Financiering via NPEX-effectenbeurs zorgt voor internationale groei Nederlandse ‘verhuizer’ van content

  • Xillio Nederland B.V. geeft 5-jarige obligaties via de NPEX-effectenbeurs uit tegen een jaarlijkse rente van 8% voor de herfinanciering van twee aflopende obligatieleningen;
  • Dankzij de versterking kapitaalspositie kan Xillio blijvend investeren in R&D en in groei;
  • Xillio is de marktleider op het gebied van content migratie en -integratie; omzet en rendement stijgen dankzij gunstige marktomstandigheden.

HILVERSUM – Xillio, ict-expert op het gebied van contentmigratie en -integratie van grote bedrijfsplatformen, geeft een nieuwe achtergestelde obligatielening uit via de NPEX-effectenbeurs van €3 miljoen tegen een jaarlijkse rente van 8%. De opbrengst wordt gebruikt voor de aflossing van de twee bestaande 5-jarige obligatieleningen van Xillio, die genoteerd staan op het platform van NPEX.

De afgelopen vijf jaar maakte Xillio dankzij de financiële impuls van de NPEX-beleggers, die in 2017 inschreven op de twee obligatieleningen, een forse groei door. De expert in het migreren en integreren van content investeerde de afgelopen jaren fors in de ontwikkeling van software en online-oplossingen. Het aantal opdrachtgevers stijgt en ook de portefeuille ‘onderhanden werk’ neemt toe.

Groei

Xillio wordt inmiddels gezien als een van de beste content migratie- en integratiebedrijven ter wereld. Volgens CEO en oprichter van Xillio, Rikkert Engels, melden ondernemingen zich uit zichzelf bij Xillio omdat ze inzien dat cloudoplossingen zorgen voor een toekomstbestendige situatie van hun contentbeheer.

De twee aflopende obligatieleningen van in totaal €3,5 miljoen worden met de opbrengst van €3 miljoen van de nieuwe uitgifte van obligaties afgelost. Het resterende bedrag van €0,5 miljoen wordt uit de eigen middelen gefinancierd.

Internationaliseren

Xillio is bovendien in sneltreinvaart aan het internationaliseren. Het Verenigd Koninkrijk is momenteel de grootste markt voor de onderneming uit Hilversum. Daarna volgen Nederland en de Verenigde Staten.

,,Wij zijn expert in complexe verhuizingen van content”, zegt Engels. ,,We zien dat de markt momenteel naar ons toe komt. Omdat elk bedrijf het belang inziet om content uit hun verouderde systemen naar de cloud te brengen.””

Lees hier het interview met de oprichter van Xillio Rikkert Engels.