Goodroll-Logo-Direct-Listing

The Good Roll

Goodroll-Logo-Direct-Listing

Missie en visie

The Good Roll, gevestigd in Amsterdam, is ontstaan uit de frustratie dat er dagelijks 27.000 bomen worden gekapt voor de toiletpapierindustrie en dat 2,3 miljard mensen geen toegang hebben tot schone en veilige sanitaire voorzieningen. 

Met de kernmissie “veilige en schone toiletten voor iedereen”, zet The Good Roll zich in om 50% van de nettowinst te investeren in het bouwen van sanitaire voorzieningen in Afrika, waar tot nu toe al 230 toiletvoorzieningen zijn gerealiseerd.

De visie is helder:
Een wereld waarin dagelijkse basisbehoeften, zoals toiletpapier, een directe positieve impact hebben op milieu en maatschappij.

Oprichting en groei

Opgericht in 2017 door Melle Schellekens en Sander de Klerk, begon The Good Roll met de verkoop van gerecycled toiletpapier. Deze stap markeerde het begin van een reis gericht op duurzaamheid en maatschappelijke impact. In 2022 nam het bedrijf een significante stap verder door over te schakelen op bamboe als grondstof, wat leidde tot de productie van toiletpapier dat niet alleen milieuvriendelijk is, maar ook bijdraagt aan de vermindering van CO2-uitstoot.

De meest ambitieuze stap wordt in 2024 gezet, met de start van de eigen productie in Ghana. Door rechtstreeks bamboe in te kopen bij lokale boeren en te verwerken in eigen fabrieken, realiseert The Good Roll een radicale verandering in de keten.

Dit initiatief staat niet alleen voor duurzame en sociale productie, maar zal ook leiden tot een verlaging van de kostprijs. Daardoor zal The Good Roll met bamboe de massa kunnen gaan bereiken.

Hiermee bewijst The Good Roll dat een succesvol businessmodel hand in hand kan gaan met significante positieve sociale en ecologische impact.

Impact-Goodroll-Directe-Notering-NPEX

Producten en markt

The Good Roll profileert zich als experts in het kleinste kamertje. Niet alleen in de B2C-markt, alwaar zij ruim 14.000 abonnees hebben, maar ook in de B2B-markt bieden zij alle benodigde producten. Dit betekent dat zij naast toiletpapier, keukenpapier en tissues, ook de bijhorende dispensers voor de grote kantoorpanden en hotels bieden.

Daarnaast is The Good Roll ook sterk zichtbaar in het retail-landschap, waaronder bijna 900 filialen van de Albert Heijn in Nederland en België.

Centraal in het assortiment staat het bamboe toiletpapier, een innovatief product dat gebruikmaakt van bamboe – een snelgroeiende grondstof die tot 30 keer sneller groeit dan traditionele bomen en aanzienlijk meer CO₂ absorbeert. Dit maakt het bamboe toiletpapier niet alleen een duurzame keuze maar ook een krachtig middel in de strijd tegen klimaatverandering.

In samenwerking met sociale werkplaatsen, zoals Pantar, worden de rollen gewikkeld door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Duurzaamheid en impact met The Good Roll Foundation

Zoals eerder vermeld wordt 50% van de nettowinst van The Good Roll gedoneerd aan The Good Roll Foundation. In onderstaande video wordt uitgelegd waar de foundation voor staat en wat zij exact doen.

Met The Good Roll Foundation wordt sterk bijgedragen aan SDG-6 (clean water and sanitation).

Door het bouwen van toiletten en het geven van educatie over sanitatie en menstruatie strijden zij tegen hierdoor ontstane ziektes en krijgen alle scholieren eerlijkere kansen om zich persoonlijk te ontwikkelen door altijd naar school te kunnen.


Impact in Ghana

In Ghana, waar The Good Roll zijn bamboe toiletpapier gaat produceren, is de positieve impact van de bedrijfsactiviteiten opmerkelijk. Hier wordt na de bouw van de productiefaciliteit namelijk intensief samengewerkt met lokale boeren. Bij de eerste fabriek zullen 1.300 boeren betrokken worden. Zij leveren bamboe en ontvangen ontvangen daarvoor een extra inkomstenbron. Door directe samenwerking met lokale boeren voor de levering van bamboe. Met sterke samenwerkingen met lokale instanties en universiteiten zorgt The Good Roll samen met de boeren voor duurzaam gebruik en beheer van de landbouwgrond.

De oprichting van de fabriek in Ghana zal leiden tot de creatie van circa 70 directe banen, waarmee niet alleen de werknemers, maar ook hun families en de bredere gemeenschappen profiteren. Deze werkgelegenheid draagt bij aan de economische stabiliteit en bevordert de welvaart in de regio.

In de Circle of Goodness is de gehele keten te zien, waarmee The Good Roll het eerste Fair Trade toiletpapiermerk ter wereld zal gaan worden.

NPEX-Goodroll


Het eerste Fair Trade toiletpapiermerk ter wereld

In oktober 2023 is The Good Roll een samenwerking met de World Fair Trade Organization aangegaan om het eerste Fair Trade toiletpapiermerk ter wereld te worden. Dit gebeurt vanaf het moment dat de Ghanese productiefaciliteit draait.

Door directe overeenkomsten met lokale boeren in Ghana, zorgt The Good Roll ervoor dat deze boeren een eerlijke prijs ontvangen voor hun bamboe. Deze aanpak bevordert niet alleen een eerlijke en transparante handelsrelatie, maar verzekert ook de duurzame ontwikkeling van de lokale gemeenschappen.

Dit commitment is verder versterkt door certificeringen zoals ISO-9001 en -14001, evenals de erkenning als B Corp, die het bedrijf onderscheiden als een leider op het gebied van duurzaam en verantwoord ondernemen.

Goodroll-Direct-Listing-Aandel-NPEX

Het team

The Good Roll is opgericht door twee visionaire ondernemers, Melle Schellekens en Sander de Klerk, die hun uitgebreide ervaring in de horecawereld hebben ingezet om een positieve impact te maken op zowel het milieu als de wereldwijde sanitaire voorzieningen.

 • Melle Schellekens, De Creative Captain,, brengt een rijke bron van creativiteit en innovatie naar het team. Zijn passie voor duurzaamheid en sociale ondernemerschap drijft het bedrijf naar vooruitstrevende oplossingen en producten die niet alleen de markt veranderen, maar ook bijdragen aan een betere wereld. Melle heeft van niets iets gemaakt en laten zien dat zelfs toiletpapier een creatief impact product kan zijn.
 • Sander de Klerk, de Chief Rolling Officer van The Good Roll, combineert zakelijke scherpzinnigheid met een diepe betrokkenheid bij sociale impact. Zijn leiderschap is cruciaal geweest in het schalen van de operaties van The Good Roll en het uitbreiden van hun bereik, zowel lokaal als internationaal.

In Nederland worden Sander en Melle bijgestaan door een sterk management, bestaande uit een CFO, die verantwoordelijk is voor een margeverbetering van 18% naar 30%. Daarnaast is de verkoop- en marketingafdeling ook volledig gestroomlijnd. Dit is terug te zien in het feit dat de organisatie in 2023 een omzet van €5,5 miljoen heeft gedraaid.

Jeroen Zevenbergen zal The Good Roll Ghana leiden met een Ghanees-Nederlands management, bestaande uit een Factory Manager, Bamboo Supply Chain Manager en R&D Manager. Dit betekent dat zij verantwoordelijk zijn voor het opzetten en draaien van de Ghanese operatie met zo’n 100 lokale mensen.

Daarnaast zullen bij de eerste fabriek 1.300 Ghanese boeren worden aangesloten. Dit zal in de komende jaren verder groeien tot 50.000.

Team-NPEX-Goodroll

Toekomstplannen

Groei en uitbreiding

The Good Roll is vastberaden om zijn positie als pionier en leider in de productie van duurzaam toiletpapier te verstevigen en uit te breiden. De ambities voor de toekomst zijn zowel gedurfd als inspirerend. Het bedrijf streeft ernaar zijn productiecapaciteit aanzienlijk te vergroten om te kunnen voldoen aan de groeiende vraag naar duurzame toiletpapierproducten, zowel in bestaande markten als nieuwe geografische gebieden. De uitbreiding van de productiefaciliteiten in Ghana is een belangrijke pijler in deze strategie, met plannen voor meer fabrieken die lokale werkgelegenheid zullen creëren en de economische ontwikkeling zullen stimuleren.

Parallel aan de uitbreiding van de productie, streeft The Good Roll naar het verbreden van zijn marktbereik door het aangaan van nieuwe partnerships, het versterken van de online aanwezigheid en het betreden van nieuwe internationale markten. Het uiteindelijke doel is om een wereldwijde leider te worden in duurzame hygiëneproducten, erkend voor zijn bijdrage aan zowel milieu als maatschappij.

Impactdoelstellingen

Naast de commerciële ambities, zet The Good Roll zich in voor het realiseren van concrete impactdoelstellingen die bijdragen aan sociale en ecologische verbeteringen. In de komende jaren wil het bedrijf op business vlak:

 • €60 miljoen omzet gegenereerd in 2026
 • €18 miljoen EBITDA gegenereerd voor 2026
 • In vijf landen actief met ons bamboe toiletpapier
 • 50.000 abonnementen zodat deze klanten altijd voorzien zijn
 • €15 miljoen gedoneerd aan de Foundation tot en met 2026

Daarnaast zijn de ecologische en sociale impact doelen van The Good Roll in de komende jaren als volgt geformuleerd:

 • 15.000 toiletten gebouwd en in gebruik
 • 750.000 levens verbeterd door toegang tot schoon en veilig sanitair
 • 80.000 bomen gered van houtkap per jaar
 • 1.741.600 KG CO2 uitstoot gereduceerd per jaar
 • 4 sociale werkplaatsen waar meer dan 100 medewerkers met achterstand tot de arbeidsmarkt dagelijks met The Good Roll werken
Goodroll-Aandeel-NPEX