€3 miljoen ophalen met certificaten van aandelen

Dordrecht, 8 juli 2024

Van Aalst Group, een toonaangevend bedrijf in de maritieme en offshore-industrie, kondigt met trots aan dat het €3 miljoen wil ophalen door de uitgifte van certificaten van aandelen via de NPEX-effectenbeurs. Deze emissie biedt investeerders de kans om te participeren in de verdere groei en innovatie van de Van Aalst Group.

Uitreiking NPEX Award 2023 Van links naar rechts: Mark van der Plas (CEO NPEX), Wijnand van Aalst (CEO Van Aalst Group, Cees Zuur (CFO Van Aalst Group)

Uitreiking NPEX Award 2023              Van links naar rechts: Mark van der Plas (CEO NPEX), Wijnand van Aalst (CEO Van Aalst Group), Cees Zuur (CFO Van Aalst Group)

De Van Aalst Group heeft eerder succesvol €5 miljoen opgehaald middels een obligatie-uitgifte. Dit eerdere succes en hun veerkracht tijdens de coronapandemie tonen de robuustheid en het goede management van het bedrijf. Ondanks de uitdagingen van de pandemie, heeft de Van Aalst Group zich sterk hersteld en blijft het bedrijf groeien en innoveren. Eind vorig jaar organiseerde het bedrijf een zeer succesvolle Investors Day op hun locatie in Dordrecht, wat de sterke band met hun investeerders verder versterkte.
Ook ontvingen zij onlangs de NPEX award in de categorie snelste groeier.

Wijnand van Aalst (CEO van Van Aalst Group):

“Wij zijn verheugd om deze nieuwe emissie via NPEX aan te kondigen. Dit is een belangrijke stap voor de Van Aalst Group om onze groeiambities te verwezenlijken en onze innovatieve projecten voort te zetten. We zien deze emissie als een kans om onze investeerders te betrekken bij onze toekomst en hen te laten delen in ons succes.”

Eén van de meest succesvolle producten van Van Aalst Group is de ‘Safeway’. Dit product biedt een innovatieve oplossing voor veilige en efficiënte offshore loopbrugsysteem, waarmee het vervoer van personeel tussen schepen en offshore-installaties wordt geoptimaliseerd.

De ‘Safeway’ heeft zich bewezen als een betrouwbaar en essentieel product voor hun klanten in de snelgroeiende wereldwijde markt van windmolens op zee, welke een belangrijk onderdeel zijn van hernieuwbare energie, voor nu en de toekomst.

Alan van Griethuysen, (CCO van NPEX):
“Van Aalst Group is een uitstekend voorbeeld van een innovatief bedrijf dat gebruik maakt van de mogelijkheden die de NPEX-effectenbeurs biedt. We zijn trots om hen te ondersteunen bij deze emissie en kijken uit naar de positieve impact die dit zal hebben op hun verdere groei en ontwikkeling. Investeerders krijgen hiermee een unieke kans om te investeren in een solide en vooruitstrevende onderneming.”

Met de opbrengst van deze emissie wil Van Aalst Group haar positie in de markt versterken en nieuwe mogelijkheden creëren voor expansie en technologische ontwikkelingen. De NPEX-effectenbeurs biedt een uitstekend platform voor middelgrote bedrijven om kapitaal aan te trekken en hun groeiambities te realiseren.

Investeerders die geïnteresseerd zijn in deze emissie kunnen meer informatie vinden op de website van NPEX en de Van Aalst Group. De inschrijving voor de certificaten van aandelen is op 4 juli 2024 geopend.