DG press HoldinG

DG press is de specialist in het bouwen en onderhouden van professionele drukmachines (zogenaamde web offset) met meer dan 30 jaar ervaring.

Over DG press

DG press is in augustus 2009 opgericht en komt voort uit het faillissement van Drent Goebel, fabrikant van web offset drukpersen. DG press begon met 10 voormalige werknemers van Drent Goebel en is inmiddels uitgegroeid tot een wereldwijd opererende organisatie met meer dan 41 medewerkers per 31 december 2021.

Wij verlenen service voor de drukkerijen die met de machines werken van Drent Goebel (DG-Vision, VSOP en Gazelle). In de beginjaren lag de nadruk daarom veelal op het uitvoeren van onderhoud op de bestaande machines en het verkopen van reserveonderdelen.

In 2013 verhuisden wij naar het voormalige pand van Drent Goebel. Dit gaf ons de mogelijkheid om nieuwe machines te bouwen en uit te groeien tot een specialist in engineering, productie, installatie en onderhoud van Drent Goebel-drukmachines.

Onze missie is om de beste partner voor de drukkerij te zijn door het leveren van hybride web offsetdrukmachines van topkwaliteit met variabele afmetingen en het leveren van uitzonderlijke diensten, waardoor onze klanten in staat worden gesteld hun productiedoelstellingen op de meest duurzame manier te bereiken. Onze klanten zijn actief in de markten voor veiligheidsdrukwerk, flexibele verpakkingen en labels/etiketten. Daarnaast zijn wij ook actief in het commercieel drukwerk, farmaceutische bijsluiters en zakelijke formulieren.

Onze producten en diensten

NIEUWE MACHINES

GEBRUIKTE MACHINES

EXTENSIONS MACHINES

SERVICES

NIEUWE MACHINES

DG-AUXO

De DG-AUXO is een hybride web offset drukmachine die is ontworpen voor de productie van op film en folie gebaseerde flexibele verpakkings-, label- en veiligheidsdruktoepassingen. De DG-AUXO is een bewezen 3e generatie pers, gebaseerd op succesvolle eigenschappen van eerdere modellen zoals de VSOP gecombineerd met verdere verbeteringen in het ontwerp. Flexibiliteit, veelzijdigheid en duurzaamheid zijn sleutelfactoren van de DG-AUXO pers. De machine is verkrijgbaar in verschillende baanbreedtes die passen bij verschillende markteisen. DG-AUXO blinkt uit in korte tot middelgrote afdruktaken met de hoogste afdrukkwaliteit en is tegelijkertijd de meest duurzame keuze in de branche.

DG-VISION

De DG-Vision is een baan offset drukmachine. Met baan offset bedoelen wij dat de DG-Vision vanaf een rol bedrukt. De machine bestaat uit verschillende modules die op basis van klantwens dusdanig achter elkaar worden gezet dat het gewenste product gedrukt kan worden. In het verleden hebben wij zelfs een 44 meter lange opstelling van de DG-Vision geleverd aan een klant. De DG-Vision heeft standaard modules maar hoe de modules achter elkaar worden gezet maakt de machine uiteindelijk een op maat gemaakte productielijn voor het bedrukken van papier, met name voor de veiligheidsdruk-markt.

GEBRUIKTE MACHINES

Naast nieuwe machines bieden wij ook tweedehands baan offset drukmachines aan van het type DG-Vision, Gazelle en VSOP. De DG-Vision bieden wij dus zowel nieuw als tweedehands aan en de Gazelle en VSOP machines bieden wij enkel tweedehands aan.

EXTENSIONS

Extensions zijn uitbreidingen die we toevoegen aan bestaande machines. Dit kunnen reeds bestaande ontwikkelingen zijn die we toevoegen aan een machine of een compleet nieuwe functionaliteit die we ontwikkelen op basis van de wensen van een klant.

SERVICES

Naast het bouwen en verkopen van drukmachines, bieden wij ook onderhoudsdiensten aan. Onze toegevoegde waarde is dat wij een hecht en direct klantcontact onderhouden met onze afnemers. Wij zijn gedreven om onze klant te ondersteunen met complexe vragen in het kader van (offset) bedrukken. Wij hebben alle disciplines in huis om op onze eigen machines service te verlenen op zowel de hardware als de software. Daarnaast zijn wij ook in staat om onze klanten te assisteren bij het vinden oplossingen voor allerlei vragen op het gebied van drukwerken en om bestaande machines uit te breiden met nieuw technieken (de extensions). Tevens kunnen we alle reserveonderdelen (spare parts) leveren.

Onze markten

Wij richten ons met onze producten diensten op de offset bedrukking van:

Flexibele verpakking

De klanten van flexibele verpakkingen variëren naar gelang het product. Deze bedrijven produceren onder andere verpakkingen voor levensmiddelen, farmaceutische producten, schoonmaakmiddelen en diervoeding. 

