15-11-2017 – Het Factoringbedrijf DBS2 uit Katwijk gaat opnieuw met een notering naar NPEX, het beursplatform voor groeifinanciering in het mkb. Het haalt nog eens €1 miljoen op.

Dat gebeurt met een obligatielening tegen 5%. De eerste obligatielening van bijna €1 miljoen was via NPEX binnen een dag volgeschreven.

De nieuwe lobligatielening van het winstgevende DBS2 heeft een looptijd van zeven jaar en is voor 80% gegarandeerd door het ministerie van Economische Zaken, aldus NPEX en DSB2 woensdag in een bericht. Dat gaf het bedrijf vorig jaar een garantielening van €4 miljoen. Het investeringsrisico is daarmee beperkt tot €1 miljoen.

De notering komt vlak voor het moment dat NPEX in zijn huidige werkvorm op 18 november stopt. Met de toezichthouder AFM wordt overlegd over een nieuwe vergunning om de activiteiten door te zetten.

Wachttijd beperkt

Met de nieuwe kapitaalsinjectie denkt DBS2 Factoring de liquiditeitsproblemen van steeds meer ondernemers te kunnen oplossen, aldus het in 2010 door Willem van der Marel en Jaap van Aalst is opgerichte bedrijven.

Met hun werkwijze krijgen de aangesloten ondernsemers binnen twee werkdagen het openstaande bedrag van de facturen uitbetaald. DBS2 Factoring neemt de debiteurenportefeuilles over en het daarbij behorende debiteurenrisico.

Doorgroei
Met die aanpak wil DBS2 het veel voorkomende probleem oplossen voor mkb-ondernemers die tegen lange betalingstermijnen aanlopen. DSB2 ziet in sommige gevallen termijnen oplopen tot zestig dagen.

NPEX is afgelopen jaren gebruikt voor enkele tientallen noteringen van bedrijven die geld in de markt zochten om te kunnen doorgroeien.

Bron: De Telegraaf