• 8% obligatielening (€2,5 mln.) Quest succesvol geplaatst bij NPEX-beleggers;
  • Bijna 40 groeibedrijven plaatsen voor meer dan €80 mln. bij beleggers NPEX;
  • NPEX maakt binnenkort nieuwe noteringen van ondernemingen bekend.

Met de succesvolle plaatsing van obligaties van technologie-onderneming Quest Group uit Middenmeer, gespecialiseerd in de ontwikkeling en verkoop van hoogwaardige medische camera’s, breekt de NPEX-effectenbeurs door de grens van €80 miljoen heen.

Bijna 40 groeibedrijven versterkten de afgelopen jaren dankzij uitgifte van obligaties en certificaten van aandelen hun financiële positie via NPEX. Met de noteringen van de afgelopen vier jaar maakte NPEX een stabiele groei door: zowel het aantal ondernemingen als het aantal actieve beleggers stijgt gestaag met als resultaat een bedrag van €80 miljoen aan geplaatste obligaties en certificaten van aandelen.

Alan van Griethuysen, Chief Commercial Officer (cco) van NPEX, ziet dat de plaatsingskracht van NPEX het laatste jaar een sterke stijging heeft laten zien. ,,Quest is een voorbeeld van een bedrijf dat met succes effecten heeft uitgegeven via NPEX, zowel obligaties als certificaten van aandelen. Voor beleggers is het een interessante optie om via NPEX rechtstreeks te beleggen in de Nederlandse economie. Niet alleen vanwege het uitstekende rendement dat wordt geboden, maar ook de kans die het biedt te beleggen in prachtige groeibedrijven.”

Behalve Quest uit Middenmeer deden ook recent RR Mechatronics uit Zwaag (producent van instrumenten voor o.a. het meten van bloedbezinking, geplaatst €3,5 mln.) en Slim Opgewekt uit Arnhem (duurzaamheid, geplaatst €3,5 mln.) succesvol een beroep op het NPEX-netwerk.

Richard Meester, CEO van Quest, is blij met de succesvolle uitgifte. Op verschillende plaatsen in de wereld wordt de hoogwaardige camera-technologie van Quest gebruikt door chirurgen die hierdoor in staat zijn kankertumoren tijdens operaties beter te detecteren. Daardoor worden de tumoren effectiever bestreden en operaties nauwkeuriger uitgevoerd.

Quest heeft samenwerkingsverbanden met het Leids Universitair Medisch Centrum, Amerikaanse ziekenhuizen, zoals het vooraanstaande Memorial Sloan Kettering Cancer Center, en andere instituten. ,,Met de opbrengst van de obligaties krijgen marketing en verkoop een stevige impuls. Dat geldt ook voor research & development”, aldus Richard Meester.