PerfoTec

PerfoTec wil de verspilling van groente, fruit en bloemen tegengaan en is een vooruitstrevend technologiebedrijf dat innovatieve en duurzame verpakkingsoplossingen levert voor bloemen, groente en fruit.  

PerfoTec laser en O2-Control

In deze video is te zien hoe de PerfoTec laser en O2-Control zijn aangesloten op een bestaande verpakkingslijn bij een klant in de VS.

Met de apparatuur, en met de informatie van de respiratiemeter, hebben we, samen met deze klant, de houdbaarheid van hun salade product ruim kunnen verdubbelen!

De respiratiemeter vertaalt automatisch de informatie over de respiratie van de salade naar de online laser, die vervolgens de juiste hoeveelheid gaatjes met de juiste diameter in de verpakking maakt, waardoor de gasdoorlaatbaarheid optimaal is voor het product.

De camera controleert alle perforaties op nauwkeurigheid, en eventuele afwijkingen worden direct automatisch gecompenseerd.

De O2-Control zorgt ervoor dat de juiste gassamenstelling wordt gehandhaafd op het moment van verpakken, terwijl de laserperforaties en gasdoorlaatbaarheid van de folie de gaswaarden constant op het optimale niveau houden, waardoor de salade direct vanaf het verpakken goed in slaap wordt gehouden. In het laatste fragment van de video is zichtbaar op de gasanalyser dat het zuurstof niveau omlaag is gebracht naar 5,44% O2, en de perforaties gaan ervoor zorgen dat het zuurstof op dat niveau blijft, zodat het product lekker blijft slapen.

Door gebruik te maken van de PerfoTec technologie is het mogelijk om de houdbaarheid van verse producten ruim te verdubbelen. Met als resultaat dat het product in betere versheid bij de consument aankomt. Dit biedt niet alleen voordelen voor de eindconsument, maar geeft ook retailers meer sales, minder afboekingen en flexibiliteit in hun logistiek. Bovendien draagt dit bij aan het verminderen van voedselverspilling, aangezien er minder voedsel hoeft te worden weggegooid vanwege de verlengde versheid.

Over PerfoTec

Wij specialiseren ons in het verlengen van de houdbaarheid van verse producten in de groente-, fruit- en bloemenhandel. In deze wereldwijde handel is sprake van voortdurende stress, omdat de producten (tijdens bewaring en transport) in de handelsketen voortdurend verouderen. 

Na de oogst blijven groenten, fruit en bloemen ademen en transpireren. In de verpakkingen zorgt dit voor een potentieel tekort aan zuurstof en toename van koolstofdioxide en water. De zogenaamde ‘ademhalingssnelheid’ van deze verse producten is voor ieder product uniek. 

Wij verlengen de houdbaarheid van verse producten door de optimale beschermende atmosfeer in de verpakkingen aan te brengen door middel van onze unieke technologie. Deze beschermende atmosfeer is verschillend per product. Dit is onze belangrijke specifieke know-how. 

Schematisch ziet het er zo uit: 

Wij hebben systemen waarmee wij:  

 • de ademhalingssnelheid van verse producten bepalen; 
 • de (zelf ontwikkelde) zetmeel folie, de (zelf ontwikkelde) transparante recyclebare folie en normale fossiele plastic verpakkingen perforeren; en 
 • in de verpakkingen een optimale beschermende atmosfeer bereiken 

Onze technologie werkt op onze folies, maar ook op de normale fossiele plastic verpakkingen. Door de verpakking te perforeren met laser microperforaties wordt het verouderingsproces na de oogst vertraagt van vrijwel alle soorten groenten, fruit en snijbloemen. 

Bekijk hiernaast een interview met Bas Groeneweg.

Onze folies zorgen voor een optimale doorlaatbaarheid van zuurstof (O2), koolstofdioxide (CO2) en water (H2O). Met andere woorden: de verpakking zorgt voor een exacte gasuitwisseling met de buitenlucht. Wij hebben folies ontwikkeld voor de bulktransportmarkt en de retailmarkt. Onze composteerbare of herbruikbare folie van zetmeel wordt gebruikt voor LinerBags voor het vervoer van bulkgoederen. Deze folie is niet altijd geschikt voor het verpakken van producten die voor de retailmarkt zijn bestemd, vanwege het niet volledig transparante karakter. 

