• Uitgifte 5-jarige obligatielening van maximaal €2,5 miljoen met rente van 8%;
  • Hoogwaardige medische cameratechnologie Quest in nieuwe onderzoeksfases;
  • Hogere omzet, impuls voor sales, marketing en development;
  • Obligaties verhandelbaar via NPEX-beurs.

26 februari 2019 – Technologie-onderneming Quest Group uit Middenmeer, gespecialiseerd in de ontwikkeling en verkoop van hoogwaardige medische camera’s, geeft via NPEX, de Nederlandse MKB-beurs, een 8% obligatielening uit van maximaal €2,5 miljoen met een looptijd van vijf jaar.

De nieuwe uitgifte van obligaties past in de uitgezette groeistrategie van de onderneming. De hoogwaardige camera-technologie van Quest stelt chirurgen in staat om kankertumoren tijdens operaties beter te detecteren. Daardoor worden de tumoren effectiever bestreden en operaties nauwkeuriger uitgevoerd. Verschillende ziekenhuizen en onderzoekscentra wereldwijd testen momenteel de technologie in combinatie met contrastvloeistoffen.

De Quest Group plaatste in 2017 al succesvol voor €2,5 miljoen aan obligaties bij beleggers en vorig jaar werd voor €1,7 miljoen certificaten van aandelen uitgegeven. Alle obligaties en certificaten van aandelen zijn verhandelbaar via het NPEX-platform.

Volgens oprichter en ceo Richard Meester is Quest erin geslaagd om de ontwikkeling en verkoop van de hoogwaardige cameratechnologie in het onderzoek naar kanker en operaties bij kankerpatiënten te versnellen. Samenwerkingsverbanden met het Leids Universitair Medisch Centrum en met ziekenhuizen in onder andere de Verenigde Staten, zoals het vooraanstaande Memorial Sloan Kettering Cancer Center, Cleveland Clinic als ook slimme contrast vloeistoffen producenten zoals OnTarget Laboratories uit West Lafayette in Indiana, Surgimab uit Frankrijk en Avelas uit San Diego zorgen voor groei. Ook de markt voor de integratie van camera’s in chirurgische robotsystemen biedt kansen.

,,Met de opbrengst van de obligaties krijgen marketing en verkoop een stevige impuls. Dat geldt ook voor research & development”, aldus Richard Meester, die aangeeft dat de positie van Quest ten opzichte van de concurrentie verbeterd is.

,,Chirurgen kunnen met onze apparatuur meerdere operaties uitvoeren op het gebied van darm-, lever-, slokdarm-, en borstkanker in tegenstelling tot de camera-apparatuur van de concurrentie. Het doel is om het aantal vervolgoperaties af te laten nemen omdat er preciezer kan worden geopereerd wat beter is voor de patiënt en het ziekenhuis.”

De camerasystemen van Quest worden op andere terreinen ook gebruikt, waaronder de land- en bosbouw, de voedingsindustrie en bij het opsporen van landmijnen. De medische toepassingen zijn het meest kansrijk in termen van groei. ,,We maken het onzichtbare zichtbaar”, aldus Richard Meester.