Avy
Converteerbare Obligatie 10,5%

Nieuw op NPEX? Reserveer zonder verplichtingen

Rente maandelijks ontvangen: 10,5% per jaar (excl. servicekosten)

Deelname: Vanaf € 500 (5 obligaties)

Looptijd: 60 maanden

Lening: € 2.500.000

Einde inschrijving emissie: 24 juli 2024

Informatie Memorandum: Klik hierOver Avy

Soolutions Investeren via NPEX

Per jaar komen er in Europa zo’n 250 miljoen belletjes binnen bij de hulpdiensten. Voor de brandweer, politie, ambulance en kustwacht is het van belang zo snel mogelijk op locatie te zijn. Echter wordt helaas de wettelijke aanrijtijd van zo’n 7 minuten vaak niet gehaald. Bovendien is er een toenemende druk op hulpdiensten, onder andere door klimaatopwarming, bevolkingsgroei en verstedelijking. Daarnaast worden zorgkosten hoger en centraliseert de dienstverlening in de zorg zich waardoor er een sterk groeiend behoefte is aan hoogwaardige logistiek tussen medische faciliteiten zoals laboratoria, ziekenhuizen, bloedbanken en apotheken. De huidige logistieke netwerken zijn niet duurzaam, snel of kostenefficiënt. Om aan de steeds groter wordende zorgvraag te voldoen zijn nieuwe manieren van werken nodig, en daarvoor biedt Avy een perfecte oplossing. 

Avy creëert Drone Netwerken en stelt hiermee organisaties in staat om vliegtuigdrones binnen een bepaald gebied of op een bepaalde vluchtlijn in te zetten. De unieke vliegtuigdrones van Avy zijn in staat om bij een melding van een incident autonoom uit te vliegen zodat ze vaak al binnen enkele minuten ter plaatse zijn. Met camerabeelden en warmtebeelden krijgen de hulpdiensten snel inzicht waardoor ze hun dienstverlening kunnen maximaliseren. De vliegtuigdrones van Avy worden tevens ingezet voor medische (spoed) leveringen.  

Door de onderliggende trends wordt in de drone markt voor medische logistiek en noodhulp wereldwijd een exponentiële groei verwacht naar een markt van 8 miljard in 2030. Avy is op dit moment actief voor hulpdiensten en medische logistiek in binnen- en buitenland en met de technologische voorsprong is Avy perfect gepositioneerd om daar de vruchten van te plukken.

Avy winnaar AFAS Young Business Award 2023

Avy heeft de AFAS Young Business Award 2023 gewonnen. Zij wonnen niet alleen de kristallen award, maar ook de prestigieuze titel ‘Beste Jonge Onderneming van Nederland’ en ondersteuning om groeigeld op te halen bij aangesloten venture capital fondsen.

Dit jaar meldde een recordaantal van 384 bedrijven zichzelf aan als deelnemer van de scale-up competitie. “Als het je lukt om aan extreem strenge regelgeving te voldoen, complexe technologie te ontwerpen en te bouwen, in een unieke markt te opereren en toch een significante impact te maken, dan ben je de beste.” – aldus de organisatie van de AFAS Young Business Award.

Het is mijn droom om de luchtvaartindustrie innovatief te verduurzamen met autonome en emissievrije dronevluchten. Om ervoor te zorgen dat we op dagelijkse basis meer levens kunnen redden, dat als je 112 belt hulp altijd nabij is, ongeacht locatie of bereikbaarheid. Deze award is een mooie beloning voor het team na al die jaren hard werken.” – aldus Patrique Zaman

Recente hoogtepunten

  • Avy en Delivrone hebben een LOI getekend voor 150 toestellen over de komende 3 jaar.
  • De Nederlandse politie en brandweer, alsook de ANWB hebben bredere vergunningen gekregen om BVLOS (buiten het gezichtsveld) te kunnen opereren. Hiermee zijn dit de eerste hulpdiensten in Europa die een dergelijke vergunning hebben. Daarmee starten ze dit jaar operationele inzet.
  • De brandweer zet Avy Docking Stations met Avy Aera toestellen in op de Veluwe en in het duingebied bij Schoorl voor brandbewaking. De toestellen worden aangestuurd vanuit de meldkamer in Rotterdam.