Voor de producten voor de retailmarkt hebben wij, samen met een chemisch concern en andere partners, een recyclebare transparante folie ontwikkeld. De folie is uitermate geschikt, vanwege het transparante karakter, voor verpakking van producten voor de retailmarkt. Deze transparante folie is goed recyclebaar en daarmee een vervanger van huidige fossiele folie (van niet-recyclebaar plastic). 

Onze folies, in combinatie met de bestaande techniek van PerfoTec, vertragen het verouderingsproces aanzienlijk van vrijwel alle soorten groenten, fruit en snijbloemen na de oogst. 

Met onze systemen en technieken en onze specifieke knowhow bieden wij dus een totaaloplossing om de beste kwaliteit voor verse producten te garanderen voor de langst mogelijke tijd.  Deze totaaloplossing is uniek in de markt.  Wij noemen dit het PerfoTec effect. Uit de figuur hieronder volgt dat de weergegeven producten door het PerfoTec effect langer houdbaar zijn. In combinatie met de nieuwe recyclebare transparante folie zullen de producten nog langer houdbaar zijn.  

In deze time-lapse video ziet u het enorme effect van PerfoTec in combinatie met een eerder prototype van onze zetmeel folie. 

In de onderstaande tabel wordt de vergelijking gemaakt van de maximale bewaarduur van bepaalde producten tussen fossiele verpakkingsmaterialen en de zetmeelfolie, welke materialen alle laser-geperforeerd zijn. Daaruit volgt dat er sprake is van een langere bewaarduur van de producten als gebruik wordt gemaakt van de geperforeerde PerfoTec zetmeelfolie.

Maximale bewaarduur onder optimale condities in dagen  PerfoTec laser perforatie met fossiele folie  PerfoTec laser perforatie met Stepac nylon Liner Bags  PerfoTec laser perforatie met PerfoTec’s zetmeelfolie Liner Bag 
Asperges  12  22  35 
Avocado  14  38  65 
Paprika  12  17  30 
Blauwe bessen  14  45  65 
Broccoli  14  32  50 
 Spruiten  14  16  35 
Bleekselderij  7  45  72 
Kersen  10  25  50 
Chinese kool  14  38  65 
Koriander  5  10  15 
komkommer  5  11  18 
Dille  5  8  15 
Aubergine  5  15  25 
Druiven  21  32  65 
Sperziebonen  0  12  20 
Pepers  7  12  25 
IJsbergsla  7  14  35 
Prei  7  12  21 
Mango  0  30  50 
Papaya  10  15  25 
Granaatappel  10  22  40 
Aardbeien  5  8  15 
Zoete punt paprika  7  16  25 
Bananen  30  35  60 
Kimi  30  50  100 
Verse knoflook  21  35  90 
Maximale bewaarduur onder optimale condities in dagen  Laser perforatie met fossiele folie  Laser perforatie met Stepac nylon Liner Bags  PerfoTec Laser perforatie met PerfoTec’s zetmeelfolie Liner Bag 
Tulpen  14  21  35 
Rozen  14  21  35 

PerfoTec Effect:

Handelaren in verse producten en hun leveranciers kunnen met onze apparatuur en technieken een hogere omzet realiseren en tegelijkertijd hun kosten verlagen. Een groot aantal klanten, zowel telers als verpakkers van groenten en fruit, werken reeds met het PerfoTec systeem. Zij kunnen daardoor betere producten leveren met langere houdbaarheid. Als gevolg daarvan hebben zij minder kwaliteitsclaims. Dit helpt ook de retailers om de productverliezen in de winkels fors te verminderen. Dit komt doordat er veel minder producten de houdbaarheidsdatum overschrijden. Een heel grote retailer in de Verenigde Staten is bezig met een uitrol om met behulp van het PerfoTec systeem de winkelverliezen bij hun aardbeien met meer dan 50% terug te dringen door 8 dagen extra houdbaarheid. Dit zal jaarlijks een besparing opleveren van meer dan $ 15 miljoen. 

