Middenmeer, 18-09-2018 – Technologie-onderneming Quest Photonic Devices B.V. (Quest) uit Middenmeer, gespecialiseerd in de ontwikkeling en de verkoop van hoogwaardige medische camera’s, laat vandaag weten dat haar Amerikaanse dochter onderneming Quest Medical Imaging Inc. een meerjarige service overeenkomst tekent met Memorial Sloan Kettering Cancer Center in New York voor de levering, service en support van haar Quest Spectrum ™ fluorescentie camera systemen.

 

Gedurende de termijn van de overeenkomst zal Quest Medical Imaging Inc. de service en onderhoud van de geplaatste systemen verzorgen. Daarnaast zal QMI aan verdere uitbreiding werken bij meerdere afdelingen waar de fluorescentie technieken meerwaarde voor patiënt, chirurg en ziekenhuis kunnen bieden.

“Het uitgesproken vertrouwen in onze technologie en aanpak is voor ons een significante mijlpaal!” aldus Richard Meester, Directeur Quest Photonic Devices B.V. “Het tekenen van de overeenkomst na een jarenlange samenwerking is het bewijs dat ons product volwassen en geaccepteerd is in de markt. Het is in lijn met de strategie en groeiplannen voor de komende jaren.”

MSKCC is een prestigieus hoog aangeschreven ziekenhuis in de VS. Het staat nummer 2 in de top 10 van beste ziekenhuizen voor kankerchirurgie. Quest Medical Imaging B.V. werkt al jaren samen met MSKCC voor onderzoek op slimme contrastvloeistoffen die kankercellen kunnen detecteren.  Met deze overeenkomst wordt deze samenwerking verder uitgebreid.