Hilversum, 1 september 2022

Omzet in H1 2022 meer dan verdubbeld ten opzichte van H1 2021

Zoals in de Xillio beleggersupdate van 19 april 2022 reeds gemeld, is de omzet in Q1 2022 verdubbeld ten opzichte van de omzet in 2021. Deze lijn heeft zich doorgezet in Q2 2022 waardoor de omzet over H1 meer dan verdubbeld is ten opzichte van 2021.

Wij gaven verder aan te streven naar een omzet meer dan 5 miljoen euro met gezonde winstgevendheid. Wij liggen ruim op schema voor dat doel. Verder hebben we met succes de emissielening III geplaatst. Hiermee hebben we emissielening I afbetaald en zullen we in december 2022 emissielening II afbetalen.

We hebben ook in de afgelopen maand 5 nieuwe consultants aangenomen. Hiermee is de verdiencapaciteit verder toegenomen en kunnen wij de groei van de services naast de groei van de software doorzetten. Wij zijn uiteraard erg tevreden met een verdubbeling van de omzet gedurende een periode van 6 maanden. Wij willen echter wel waarschuwen dat deze verdubbeling zich niet eeuwig zal doorzetten. Niet dat de business niet groeit of dat de pijplijn afneemt, integendeel, zowel de pijplijn als de business blijven zeer hard groeien, maar simpelweg niet omdat de absolute nummers te groot worden.

Als laatste verwachten wij niet dat door de aankomende recessie de groei zal stoppen. Wij zitten in een goede markt waarin wij snelle kostenbesparingen voor de klant realiseren. Als extra verzekering hebben we echter wel besloten om meer sales en marketing aandacht aan de overheid te spenderen. Ervaringen uit het verleden hebben bewezen dat tijdige en additionele aandacht aan de overheid een recessie bestendige strategie is.