NPEX voor beleggers

Menu

Beleggen in het MKB én een mooi rendement realiseren?

Via NPEX belegt u rechtstreeks in ondernemingen door middel van obligaties, aandelen en beleggingsfondsen.

 

Welkom bij NPEX. Wij leggen u graag uit wie wij zijn en wat wij doen. Via NPEX kunt u rechtstreeks beleggen in snelgroeiende ondernemingen in het midden- en grootbedrijf. Door te beleggen in deze ambitieuze ondernemingen kunt u als belegger een mooi rendement realiseren. 

U kunt via NPEX op twee manieren beleggen in deze ondernemingen. Dit doet u via een inschrijving op een emissie of via een aankoop op de NPEX-effectenbeurs. De obligaties of certificaten van aandelen zijn na uitgifte verhandelbaar op de NPEX-effectenbeurs. En de ondernemer? Die kan door het ​​verkrijgen van financiering ​doorgroeien en zijn ambities waarmaken.

Voordelen voor u als belegger

    ≫    Hoge rentes op obligaties 
    ≫    Aandelen, fondsen, obligaties en warrants zijn verhandelbaar op de NPEX-effectenbeurs
    ≫    Beleg samen met particuliere, zakelijke en institutionele beleggers
    ≫    Onafhankelijke toetsing en deskundige beoordeling van de ondernemingen
    ≫    Divers aanbod van beleggingsmogelijkheden
    ≫    Toegang tot uitgebreide & begrijpelijke informatievoorziening

U kunt via NPEX beleggen in​ verschillende producten

Obligaties

Het rentepercentage van de obligatieleningen die op NPEX worden uitgegeven is relatief hoog. De vaste rente, die maandelijks betaald wordt, ligt op jaarbasis tussen de 5-10%. De hoogte van de rente is afhankelijk van het trackrecord van het bedrijf, de financiële ratio’s en andere relevante zaken. De looptijden van de obligatieleningen op NPEX zijn 4 tot 7 jaar. De obligaties zijn verhandelbaar op de NPEX-effectenbeurs.

Warrants

U kunt via NPEX warrants kopen en verkopen. Een warrant is een verhandelbaar financieel instrument dat gedurende een vooraf vastgestelde periode het recht geeft om een bepaald aantal aandelen tegen een vooraf vastgestelde koers te verwerven. Een warrant wordt uitgegeven door de uitgevende instelling. Een warrant geeft niet de verplichting tot het kopen van de onderliggende financiële instrumenten. De waarde van een warrant volgt over het algemeen de waarde van het onderliggende financiële instrument.

Aandelen

U kunt certificaten van aandelen van ondernemingen kopen en desgewenst later weer verkopen. Het rendement op deze aandelen is afhankelijk van de groei en de winstontwikkeling van de onderneming waarin wordt belegd. ​Ondernemingen kunnen besluiten dividend uit te keren.

Beleggingsfondsen

Via NPEX kunt u beleggen in beleggingsfondsen van verschillende aanbieders. Deze fondsen worden beheerd op basis van een vergunning van de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Op de fondspagina van de aanbieder plaatst NPEX alle relevante ​documenten en nieuwsberichten.