Verdere groei dankzij enthousiasme beleggers

Middenmeer, 14 februari 2020 – Technologie-onderneming Quest Group B.V., gespecialiseerd in de ontwikkeling en de verkoop van hoogwaardige medische camera’s die gebruikt worden bij operaties, heeft met succes een nieuwe obligatielening geplaatst via de NPEX-effectenbeurs. 

Beleggers van NPEX reageerden enthousiast op de 5-jarige 8%-obligatielening van €2,49 miljoen. Binnen twee dagen na de opening van de inschrijving is de lening voltekend, waardoor de Quest Group verder vaart kan maken met de groei van de onderneming.

Quest ontwikkelt hoogwaardige camera’s waarmee kankertumoren veel beter kunnen worden gedetecteerd en behandeld. De Quest-camera’s worden succesvol ingezet bij operaties van patiënten met borst- en leverkanker, terwijl ook op andere terreinen, zoals bij ingrepen bij patiënten met darm- en longkanker, de techniek eveneens succesvol wordt toegepast.

Quest lanceert binnenkort de derde generatie camera’s en sloot bovendien een partnership gesloten met Europees robotica-bedrijf om de Quest-camera in te zetten bij kunstmatige intelligentie.

Richard Meester, CEO van de Quest Group, is verheugd over het vertrouwen dat beleggers hebben in zijn bedrijf. ,,We presteren beter dan verwacht”, aldus Meester. ,,Prachtig dat beleggers van de NPEX-effectenbeurs dit waarderen en de groei van Quest mogelijk maken.”

Volgens Mark van der Plas, CEO van de NPEX-effectenbeurs, is de succesvolle inschrijving op de Quest-obligatielening een bewijs van de toenemende plaatsingskracht van NPEX.