Mijlpalen

In de afgelopen 17,5 jaar hebben wij veel geïnvesteerd in Research & Development (“R&D“), voortdurende innovatie en patenten. Hieraan hebben ruim € 5 miljoen besteed. Als gevolg daarvan hebben we nu een groot concurrentievoordeel opgebouwd. Wij hebben een breed productassortiment voor houdbaarheidsverlenging van groenten, fruit en bloemen. Hierdoor hebben wij een unieke marktpositie verworven. Geen enkel ander bedrijf in de wereld heeft de specialistische technologie en knowhow van PerfoTec onder één dak als het gaat om verpakking van versproducten. Hieronder geven we een kort beeld van onze investeringen over de afgelopen jaren: 

 • 2004-2005
  Ontwikkeling van de unieke online laser voor verpakkingsmachines. Een ‘one-fits-all’ en ‘plug and play’ systeem met een intelligent camera systeem voor detectie en controle van microperforaties. Om dit systeem te ontwikkelen is een bedrag van € 750.000 aan kosten gemaakt. 
 • 2007-2010
  Ontwikkeling van de Fast Respiration Meter. Ook werd het bijbehorende algoritme ontwikkeld. Met dit algoritme is het mogelijk om de ademhalingssnelheid van verse producten te kunnen doormeten. Dit kan vervolgens (ook door middel van het algoritme) worden vertaald naar het benodigde aantal en de grootte van perforaties in de verpakking. Om dit systeem te ontwikkelen is een bedrag van € 950.000 aan kosten gemaakt.
 • 2011-2017
  Ontwikkeling van de eerste generatie transport Liner Bags. Ook werd een nieuwe, compacte online laser ontwikkeld. Om dit systeem te ontwikkelen is een bedrag van € 900.000 aan kosten gemaakt. 
 • 2017-2019 
  Investering in (door)ontwikkeling. Dit heeft geresulteerd in de volgende producten: 
  • PerfoTecO2Control  
  • een nieuw model respiratiemeter 4.0 
  • een nieuw, geavanceerd 4-kops lasersysteem voor foliepartners 
  • een nieuwe verpakkingsfolie op basis van aardappelzetmeel
 • 2020-2021
  De afgelopen jaren hebben wij geïnvesteerd in (door)ontwikkeling. Dit heeft geresulteerd in de volgende producten: 
  • een Laser Perforation System bij Oerlemans Packaging in verband met de productiecapaciteit LinerBags 
  • nieuwe recyclebare folies  
  • demo apparatuur

Producten

Kortom, met name in de afgelopen 2 jaren hebben wij nog eens ruim € 0,5 miljoen geïnvesteerd in R&D. Daardoor zijn we nu helemaal klaar om de wereldwijde markt verder te betreden met ons uitgebreide productassortiment.

Markt

Wij zijn actief in de wereldwijde markt voor groenten en fruit. Deze markt wordt gekenmerkt door sterk fluctuerende prijzen als gevolg van vraag- en aanbod fluctuaties. Ook kent deze markt een structurele jaarlijkse groei door toename van de consumptie. Dit als gevolg van bevolkingsgroei, de wens om gezonder te leven en de toenemende behoefte aan topkwaliteit. 

Tegelijkertijd worden de oogsten van de groenten en fruit steeds onvoorspelbaarder door klimaatverandering. Dat vergroot de behoefte bij onze klanten om groenten en fruit langer te kunnen bewaren om de afzet te spreiden. 

Daarnaast is er druk vanuit retailers om voedselverspilling en het gebruik van plastic terug te dringen. Wij bieden voor dit laatste punt een oplossing met onze nieuwe composteerbare folie in samenwerking met onze foliepartners. 

