1 mei 2017 – De uitgifte van een obligatielening van € 2,5 miljoen door technologie-onderneming Quest Photonic Devices B.V. uit Middenmeer, gespecialiseerd in de ontwikkeling en de verkoop van hoogwaardige camera’s, is via NPEX, de MKB-Beurs van Nederland,  in recordtempo een succes geworden.

Quest
Opnieuw succesvolle introductie via de MKB-Beurs van Nederland

Beleggers bleken enthousiast over de ambities van Quest om fors te groeien in de Verenigde Staten en Duitsland op het gebied van verkoop en marketing van de camera’s voor kankeronderzoek- en behandeling.

De achtergestelde obligatielening met een rente van 8% en een looptijd van vijf jaar is gewild onder investeerders. Beleggers schreven in groten getale in op de obligaties, die later via het platform van NPEX, de MKB-Beurs van Nederland, kunnen worden verhandeld.

De succesvolle uitgifte van obligaties door Quest Photonic Devices B.V. is volgens Stephan Roes van NPEX het bewijs dat bedrijven en beleggers hun weg naar deze vorm van financiering definitief hebben gevonden. “Via het NPEX-platform krijgen ambitieuze ondernemingen toegang tot nieuw kapitaal, terwijl beleggers kunnen participeren in innovatieve ondernemers”, aldus Roes in zijn commentaar.

Quest-oprichter Richard Meester kan zijn ambitieuze groeiplannen voor de korte en middellange termijn nu realiseren. “We zijn zeer verheugd over dit snelle succes. Nu kunnen we starten met de activiteiten om de volgende fase van onze strategie te realiseren. We hadden verwacht langer de tijd nodig te hebben, maar de afgelopen anderhalve week ging het enorm snel.”

Quest gebruikt de kapitaalinjectie om de ontwikkeling en verkoop van de medische toepassingen van de hoogwaardige technologie in het onderzoek en operaties bij kankerpatiënten te versnellen. De apparatuur van dochteronderneming Quest Medical Imaging zorgt ervoor dat medici tumoren sneller en beter kunnen opsporen en operaties uiteindelijk nauwkeuriger worden uitgevoerd.

NPEX kon eerder dit jaar geslaagde introducties melden van onder meer Tuk Tuk Factory, HyGear, Icecat, het Super Winkel Fonds en Xillio.

Bron: De Financiële Telegraaf

De obligatielening van Quest is ruim voor de initiële inschrijfdatum voltekend. Het maximumbedrag van € 2.499.000 is gehaald en daarmee is de inschrijfperiode vroegtijdig op 25 april gesloten.

De uitgifte van de obligaties zal plaatsvinden op 8 mei. Vanaf 9 mei kunnen de obligaties op NPEX worden verhandeld.