Per direct inschrijven vanuit uw NPEX-rekening

De elektrisch aangedreven drones worden ingezet voor impactvolle toepassingen zoals:

  • Bezorgen van urgente geneesmiddelen (medicijnen, donorbloed en vaccins)
  • Vinden van vermiste personen en opsporen van drenkelingen
  • Hulp bij rampen (aardbevingen, overstromingen en bosbranden)
Bekijk de video van Avy

Drones for Good | De wereld mooier maken met high-tech drones

Goed doen zit ingebakken in de missie, visie en bedrijfsvoering van Avy. Avy is gestart met de missie om met de inzet van duurzame positieve dronetechnologie de wereld een stukje mooier te maken. Op dit moment worden de elektrisch aangedreven, en dus zonder uitstoot vliegende, vliegtuigdrones van Avy ingezet voor impactvolle toepassingen zoals het uitvliegen bij incidenten en het bezorgen van urgente geneesmiddelen zoals medicijnen, donorbloed en vaccins. Ook wordt het toestel gebruikt voor het vinden van vermiste personen en het opsporen van drenkelingen. Daarmee kunnen op dagelijkse basis levens worden gered. Daarnaast wordt de technologie ingezet bij (natuur) rampen (zoals aardbevingen en overstromingen) en bij bosbranden voor het beschermen van mens en natuur. 

Avy is gecommitteerd om een positieve, duurzame impact te maken op ESG-gebieden. Dat is voor Avy ook de reden om geen technologie aan militaire organisaties voor oorlog/warfare of (massa)surveillance te leveren. Missies uitgevoerd met onze technologie maken een verschil in het leven van mensen en voor de planeet en dragen bij aan Sustainable Development Goals 1, 3, 9, 13 en 15.

Het vlaggenschip van Avy

De eigen ontwikkelde technologie van Avy bestaat uit een vliegtuigdrone met een uniek ontwerp, een docking station (waarin het dronevliegtuig oplaadt en standby staat) en een software-suite.  

Het dronevliegtuig, de Avy Aera combineert de functionaliteit van een conventionele drone (verticaal opstijgen middels 4 propellers en de mogelijkheid om stil te hangen in de lucht) en dat van een vliegtuig (horizontaal vliegen, gebruikmakend van het aerodynamisch principe ‘Lift’) waarmee veel efficiënter gevlogen kan worden en met hogere snelheden veel langere afstanden kunnen worden afgelegd.  

De Avy Area 4 is volledig weersbestendig ontworpen en kan vliegen in zware regen en wind (tot boven windkracht 7bft). De vliegtuigdrone heeft een draagcapaciteit van zo’n 8 liter (3 kg) en vliegt met een topsnelheid van ruim 125 km/u afstanden tot 100 kilometer. 

Het toestel heeft verschillende dubbel en driedubbel uitgevoerde systemen die zorgen voor een zeer hoge betrouwbaarheid en veiligheid. De ingebouwde parachute zorgt voor nog een extra veiligheidslaag. 

Het ontwerp van het toestel, de certificeringen en de vergunningen zorgen ervoor dat Avy vergund is om lange afstanden boven bewoond gebied te mogen vliegen in de hele Europese Unie, volledig automatisch dus zonder aanwezige piloot.

Avy heeft een vergunning om te vliegen in Europa 

Avy beschikt over diverse vergunningen voor vliegen in het Europees luchtruim. Als eerste in Nederland, en als een van de eerste organisaties in Europa, hebben we een LUC voor BVLOS vluchten gekregen. Dit betekent dat we de vergunning hebben gekregen van EASA om zelf onze vluchten te autoriseren. Dit geeft ons een unieke positie richting onze klanten, omdat we daarmee de tijd tot operatie drastisch kunnen verkorten. Lees meer.

