FOR ENGLISH, CLICK HERE

WEST LAFAYETTE, Indiana. Feb. 12, 2019
 – On Target Laboratories, Inc., een biotechnologiebedrijf dat tumor-gerichte fluorescente kleurstoffen ontwikkelt ter verbetering van kanker chirurgie, heeft vandaag aangekondigd dat het protocol voor de Fase 3 klinische studie van het bedrijf, OTL38 voor intra-operatieve beeldvorming van Folaat Receptor Positieve eierstokkanker, is aangepast om het Quest Spectrum® Platform camerasysteem van Quest Medical Imaging B.V. te kunnen gebruiken. Het Quest Spectrum® Platform maakt tegelijkertijd beelden van zichtbaar en fluorescerend licht om met OTL38 gemarkeerde ovarium kanker laesies te detecteren en zichtbaar te maken voor de chirurg tijdens chirurgische ingrepen.

“Dit camerasysteem zal chirurgen voorzien van een extra gereedschap voor het opsporen van kankerachtige laesies”, zegt Martin Low, CEO van On Target Laboratories. “Ons team erkent de voordelen die zowel kankerpatiënten als medische professionals ervaren wanneer ze worden voorzien van meer flexibele opties voor chirurgische apparatuur. Het is onze missie bij On Target om de gezondheid en het welzijn van kankerpatiënten te verbeteren door middel van onze unieke pijplijn van op tumoren gerichte contrast stoffen. De succesvolle afronding van deze studie zal deze inspanning verder bevorderen.”

“Het aanpassen van onze technologie om OTL38 te ondersteunen en deel te nemen aan de Fase 3 klinische studie is een belangrijke stap voor ons Quest Spectrum ® fluorescentie beeldvormingsplatform”, aldus Richard Meester, CEO van Quest Medical Imaging. “Door chirurgen visuele hulpmiddelen te bieden om kanker laesies te detecteren via ons real-time beeldvormingsplatform , verbetert de patiëntenzorg en komen we een stap dichter bij het bereiken van onze missie om kanker te bestrijden met licht en de uitkomsten voor de patiënt te verbeteren.”

De klinische OTL38-studie is een Fase 3, gerandomiseerde, multicenter, open-label, studie met een enkele dosis, bij patiënten met de diagnose van, of met een hoog klinisch vermoeden van, eierstokkanker, welke een primaire chirurgische cytoreductie, interval debulking of recidiverende eierstokkanker operatie zullen ondergaan. Het onderzoek moet de werkzaamheid van OTL38 in combinatie met fluorescerend licht bevestigen om bijkomende Folaat Receptor Positieve (FR +) eierstokkanker laesies te detecteren die niet worden gedetecteerd door palpatie en visualisatie onder normaal licht bij patiënten met FR + eierstokkanker.

Over On Target Laboratories, Inc.
On Target Laboratories Inc. ontwerpt, ontwikkelt en commercialiseert kleine moleculen die, wanneer geconjugeerd met fluorescente kleurstoffen, hechten aan specifieke kankercellen en ander ziek weefsel door laser licht oplichten. Deze stoffen kunnen worden gebruikt door artsen, waaronder chirurgen, over de hele wereld voor het beter diagnosticeren en behandelen van een breed scala van ziekten, van kanker tot aan ontstekingen gerelateerde stoornissen. OTL38 wordt momenteel klinisch ontwikkeld voor gebruik bij ovarium- en longkankerchirurgie. Voor meer informatie bezoek de website www.ontargetlaboratories.com.

Over Quest Medical Imaging B.V.
Quest Medical Imaging B.V. ontwerpt en produceert geavanceerde camerasystemen voor medische toepassingen, variërend van fluorescente beeldvorming tot foto-dynamische therapie.
Quest Medical Imaging heeft zijn belangrijkste camerasysteem, het Quest Spectrum® Platform, gebouwd voor zowel externe als minimaal invasieve beeldvorming. Voor meer informatie bezoek de website www.quest-mi.com.