25 januari 2018 – Beleggers in het SynVest (Dutch) RealEstate Fund konden certificaten tot voor kort alleen via NPEX of onderhands verhandelen. NPEX heeft onlangs aangegeven dat zij de handel in certificaten tijdelijk stopzet. Het beleggingsfonds van SynVest heeft een closed-end status: er worden momenteel geen nieuwe certificaten uitgegeven en SynVest koopt deze ook niet in.

NPEX geeft aan dat hun handelssysteem en de vergunning van de AFM niet meer toereikend is. Dit komt door een toename in het aantal beleggers en door wijzigingen in wet- en regelgeving. De organisatie heeft het systeem inmiddels aangepast en een aanvraag ingediend bij de AFM voor een uitbreiding van de bestaande vergunning. Zodra deze uitbreiding is goedgekeurd, is het weer mogelijk om effecten te verhandelen. Dit geldt ook voor de certificaten van het SynVest (Dutch) RealEstate Fund. Door deze tijdelijke opschorting is het momenteel alleen mogelijk om certificaten van het SynVest (Dutch) RealEstate Fund onderhands over te dragen.

Het is nog onduidelijk wanneer de vergunning van de AFM uitgebreid wordt.