Het nieuwste toestel van Avy is daarnaast uitgevoerd met een parachute, waarmee we ook missies over dichtbevolkt gebied kunnen uitvoeren.

Veel van de klanten van Avy (zoals alle hulpdiensten) vallen in Europa in de categorie ‘State Operators’. Dat betekent dat zij de technologie van Avy mogen inzetten wanneer zij dat zelf verlangen en waarmee afgeweken mag worden van de Europese wetgeving als dat een maatschappelijk doel bewerkstelligt.

Additionele high-tech system 

Systeem Beschrijving
Control Tower 
(in-house ontwikkeld, uniek IP)    

De Control Tower verzorgt een live video feed van de landingsplaats, real-time en hyperlokale weersinformatie, additionele connectiviteit voor de drone, verlichting van de landingsplaats en uiterst precieze locatiebepaling zodat de drone op 1 à 2 centimeter nauwkeurig zijn positie kan bepalen.
Docking Station
(in-house ontwikkeld, uniek IP)
Het Docking Station is een veilige plek om de vliegtuigdrone in te stallen en zorgt dat de drone automatisch wordt opgeladen en paraat staat om op elk gewenst moment uit te rukken.

De Docking Station en Control Tower zorgen ervoor dat er geen mensen bij start en landingsplaatsen aanwezig hoeven te zijn, hetgeen het verdienmodel van de drone-operator ten goede komt.

AirCare Medkit
(in-house ontwikkeld, uniek IP)

Deze slimme koelbox zorgt ervoor dat de meegenomen medische materialen binnen de juiste temperatuur blijven. Door het gebruik van speciale materialen en koelmiddelen kan een temperatuurbandbreedte van 4 graden worden gegarandeerd tijdens de vlucht. Tevens wordt de temperatuur gemonitord, en krijgt de gebruiker direct feedback of de temperatuur gedurende de hele vlucht in orde is geweest. De Medkit is ontworpen en getest naar UN standaarden voor het vervoer van medische goederen.

AirAware Camera
(ingekocht via partner)

Deze bijzondere camera kan tot 80x zoom videobeelden leveren, en beschikt over zowel daglicht als infrarood sensoren, zodat ook in de nacht gevlogen kan worden.

De camerabeelden kunnen naar elke locatie gestreamd worden. Tevens kan er met behulp van beeldherkenning software automatisch worden gezocht naar bijvoorbeeld brand, rook of drenkelingen.

De camera wordt extern ingekocht en niet door Avy geproduceerd.

Software
(deels in-house ontwikkeld, uniek IP)

De software suite van Avy maakt het mogelijk om bijna volledig autonome vluchten uit te voeren, automatisch vluchten te plannen, te monitoren en te controleren vanaf een centrale locatie. Daardoor heeft Avy geen piloten meer nodig op locatie. Geïntegreerde luchtruim- en weergegevens bieden daarnaast maximale veiligheid en efficiëntie.

Verdienmodel

Het business-model van Avy bestaat uit het leveren van producten en diensten voor Drone Response netwerken: 

  1. Hardware verkoop; de verkoop van hardware omvat de Avy Aera vliegtuigdrone met medische payload of camera payload, een docking station, een control tower en aanvullende accessoires zoals accu’s, laders, modems. 
  2. Service abonnementen; wij verzorgen connectiviteit, persoonlijke ondersteuning, nieuwe features middels software-updates en vlootbeheer taken zoals software-updates op afstand, onderhoudstaken en het monitoren van de paraatheid van de vloot.  
  3. Aanvullende dienstverlening; wij voeren vluchten uit voor klanten, geven trainingen en ondersteunen klanten bij het aanvragen van vergunningen. 

