Bron: https://www.dordrecht.net/nieuws/108582/dordrechtse-van-aalst-group-genomineerd-voor-prestigieuze-npex-awards

Dordrecht, 15 mei 2024

De Van Aalst Group, een prominente speler in de maritieme sector en een trotse vertegenwoordiger van Dordrecht, is verheugd om de nominatie voor de prestigieuze NPEX Awards aan te kondigen. De uitreiking vindt plaats op donderdag 30 mei a.s., waar topbedrijven zullen strijden om de felbegeerde prijzen.

Wat zijn de NPEX Awards?

De NPEX Awards is een jaarlijks evenement georganiseerd door NPEX, de toonaangevende effectenbeurs voor het mkb in Nederland. Het evenement brengt ondernemers, investeerders en financiële experts samen die zich inzetten voor de groei van Nederlandse bedrijven.

Nominatie voor snelst groeiende onderneming

Sinds 2019 heeft de Van Aalst Group via NPEX obligatieleningen aan beleggers verstrekt om de eigen groeiambities te realiseren. Tegelijkertijd heeft het bedrijf een transitie ingezet van een voornamelijk fossiele business naar een focus op hernieuwbare energie. Dankzij de verkregen financiering heeft de groep deze transitie versneld en is daarmee een van de voorlopers op het gebied van groene energie in de scheepvaart. De continue omzetgroei in de afgelopen jaren heeft geresulteerd in de nominatie van de Van Aalst Group voor de NPEX Awards in de categorie “Snelst groeiende onderneming”.

Cees Zuur, CFO van de Van Aalst Group, licht toe:
Vanwege COVID-19 hadden we drie loodzware jaren, waarin we noodgedwongen hebben gereorganiseerd. Zeker bij een familiebedrijf als Van Aalst is dat moeilijk. Tegelijk hebben we er met elkaar de schouders onder gezet om het tij te keren en de groene transitie in te zetten. Dat heeft ertoe geleid dat 2023 voor ons een heel goed jaar was, zowel qua omzet en resultaat als in groei van ons klantenbestand. Dat we deze nominatie op zak hebben, is dan ook zeer eervol.

Zo onderscheidt de Van Aalst Group zich

De Van Aalst Group richt zich met name op windturbines op zee, waar ieder kwartaal onder soms extreme omstandigheden inspectie- en onderhoudswerkzaamheden worden verricht. De ‘brug’ die Van Aalst Group levert om de inspecteurs over te zetten, heeft dertig procent minder energie nodig dan wat concurrenten bieden. Daarnaast is de constructie veiliger, net als de cabine waar vanuit de operator de ‘brug’ bedient.