PerfoTec is actief in de volgende markten

 • Retailmarkten voor groente-, fruit en bloemverpakkingen
 • Transportmarkten voor groente-, fruit en bloemverpakkingen

De retail- en transportmarkt voor bloemverpakkingen zijn nieuwe markten die wij hebben aangeboord. Onze lopende projecten zijn erg succesvol. Dat is belangrijk in de uitstraling van PerfoTec op deze markten. De Nederlandse markt is een significante markt in de bloemenindustrie. Wij zitten letterlijk (geografisch) dicht op de markt. Als Nederlandse partij spelen wij een ’thuiswedstrijd’. Wij zien veel potentie in deze markten en zien dit als groeimarkten. 

Partners & Klanten

Management

Bas Groeneweg is de oprichter van PerfoTec en onze directeur.

Hij is dus al vanaf het moment van oprichting bij ons betrokken. Vanaf 1997 was hij werkzaam als Managing Director bij GreenSprout B.V. Bas heeft tot 2003 bij GreenSprout gewerkt als algemeen directeur. Bas is ook bestuurder van Stichting Administratiekantoor Green Mountain (de enig aandeelhouder van Green Mountain B.V.).  

Andrzej Kopacz is bij ons in dienst getreden op 5 september 2022. Hij is onze Business Development Manager en ondersteunt het gehele managementteam. Een van zijn projecten is het project “boots on the ground” voor PerfoTec Inc. Hiervoor heeft Andrzej ruim 10 jaar gewerkt als operational manager bij Jersey Royal waarbij hij de PerfoTec technologie op meerdere verpakkingslijnen aldaar heeft geïntroduceerd. Andrzej heeft een Major of Business and Economics in Cracow (Krakowska Akademia Frycza Modrewskiego) afgerond en heeft enkele jaren als exchange student in New York gewoond.

Martijn de Bruin is bij ons in dienst sinds 2005. Hij is gestart als Sales Engineer bij ons bedrijf. Sinds 2012 is hij Technisch Directeur bij ons en lid van het management team. Martijn is verantwoordelijk voor Techniek en Innovatie  (de engineeringsafdeling). Martijn heeft een Hbo-opleiding afgerond in Mechanical Engineering aan de Hogeschool Utrecht.  

De engineeringsafdeling houdt zich bezig met productie van laser-, meet- en begassingssystemen, projectmanagement van deze systemen en technische ontwikkeling. 

 

Interview met PerfoTec CEO, Bas Groeneweg

Bekijk onderstaande korte video’s waarin Bas Groeneweg, CEO van PerfoTec, een toelichting geeft op de recente ontwikkelingen en een aantal vragen van beleggers beantwoordt.

Hoe gaat PerfoTec de versnelde groei waarmaken?

PerfoTec succesvol op Fruit Logistica 2023 beurs in Berlijn

Technologische ontwikkelingen PerfoTec

PerfoTec verzwaard organisatie met professionals

Zacht fruit langer houdbaar en betere smaak met PerfoTec verpakking

Structuur

U investeert in onze vennootschap, Perfo Knowledgy B.V. Onze aandeelhouders zijn Green Mountain B.V., SJB Participations, Martijn de Bruin en Stichting Administratiekantoor Perfo Knowledgy. Wij maken onderdeel uit van een groep bedrijven. Hieronder laten wij schematisch onze aandeelhoudersstructuur zien.

Juridische structuur

Doel emissie

Stichting Administratiekantoor Perfo Knowledgy wil voor € 1.000.005 aan certificaten verkopen. Daarnaast willen wij € 1.500.000 lenen van beleggers. Worden alle certificaten en obligaties verkocht? Dan zullen wij dus maximaal € 2.500.005 ontvangen. Dit geld willen wij aanwenden voor verschillende doeleinden. 

 • Het vergroten van onze afzetmarkt in de Verenigde Staten. 
 • De betere bescherming van onze technologie door de aanvraag van patenten. 
 • Het in de markt zetten van nieuwe transparante en recyclebare folie. 
 • Bij een Spaanse folieverwerker van retail verpakkingen een Laser Perforation System plaatsen. 
 • De investeringsbehoefte voor het aanschaffen van roadrunners voor het uitvoeren van demo’s in de rest van de wereld (anders dan de Verenigde Staten).
 • Het uitbreiden van het PerfoTec team. 
 • Verder werken wij aan de innovatie om de zetmeelfolie als recyclebare rekfolie als inpakfolie te gebruiken voor het inpakken van bulkgoederen op pallets. 