Klanten

Avy richt zich niet op partijen die slechts één luchtvaartuig willen kopen maar uitsluitend op klanten die een Drone Response Netwerk ambiëren en waarmee een langdurige samenwerking kan worden aangegaan. De gewenste vlootgrootte van (potentiële) klanten varieert tussen de 50 en 500 toestellen + docking stations. Op dit moment ziet Avy dat haar klanten in de Nederlandse markt een vlootgrootte van elk ongeveer 75-100 drones overwegen.

Een aantal voorbeelden uit Avy’s klantenbestand: 

Klanten Omschrijving
ANWB Medical Drones ontwikkelt een medisch drone netwerk voor het leveren van bloed, laboratorium materialen en medicijnen door heel Nederland. Diverse ziekenhuisgroepen en diagnostische dienstverleners hebben zich al bij het netwerk aangesloten, waaronder Sanquin, Erasmus MC, Isala, Amsterdam UMC en het Reinier Haga Medisch Diagnostisch Centrum. Binnenkort opent MDS de eerste route tussen Meppel en Zwolle.
Eanan is een ambitieuze operator in het Midden-Oosten dat zich richt op dienstverlening aan bijvoorbeeld havens en ziekenhuizen in de Verenigde Arabische Emiraten. De eerste levering heeft plaatsgevonden en diverse operators zijn opgeleid om te vliegen met Avy Aera.
Delivrone is een Franse operator die zich richt op het opereren van diverse logistieke routes tussen ziekenhuizen en medische dienstverleners in Frankrijk. Delivrone heeft onlangs een LOI getekend voor de afname van 150 toestellen over de komende 3 jaar.
Avy en de Nederlandse Politie werken samen aan het opleiden van piloten, technische integratie met bestaande systemen, en het testen van diverse scenario’s voor de inzet van drones. De politie heeft sinds begin 2023 een Avy Aera en Docking Station in gebruik.
Diverse brandweer organisaties en veiligheidsregio’s in Nederland hebben operators opgeleid en docking stations en drones aangeschaft. Deze zomer voert de brandweer brandbewaking uit op de Veluwe en in het duingebied bij Schoorl met Avy toestellen.
Avy en de Haven van Rotterdam werken al sinds 2021 samen. In deze samenwerking worden wekelijks vluchten uitgevoerd, technologie ontwikkeld en getest, en voorbereidingen getroffen voor een mini-netwerk dat de Divisie Havenmeester ondersteund bij zee- en binnenvaartinspecties, zoals bij bunkeren, waterverontreiniging, luchtverontreiniging (rook of roet) en reparaties aan boord van schepen.
Avy heeft diverse succesvolle projecten uitgevoerd met de UNFPA, onder andere in Benin, Kameroen en Botswana. Het gaat hier met name om het vervoer van bloed of medicijnen, welke levensreddend kunnen zijn in een context waar voorraden beperkt zijn, en de reistijden over de grond langdurig zijn door slechte infrastructuur.

Geografische focus

De marktpotentie voor de technologie van Avy is zeer groot en mondiaal. Avy heeft ervoor gekozen om in de eerste fase te focussen op Europa en op Afrika. Gezien het huidige klantenbestand in verschillende West-Europese landen (zoals bijvoorbeeld Nederland, UK, Scandinavië) en nieuwe klanten (zoals bijvoorbeeld België, Frankrijk, Spanje) en de huidige vergunning in de EU kan Avy zich hier versneld ontwikkelen tot marktleider.  

Naast West-Europa bedient Avy ook klanten in Afrika en het Midden-Oosten, voornamelijk samen met hulporganisaties. In deze gebieden is de te maken impact zeer hoog. Over het algemeen is het verkrijgen van een vliegvergunning voor Afrikaanse landen en het Midden-Oosten voor Avy relatief eenvoudig omdat de Europese vergunning van Avy hoog staat aangeschreven. 

