16 oktober 2017 ​- Xillio en Data Matters, expert in duurzame archivering en duurzaam informatiebeheer, zijn een samenwerking aangegaan. De content migratiediensten van Xillio en de beveiligde clouddienst voor content archivering Strongroom van Data Matters vormen een complementair aanbod voor organisaties die hun complexe legacy ECM-systemen willen uitfaseren en data veilig en duurzaam in de cloud willen archiveren.

Strongroom van Data Matters is een clouddienst voor content archivering. Het wordt met name ingezet voor e-depot, als research data repository, voor e-mail en file archivering en voor het duurzaam bewaren van geodata en audio/video/surveillance bestanden. Xillio biedt een bewezen methode en de expertise om data op een efficiënte en gecontroleerde wijze te migreren van diverse bronsystemen naar één of meer doelsystemen, waaronder ook Strongroom. De gecombineerde dienstverlening van Xillio en Data Matters ontzorgt iedere organisatie bij de onvermijdelijke transitie naar cloud computing voor archiefdiensten. Daarnaast bieden Xillio en Data Matters de mogelijkheid om legacy ECM-systemen en DMS applicaties te integreren met Strongroom.

Paul Schindeler, directeur bij Data Matters: “Niet alleen het dienstenaanbod van Xillio is complementair aan Strongroom, ook de bedrijfsculturen passen uitstekend bij elkaar. Met onze gezamenlijke kennis, ervaring en tools kunnen wij een goedkope, maar toch veilige oplossing bieden voor organisaties die van hun verouderde applicaties met veel ‘dure’ data af willen. Deze applicaties zijn vaak duurder dan een online archief door onder meer licentiekosten, netwerkopslag en benodigde servers. Voordat een archieftoepassingen ingezet kan worden, moet de bedrijfsinformatie eerst uit de verschillende informatiesystemen worden onttrokken en omgezet in een formaat dat geschikt is voor duurzame cloudopslag.

Sjoerd Alkema, Manager Professional Services bij Xillio, is ook enthousiast over de mogelijkheden die de samenwerking biedt: “De implementatie van een online archief of e-depot gaat altijd gepaard met een migratie van content. Van deze content willen organisaties graag weten wat de waarde is en waar het zich bevindt. Wij helpen organisaties bij het analyseren van alle content, het opschonen ervan, bijvoorbeeld door ontdubbeling, en het toevoegen van waarde, bijvoorbeeld toevoegen van metadata. Zo hebben zij de garantie dat alleen waardevolle data veilig wordt opgeslagen in het nieuwe online archief. Naast waardevolle data is het bij een migratie naar een archief van groot belang dat de integriteit van data wordt gewaarborgd. Ook dat ondersteunen wij met onze oplossing.”