De verwachting is dat het aantal verpakkingen en labels de komende jaren toe zal nemen mede vanwege de demografische groei. 

Labels/etiketten

De klanten van labels en etiketten zijn met name grote labelmakers. Deze bedrijven produceren onder andere labels voor shampooflessen, drinkflessen en tubes. De wereldwijde markt voor het afdrukken van etiketten groeit voortdurend.

Veiligheidsdrukwerk

De klanten van veiligheidsdrukwerk zijn met name staatbedrijven en private ondernemingen die aan staatdrukkerijen leveren. Deze bedrijven produceren onder andere postzegels, identiteitsbewijzen, loterijtickets, examenformulieren, diploma’s, stemformulieren en waardepapieren zoals bankbiljetten. Deze markt benaderen wij met name door de verkoop van de DG-Vision.

Belangrijk voor het veiligheidsdrukwerk is het voorkomen van vervalsingen van documenten. Door het gebruik van speciaal papier en watermerken kunnen vervalsingen worden onderschept. Bovendien kan het kopiëren van dergelijke documenten nog moeilijker worden gemaakt met speciale druktechnieken. Ook deze wereldwijde markt voor het afdrukken van etiketten groeit voortdurend.

Duurzaamheid

Duurzaamheid is al jaren een belangrijk aandachtspunt voor drukkers en verwerkers en heeft een enorme impact op het drukwerk. De verpakkingseisen veranderen voortdurend als gevolg van de strengere marktregels voor voedselveiligheid en milieuvriendelijke productie. Ook het printen op bio gebaseerde en milieuvriendelijke materialen en minder afval tijdens de productie zijn uitdagingen waar drukkers en converters mee te maken hebben.

Wij verwachten een groei in het gebruik van verpakkingsmaterialen die (eenvoudiger) recyclebaar zijn. Op dit moment wordt er nog vaak gebruik gemaakt van plastic als verpakkingsmateriaal. Deze plastic verpakkingen bestaan over het algemeen uit meerdere verschillende lagen gelamineerde materialen. Meerdere lagen te bedrukken materiaal die uit verschillende soorten bestaan zijn niet te recyclen. Materialen die uit één laag bestaan zijn eenvoudiger te recyclen. Wij verwachten dus een groei in de vraag naar deze “mono materialen”. Veel nieuwe materialen worden momenteel volop ontwikkeld om te komen tot meer duurzame verpakkingen. Deze trend van het gebruik van andere verpakkingsmaterialen die eenvoudiger recyclebaar zijn, is voordelig voor offset drukken.

Wereldwijd opererende organisatie

Wij zijn wereldwijd actief. Hieronder laten wij op een wereldkaart zien in welke landen wij actief zijn.

Organogram

Onze medewerkers zijn belangrijk voor ons bedrijf. Wij hebben per 31 december 2021, 41 mensen voor onze bedrijven uit onze groep werken onder leiding van ons management team en onze bestuurder Remko Koolbergen.

Resultaten en ratio’s

Leendoel

Wij willen maximaal € 1.500.000 lenen van beleggers. Met dit geld willen wij:

  1. de aflopende NPEX obligatielening aflossen; en
  2. een aflopende lening van een derde partij aflossen.

Met het geld van de obligaties willen wij de lopende NPEX obligatielening aflossen. Op 9 maart 2020 hebben wij namelijk obligaties uitgegeven met een looptijd van 5 jaar. Die lening loopt dus af op 9 maart 2025. Wij hebben de afgelopen 5 jaar altijd tijdig aan onze renteverplichtingen voldaan.

Risico’s en zekerheden

Aan beleggen zijn altijd risico’s verbonden. Het belangrijkste risico dat u loopt, is dat DG press geen geld heeft om u terug te betalen of om de rente te betalen. Dit zou het geval kunnen zijn wanneer de prognoses niet of onvoldoende gerealiseerd wordt. Dan kan het zijn dat u niets van de lening terugbetaald krijgt en dat u geen rente krijgt. Er worden verder geen zekerheden geboden.

Voor de volledige risicoanalyse verwijzen we u naar het prospectus en het informatiedocument.

Tarieven

Onderstaand zijn de tarieven weergegeven die NPEX hanteert.

NPEX-rekening gratis
Geld storten gratis
Inschrijfkosten emissie 1% éénmalig
Servicekosten 0,05% per maand*

*Te berekenen over de nominale waarde van de obligaties in portefeuille op coupon betaaldatum en te verrekenen met de (maandelijkse) rentebetaling.

Bekijk de effecten:

 Klik op de onderstaande knop voor het prospectus en overige documentatie:

Aanbod op NPEX-effectenbeurs: