De ​organisatie

Menu

NPEX helpt ondernemers bij de publieke uitgifte van obligaties en aandelen vanaf € 1.000.000. Met behoud van zeggenschap.


NPEX is gevestigd in de Haagse Caballero Fabriek​ en werkt met een gemotiveerd team van jonge en ervaren specialisten op het gebied van new business, listing, compliance, operations en marketing aan de verdere uitbouw en doorontwikkeling van NPEX.

NPEX is een beleggingsonderneming met een vergunning van de Autoriteit Financiële Markten. NPEX staat onder doorlopend toezicht van de AFM en DNB. Onder de aandeelhouders van NPEX bevindt zich Inkef Capital, een dochteronderneming van pensioenfonds ABP. Het Ministerie van Economische Zaken heeft in mei 2014 NPEX financieel ondersteund.

Directie NPEX

Adriaan Hendrikse - NPEX

Adriaan Hendrikse​ - 
mede-oprichter en directeur

Adriaan (1969) heeft voordat hij met NPEX begon 6 jaar diverse functies binnen Euronext gehad. Daarna is hij interim directeur juridische zaken Euroclear Nederland geweest en 4 jaar verantwoordelijk voor de Nederlandse en Belgische activiteiten van LCHClearnet. In 2008 startte hij met twee partners NPEX dat in 2009 van start ging.
Alan van Griethuysen - NPEX

Alan van Griethuysen - 
directeur

Alan (1960) was in zijn vorige functie executive director van NYSE Euronext. Sinds begin 1979 was hij werkzaam in diverse operationele, leidinggevende en directiefuncties voor de Amsterdamse Optiebeurs. Van 2000 tot 2012 was hij als directeur bij Euronext en haar opvolgers -naast Amsterdam- ook verantwoordelijk voor operations van buitenlandse derivatenmarkten en sales activiteiten in Europa en Azië. Sinds oktober 2013 is Alan betrokken bij NPEX. 

Raad van Commissarissen NPEX

Hans Biesheuvel​ - voorzitter

Hans Biesheuvel, founder van ONL voor Ondernemers en oud-voorzitter van MKB Nederland, is met ingang van 1 januari 2015 benoemd tot voorzitter van de raad van commissarissen. Hij is jarenlang betrokken geweest bij diverse ​mkb-projecten en ondernemingen. Hans Biesheuvel gelooft sterk in NPEX en zei het hierover het volgende: "Als voorvechter van een sterk en gezond ​mkb ben ik er trots op dat ik deze rol bij NPEX mag vervullen. NPEX is namelijk een van de nieuwe financieringsvormen voor het Nederlandse bedrijfsleven waar ik sterk in geloof.”

Frans van den Broek

Frans van den Broek. Voor Frans tot de raad van Commissarissen van NPEX toetrad was hij directeur en mede-oprichter van NPEX. Daarvoor was hij eigenaar en oprichter van verschillende bedrijven zoals Fundix, Helinet, Formule 1 Travel en het blad Formule1.

Robert Jan Galema

Robert Jan Galema is een senior executive en investment professional met meer dan 20 jaar ervaring in wereldwijde technologische omgevingen en een bewezen staat van dienst. Hij bekleedde hogere managementfuncties bij Philips en Electrolux en stichtte daarnaast een aantal bedrijven. Hij heeft ook functies bekleed in de raad van commissarissen en vermogensbeheer. Robert Jan behaalde een master in bedrijfseconomie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en volgde een Executive MBA-programma aan de Duke University.

Directie Stichting NPEX Bewaarbedrijf

Hans Dijkman

Hans Dijkman (1948). Was in diverse staf- en managementfuncties nauw betrokken bij de privatisering van de Postbank, de fusie met de NMB en de vorming van de ING Groep. Van 1990 tot aan zijn pensionering in 2008 was hij directielid van Postbank en later ING Bank Nederland. Hij was daar o.a. verantwoordelijk voor financiën, betalingsverkeer en effecten.

Tjeerd Borstlap

Tjeerd Borstlap (1955). Is commissaris bij diverse Achmea vastgoedfondsen. Was daarvoor CFO van ING Real Estate en heeft diverse functies verricht bij ING REIM en ING Group. Tjeerd vervult daarnaast een groot aantal nevenfuncties.

NPEX als alternatief voor groeifinanciering

Via NPEX kunnen ondernemingen groeifinanciering ophalen door middel van het uitgeven van aandelen of obligaties. 
Lees meer →

Via NPEX beleggen in het ​mkb

Investeren en een goed rendement ontvangen​? ​Via NPEX kunt u beleggen in ​mkb-ondernemingen waar u wat mee heeft en waar u in gelooft. U kunt net als banken beleggen in ondernemingen die samen de motor achter onze economie vormen.

Lees meer →