13 april 2017 – Technologie-onderneming Quest Photonic Devices B.V. uit Middenmeer, gespecialiseerd in de ontwikkeling en de verkoop van hoogwaardige camera’s, gaat over tot uitgifte van obligaties.

header
Versnelling groei camera-technologie bij onderzoek en behandeling kanker

Met de opbrengst van de lening – maximaal € 2.499.000, worden de ambitieuze groeiplannen in de Verenigde Staten en Duitsland op het gebied van verkoop en marketing van de camera’s voor kankeronderzoeken behandeling gefinancierd.

De achtergestelde obligatielening met een rente van 8% heeft een looptijd van vijf jaar. Vanaf 13 april kunnen beleggers inschrijven op de obligaties, via het platform van NPEX, de MKB-Beurs van Nederland.

Quest gebruikt de kapitaalinjectie om de ontwikkeling en verkoop van de medische toepassingen van de hoogwaardige technologie in het onderzoek en operaties bij kankerpatiënten te versnellen. De apparatuur van dochteronderneming Quest Medical Imaging zorgt ervoor dat medici tumoren sneller en beter kunnen opsporen en operaties uiteindelijk nauwkeuriger worden uitgevoerd.

Alles is aanwezig om hier een succes van te maken. We hebben de kennis, we maken de camera’s, we weten welke markten we kunnen versterken en we volgen het juiste spoor. Voor onze missie vragen we steun van beleggers”, aldus Meester.

De camerasystemen van Quest worden op talloze terreinen gebruikt, onder andere in de land- en bosbouw, de voedingsindustrie en bij het opsporen van landmijnen. “We maken het onzichtbare zichtbaar”, aldus Meester.

De verwachting is dat de verkopen van de geavanceerde camera’s voor de behandeling van kanker de komende jaren verder stijgen. Met name de Amerikaanse en Duitse markten zijn speerpunten. In de Verenigde Staten heeft Quest inmiddels een vestiging geopend en wordt er in samenwerking met een
Amerikaanse producent van contrastvloeistof vernieuwend onderzoek gedaan voor toevoeging van een nieuwe contrastvloeistof aan de reeds bestaande productaanbiedingen.