In de afgelopen 18 maanden was onze omzetverdeling naar regio als volgt: 

 

Management
Patrique Zaman

Patrique Zaman (CEO) 

Patrique Zaman is een serial entrepreneur en CEO van Avy. Hij studeerde natuurwetenschappen en innovatiemanagement aan de universiteit van Utrecht. Hij heeft meerdere succesvolle eerder bedrijven opgestart en heeft meer dan 15 jaar ervaring in sociaal- en technologisch ondernemerschap. Zijn eerste ervaring met hardware-productie deed Patrique op met zijn bedrijf Solos Innovations waarmee hij het product, de Pianomaestro, ontwikkelde, een audio-product gecombineerd met een strip met lampjes voor achter de toetsen om piano te leren spelen. Later volgde prototypes voor andere geavanceerde audioproducten. Ook heeft Patrique ondernemingen in het onderwijs-veld opgezet, groot gemaakt en succesvol verkocht (Studentdocent, Nationale examentraining en Onderwijshelden). Patrique heeft een uitgebreid netwerk in de drone-industrie en wordt vaak uitgenodigd als keynote spreker op drone-evenementen. Daarnaast is hij de grondlegger van een aantal non-profits waaronder Stichting Breekjaar (een nieuw onderwijsconcept) en Stichting Fastlane Ukraine (een hulporganisatie om medisch urgente goederen naar Oekraïne te transporteren) en een onderdak te bieden aan oorlogsvluchtelingen.

Benjamin van der Hilst

Benjamin van der Hilst (CPO)  

Benjamin van der Hilst is CPO (Chief Product Officer) en heeft een masterdiploma Science and Innovation Management van de Universiteit Utrecht. Hij heeft inmiddels meer dan 15 jaar ervaring in onder andere internationaal project en programmamanagement, productontwikkeling en het begeleiden van innovatie trajecten bij onder andere Capgemini, BoP Innovation Center en Avy. 

Benjamin van der Hilst

Sigrid Valckx (COO)  

Met een indrukwekkende staat van dienst die bijdragen omvat bij IBM en Booking.com, heeft Sigrid als expert op het gebied van (bedrijfs)operaties organisaties geholpen om hun groei te versnellen.

Sigrid’s schat aan ervaring en passie voor het stimuleren van positieve verandering sluiten perfect aan bij de missie van Avy om drone-technologie in te zetten voor het algemeen belang. Haar strategische visie en operationele expertise spelen een cruciale rol in de organisatie van Avy.

Shawn Harris

Shawn Harris (aandeelhouder 41%) 

Shawn Harris is de oprichter en voormalig CEO van Nature’s Pride. Na de verkoop van haar bedrijf in 2016 richtte ze Orange Wings Investments op, een early-stage VC die startups met impactvolle ideeën ondersteunt en vleugels geeft aan toekomstige kampioenen. Drie seizoenen was ze te zien als Dragon in het goed bekeken tv-programma Dragons’ Den. Shawn werd in 2017 benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau en ontving in oktober 2023 de fCN Gassan Jewel Award. 

Doel emissie

Avy heeft de wens € 2.500.000 te lenen voor de volgende doelen:

Financiering werkkapitaal 

Zeer binnenkort vindt de lancering van Avy’s nieuwste toestel, de Aera 4, plaats. De huidige klanten van Avy hebben aangegeven dit nieuwe toestel, vaak samen met docking station en andere apparatuur, in grotere aantallen te willen bestellen. Voor het opstarten van deze nieuwe productie moet nieuwe voorraad aangelegd worden, de productielijn moet uitgebreid worden met onder andere een extra mallenset om te kunnen opschalen (met een extra mallenset kan parallel en daarmee sneller worden geproduceerd) en er moeten extra medewerkers geworven en opgeleid worden. Daarom wil Avy een deel van de opbrengst van de obligatielening aanwenden ter versterking van het werkkapitaal. Een hoger werkkapitaal resulteert in de mogelijkheid om meer orders te kunnen uitvoeren en als onderneming sneller te kunnen groeien. 

