Quest Medical Imaging tekent overeenkomst om platformtechnologie te leveren aan leider in medische robot systemen.

Middenmeer, 3 december 2019Medisch technologiebedrijf Quest Medical Imaging BV. (QMI) uit Middenmeer, Nederland, gespecialiseerd in de ontwikkeling en verkoop van hoogwaardige medische camera’s, kondigt vandaag een ontwikkelings- en leveringsovereenkomst aan in de snelgroeiende markt voor medische robotica systemen. De basis voor deze partnerschap is QMI’s geavanceerde, fluoriescerende beeldgeleide chirurgietechnologie. Meer details zullen worden gedeeld als de ontwikkelingsmijlpalen worden bereikt.

Deze samenwerking maakt deel uit van het drieledige strategische plan van QMI: ten eerste om het fluorescentieproductaanbod voor de markten van weefselperfusiebeoordeling en schildwachtklieridentificatie direct in Europa en de VS te commercialiseren; ten tweede, om de essentiële beeldvormingsmogelijkheden te bieden aan onze drie commerciële partners voor kanker visualiserende stoffen; en ten slotte, om belangrijke robotpartners te selecteren voor specifieke markten, die de klinische waarde van ons technologieplatform kunnen maximaliseren.

Dit is zeer goed nieuws voor ons en een belangrijke mijlpaal in de geschiedenis van ons bedrijf“, aldus Richard Meester, President / CEO van de Quest-groep.

We denken dat onze technologie de komende jaren een belangrijke rol zal gaan spelen in de ontwikkeling van medische beeldvorming en visualisatie. Het zal een sleuteltechnologie zijn voor het visualiseren van het onzichtbare voor chirurgen en mogelijk robotsystemen om bijvoorbeeld autonoom potentieel gevaarlijke bewegingen die kunnen leiden tot schade voor de patiënt te beperken.

De multi-sensor, multi-golflengte beeldtechnologie van QMI is uniek in de wereld, waardoor maximaal 5 parallelle beeldsensoren kunnen worden gebruikt voor beeldverwerking. Samen met nieuwe filtertechnologieën is QMI in staat om een veelvoud van verschillende golflengten parallel af te beelden, waardoor geavanceerde imaging- en segmentatietechnieken waardevolle realtime-informatie uit de imaginggegevens kunnen halen en visualiseren.

Over Quest
Quest Group is een groep bedrijven die high-end Multi spectrale beeldcamera’s en lichtbronnen ontwikkelt voor medisch en industrieel gebruik. Via haar dochterondernemingen Quest Medical Imaging B.V. en Quest Medical Imaging Inc. richt Quest zich specifiek op de medische markt van fluorescentie beeldgestuurde chirurgie en streeft het naar verbetering van de patiëntenzorg en chirurgische uitkomsten.

Informatie over Quest Photonic Devices B.V.
www.quest-innovations.com
www.quest-mi.com