatende verpakkingsfolie op basis van aardappelzetmeel.

Met name in de afgelopen 3 jaren hebben wij nog eens bijna € 1 miljoen geïnvesteerd in R&D. Daardoor zijn we nu helemaal klaar om de wereldwijde markt verder te betreden met ons uitgebreide product-assortiment, zowel voor verkoop als voor verhuur.

PerfoTecO2Control

PerfoTec Dynamic Laser System

PerfoTec 4-kops lasersysteem voor folie partners

Grafiek omzet en winst

In de grafieken hieronder wordt aangegeven hoeveel procent van de omzet het gevolg is van verkoop, verhuur, pay-per-use metervergoedingen en bestaande recurring omzet. Recurring omzet is terugkerende omzet uit bestaande contracten (metervergoedingen en servicecontracten).

De percentages hieronder weergegeven zijn gebaseerd op de (verwachte) omzet per dienst. We hebben in voorbereiding voor deze obligatie-uitgifte besloten om een conservatief management scenario als uitgangspunt te nemen. Hierbij zijn wij uitgaan van realistische en haalbare doelen richting 2023.

Meer gedetailleerde informatie kunt u vinden in het prospectus.

 

Hieronder wordt de (verwachte) omzet per productgroep weergegeven (in kleur voor de jaren 2019, 2020 en 2023)

Markt

Wij zijn actief in de wereldwijde markt voor groenten en fruit. Deze markt wordt gekenmerkt door sterk fluctuerende prijzen als gevolg van vraag- en aanbod fluctuaties. Ook kent deze markt een structurele jaarlijkse groei door toename van de consumptie. Dit als gevolg van bevolkingsgroei, de wens om gezonder te leven en de toenemende behoefte aan topkwaliteit.

Tegelijkertijd worden de oogsten van de groenten en fruit steeds onvoorspelbaarder door klimaatverandering. Dat vergroot de behoefte bij onze klanten om groenten en fruit langer te kunnen bewaren om de afzet te spreiden.

Daarnaast is er druk vanuit retailers om voedselverspilling en het gebruik van plastic terug te dringen. Wij bieden voor dit laatste punt een oplossing met onze nieuwe composteerbare folie in samenwerking met onze foliepartners.

PerfoTec is actief in de volgende markten:

  • Retailmarkten voor groente-, fruit en bloemverpakkingen
  • Transportmarkten voor groente-, fruit en bloemverpakkingen

De retail- en transportmarkt voor bloemverpakkingen zijn nieuwe markten die wij hebben aangeboord. Onze lopende projecten zijn erg succesvol. Dat is belangrijk in de uitstraling van PerfoTec op deze markten. De Nederlandse markt is een significante markt in de bloemenindustrie. Wij zitten letterlijk (geografisch) dicht op de markt. Als Nederlandse partij spelen wij een ’thuiswedstrijd’. Wij zien veel potentie in deze markten en zien dit als groeimarkten.

Partners & Klanten

Management

Martijn de Bruin

Chief technical officer (CTO)

Bas Groeneweg

Chief executive officer (CEO)

Shannon Reinhard

Chief marketing officer (CMO)

Arthur Brouwer

Operations manager

Rajesh Bahadoer

Chief financial officer (CFO)

Structuur

Leendoel

Ons plan is om naast verkoop van systemen een verhuurmodel aan te bieden.

Om het besluit over de toepassing van onze systemen te versnellen en voor bepaalde klanten (de aanschaf) laagdrempeliger te maken, zullen onze systemen (eerst) worden verhuurd. Na afloop van de huurperiode, die we zo kort mogelijk willen houden, moet de klant het systeem kopen. Het verhuurmodel ondersteunt dus het verkoopproces van de systemen. Wij verwachten dat de omzetverhouding tussen de verkoop en verhuur van systemen 70/30 zal gaan bedragen, waarbij voortdurend nieuwe verhuurcontracten worden afgesloten en lopende verhuurcontracten in verkoop zullen worden omgezet.

Onze systemen zullen aan de verpakkingslijnen van klanten worden toegevoegd, maar blijven eigendom van PerfoTec. Om ons verhuurmodel verder in de markt te zetten, moeten wij dus systemen aanschaffen. Hiervoor gebruiken wij de obligatielening.

Risico’s en zekerheden

Aan beleggen zijn altijd risico’s verbonden. Het belangrijkste risico dat u loopt, is dat PerfoTec geen geld heeft om u terug te betalen of om de rente te betalen. Dit zou het geval kunnen zijn wanneer de prognoses niet of onvoldoende gerealiseerd wordt. Dan kan het zijn dat u niets van de lening terugbetaald krijgt en dat u geen rente krijgt. Er worden verder geen zekerheden geboden.

Voor de volledige risicoanalyse verwijzen we u naar het prospectus en het informatiedocument .

Tarieven

Onderstaand zijn de tarieven weergegeven die NPEX hanteert.

NPEX-rekening gratis
Geld storten gratis
Inschrijfkosten emissie 1% éénmalig
Servicekosten 0,05% per maand*

*Te berekenen over de nominale waarde van de obligaties in portefeuille op coupon betaaldatum en te verrekenen met de (maandelijkse) rentebetaling.

Bekijk de effecten:

Effecten

 Klik op de onderstaande knop voor het prospectus en overige documentatie:

Aanbod op NPEX-effectenbeurs:

Aanbod
Terug naar boven