Arnhem, 30 april 2020 – Het herstel van Slim Opgewekt blijft door de effecten van de Corona-crisis, langer uit. Het eerste kwartaal wordt met een verlies van 0,5 mln. euro afgesloten. Dit verlies is met name veroorzaakt door achterblijvende deals in de maand maart. De sales en uitvoering van de projecten lopen momenteel achter op begroting.

Hierdoor ontstaat een grotere liquiditeitsdruk op de onderneming, waarvoor Slim Opgewekt een aantal maatregelen heeft getroffen waaronder het opschorten van de rentebetaling op de obligatie per eind mei 2020 voor een periode van 6 maanden.

Effecten Corona
In het beleggersbericht begin april jl. is gemeld dat de eerste tekenen van verbetering conform het herstelplan eind 2019 zichtbaar werden. De maatregelen omtrent de Corona-crisis heeft deze ingezette verbetering tenietgedaan. In het herstelplan was rekening gehouden met een verlies in Q1, echter is de omzet achtergebleven (vertraging in uitvoering) op de begroting. Verder is de besluitvorming voor het gunnen van potentiele opdrachten ter waarde van 770.000 euro in maart door de klanten uitgesteld tot na de corona periode.

Klik op onderstaande link voor het volledige bericht.
Slim Opgewekt beleggersbericht 30 april 2020