Certificering nieuwe drone toestel 

Het nieuwe toestel is onder andere ontwikkeld voor het vliegen over stadskernen. Een belangrijk onderdeel van de veiligheidssystemen die hiervoor benodigd zijn is de werking van het parachutesysteem dat geïntegreerd is in de nieuwe drone. Hiervoor moet een volledig test & validatie programma worden doorlopen. Wij verwachten dat de integratie van dergelijke systemen, het testen en certificeren daarvan en het aanvragen van bijbehorende vergunningen ongeveer 9-15 maanden en circa € 400.000 zal kosten. Een belangrijk deel van de kosten bestaat uit het opofferen van minimaal 6 toestellen bij dummy-testen. Het uitklappen van de parachute tijdens een vlucht oefent enorme krachten uit op het drone toestel waardoor het toestel daarna niet meer bruikbaar is. Daarnaast zullen er kosten gemaakt worden voor de inhuur van mensen, reizen en certificeringskosten.  

Opschalen verkooporganisatie 

Vanwege de verwachte exponentiële marktgroei en het feit dat de klanten van Avy willen groeien naar grotere vloten van 50-100+ stuks zal Avy de verkooporganisatie moeten opschalen. Voor het uitvoeren van deze operationele taken in het verkoopproces moet het Flight Operations team van Avy flink worden uitgebreid met onder andere nieuwe toestellen in eigen beheer en meer Flight Operators. Hiervoor wil Avy € 200.000 aanwenden bij het doelbedrag. Tegelijkertijd wil Avy haar verkoopteam versterken om meer kansen te benutten en meer zichtbaar te zijn op beurzen en evenementen. Hiervoor wil Avy hetzelfde bedrag aanwenden. Bij het behalen van het doelbedrag wil Avy € 200.000 aanwenden om nieuwe vluchtroutes in Afrika te ontsluiten. Hiermee help Avy lokale operators zoals Drones for Africa om sneller vluchten voor eindklanten uit te voeren. Hierbij gaat het om noodhulp, logistiek in plattelandsgebieden en monitoring en inspectie van belangrijke infrastructuur. 

Investeringen in R&D 

Om Avy’s koploperspositie te kunnen behouden en de markt nog beter te kunnen bedienen is het noodzakelijk om de huidige productportfolio door te blijven ontwikkelen en te innoveren.
Daarom wil Avy investeren in innovaties zoals een cloud-based mission planning systeem waardoor een nog hogere autonomie haalbaar is en om een betere user-interface te ontwikkelen. Bij het behalen van het doelbedrag zal hiervoor € 500.000 worden aangewend. Naast software zal er ook doorontwikkeld worden aan de hardware. Dit zal zich richten op ontwerp upgrades van bepaalde hardware componenten en embedded systemen/avionics zodat deze componenten makkelijker en sneller geproduceerd kunnen worden. Daarmee zal de productie worden opgeschaald. Bij het behalen van het doelbedrag zal hiervoor € 400.000 worden aangewend.

Risico’s en zekerheden

De holdingmaatschappij is de uitgevende instelling van de obligatie. Ook de andere entiteiten, zoals de werkmaatschappij zijn hoofdelijk aansprakelijk voor de nakoming van de verplichtingen. 

Aan beleggen zijn altijd risico’s verbonden. Het belangrijkste risico dat u loopt, is dat Avy Group B.V. geen geld heeft om u terug te betalen of om de rente te betalen. Dit zou onder meer kunnen gebeuren indien wij niet voldoende omzet behalen of omdat een grote klant niet meer afneemt. Dan kan het zijn dat u niets van de lening terugbetaald krijgt en dat u geen rente krijgt. 

Voor de volledige beschrijving en de beschrijving risico’s verwijzen wij u naar het Informatie Memorandum en het blad met Essentiële beleggersinformatie. 

Bekijk de effecten:

 Klik op de onderstaande knop voor het Informatie Memorandum en overige documentatie:

Bent u geïnteresseerd in deze emissie?