Obligatielening:

Hier willen wij het geld van de obligatielening aan besteden, in volgorde van belangrijkheid: Als wij € 1.500.000 verkopen, dan willen wij dat zo besteden:  Als wij € 1.000.000 verkopen, dan willen wij dat zo besteden:  Als wij € 500.000 verkopen, dan willen wij dat zo besteden: 
USA roll-out equipment en opzetten USA team  400.000 300.000 150.000
Folie patenten landen fase 150.000 150.000 150.000
Werkkapitaal – voorraad folie PerfoTec Film 200.000 110.000 100.000
Laser – folieconverter Spanje 100.000
Roll-out equipment niet-USA landen 210.000 140.000 50.000
Opbouw organisatie  290.000 200.000 50.000
Innovatie pallet solution (rekfolie van zetmeel)  150.000 100.000


Certificaten uitgifte:
 

Om de certificaten uit te kunnen geven, zal Stichting Administratiekantoor Perfo Knowledgy de onderliggende aandelen in ons kapitaal kopen van Green Mountain B.V. Met de opbrengst van de certificaten zal Stichting Administratiekantoor Perfo Knowledgy de koopprijs voor de betreffende aandelen aan Green Mountain B.V. betalen. Een bedrag gelijk aan die koopprijs (maximaal € 1.000.005), zal Green Mountain B.V. ter beschikking houden om als onderhandse lening(en) door te lenen aan ons indien wij daar behoefte aan hebben.

Hier willen wij het geld van de lening in rekening-courant aan besteden, in volgorde van belangrijkheid: Als wij € 1.000.005 lenen, dan willen wij dat zo besteden: 
USA roll-out equipment en opzetten USA team  300.005
Folie patenten landen fase 150.000
Werkkapitaal – voorraad folie PerfoTec Film 110.000
Laser – folieconverter Spanje
Roll-out equipment niet-USA landen 140.000
Opbouw organisatie  200.000
Innovatie pallet solution (rekfolie van zetmeel)  100.000

Met de plaatsing van certificaten wordt de kapitaalsbasis van Perfo Knowledgy B.V. dus versterkt nu de koopprijs voor de aandelen die verband houdt met de certificaten uitgifte beschikbaar blijft voor de kapitaalbehoefte van Perfo Knowledgy B.V

Risico’s en zekerheden

Aan de certificaten van aandelen zijn risico’s verbonden. Deze certificaten van aandelen zijn daarom alleen geschikt voor personen die bereid zijn om deze risico’s te lopen. Over de risico’s leest u in het prospectus. In het prospectus worden deze risico’s nader toegelicht, alsook de impact die deze risico’s kunnen hebben op de continuïteit. Het is belangrijk dat u deze risico’s goed tot u neemt en het prospectus en informatiedocument leest voordat u gaat beleggen in onze certificaten van aandelen. 

Aan beleggen in obligaties zijn altijd risico’s verbonden. Het belangrijkste risico dat u loopt, is dat Perfo Knowledgy B.V. geen geld heeft om u terug te betalen of om de rente te betalen. Dit zou het geval kunnen zijn wanneer partijen bij de besluitvorming over de aanschaf van onze systemen veel tijd nemen of als partijen met wie we samenwerken hun afspraken richting ons niet nakomen. Dan kan het zijn dat u niets van de lening terugbetaald krijgt en dat u geen rente krijgt.   

Er worden verder geen zekerheden geboden. Voor de volledige risicoanalyse verwijzen we u naar het prospectus,/u> en het informatiedocument voor de certificaten van aandelen en het informatiedocument voor de obligaties. 

Bekijk de effecten:

 Klik op de onderstaande knop voor het prospectus en overige documentatie:

Aanbod op NPEX-effectenbeurs: