Slim Opgewekt naar NPEX-effectenbeurs met 7,5%-obligatielening van maximaal €3,6 miljoen.

 

  • Versteviging werkkapitaal om groei te realiseren en duurzaamheidsimpact te vergroten
  • Financiering voorbereiding op gasloos tijdperk zorg-, sport- en schoolgebouwen
  • Oprichting Slim Opgewekt Experience Centre

Arnhem, 12 november 2018 – Energie-onderneming Slim Opgewekt, gevestigd in Arnhem, geeft een achtergestelde obligatielening uit via de NPEX-effectenbeurs met een looptijd van 5 jaar en een maximale opbrengst van €3,6 miljoen. Obligatiehouders ontvangen 7,5% rente per jaar.

Slim Opgewekt, dat zes jaar geleden is opgericht met als doel bestaande schoolgebouwen te verduurzamen, heeft de ambitie uitgesproken om over zes jaar 82 miljoen kilo CO2 bespaard te hebben. Het bedrijf zorgt niet alleen voor een lagere energierekening, maar ook voor bewustwording in alle lagen van de organisatie: schooldirecties tot en met de leerlingen worden betrokken om te werken aan een stroomneutraal gebouw.

Financiering van het project en de techniek, zoals de installatie van zonnepanelen en het aanbrengen van ledverlichting, behoren tot het duurzaamheidspakket dat Slim Opgewekt levert aan opdrachtgevers.

Met de aanstaande financiële injectie wil het bedrijf, dat al meer dan honderd scholen, sportclubs en zorginstellingen op deze wijze heeft ‘verduurzaamd’, verder groeien. Tot dusver ging het om het aanbrengen van ledverlichting en zonnepanelen, maar Slim Opgewekt wil zich verder verdiepen en verbreden. Het bedrijf gaat zich ook richten op het nieuwe, gasloze tijdperk door scholen en andere instellingen hiermee verder te helpen verduurzamen.

In 2017 werd een omzet behaald van €6,7 miljoen en was Slim Opgewekt voor het tweede jaar op rij winstgevend. Voor het bedrijf zijn 42 medewerkers actief. Met Triodosbank en ASN heeft Slim Opgewekt partnerships opgezet om scholen, sportclubs en zorginstellingen te helpen aan financiering voor de duurzaamheidsprojecten.

Volgens onderneemster Hilde van Dijk, één van de oprichters van Slim Opgewekt kan met de opbrengst van de NPEX-obligatielening de groei van het bedrijf worden versneld, waardoor ze nog meer CO2-besparing in Nederland kunnen realiseren.

Tot en met donderdag 20 december 2018 is inschrijving op de obligatielening van Slim Opgewekt opengesteld. De obligaties kunnen na uitgifte worden verhandeld via de NPEX-effectenbeurs.

Bijlagen:
Prospectus Slim Opgewekt Groep B.V. 7,5% obligatielening

Interview Hilde van Dijk