Innovatieve Tovertafel al in gebruik bij 10.000 zorginstellingen wereldwijd

  • Active Cues BV. geeft voor maximaal €2 miljoen aan obligaties uit via de NPEX-effectenbeurs voor productontwikkeling, financiering van de voorraad en het ontwikkelen van de markt van inclusief onderwijs.  
  • De jaarlijkse rente bedraagt 10,2% en de lening loopt 60 maanden. Daarnaast een korting op de emissieprijs, afhankelijk van het aantal aan te schaffen obligaties.
  • De aandeelhouders verstrekken een borgtocht van €500.000.- aan de obligatiehouders als zekerheidstelling voor de terugbetaling van de obligatielening.

Utrecht, 6 mei 2024: Active Cues BV is de 100% aandeelhouder van Tover BV, een innovatieve organisatie die dagelijks, samen met zorgprofessionals, strijdt voor een betere kwaliteit van leven voor mensen met een cognitieve uitdaging.

Tover ontwikkelde de Tovertafel: een interactief spelsysteem ontworpen voor en mét mensen met een dementie, dat een bewezen positieve impact heeft op hun kwaliteit van leven.
De interactieve spellen – serious games – verbinden, verwonderen en dagen de spelers uit om het beste uit zichzelf te halen. Ze doorbreken apathie en verminderen rusteloos en gespannen gedrag. Ook zorgen ze voor meer beweging, sociaal contact en plezier. Het werkplezier van zorgmedewerkers wordt vergroot en hun werkdruk wordt verlaagd. 

Negen jaar na introductie maken in 16 landen meer dan 10.000 zorginstellingen en onderwijsinstanties gebruik van de Tovertafel. Na de introductie van Tovertafels voor mensen met dementie, mensen met een verstandelijke beperking en de introductie van Tovertafels in het speciaal onderwijs van de VS, gaat de groei van Tover door. Daarom wordt externe financiering aangetrokken voor voorraad, productontwikkeling en doorontwikkeling van de markt van inclusief onderwijs.  

Via de NPEX-effectenbeurs kunnen beleggers inschrijven op de obligaties, die genoteerd en verhandelbaar zullen zijn op het handelsplatform van de NPEX-effectenbeurs. De maximale opbrengst  van de emissie is vastgesteld op €2 miljoen. Door de afgifte van een borgtocht van €500.000 verkrijgt de investeerder zekerheid en commitment op terugbetaling van de lening.  

Hester Anderiesen-Le Riche, CEO van Tover:

“De afgelopen tijd hebben we veel geïnvesteerd in ons productportfolio en distributienetwerk. Met de lening via NPEX zetten we de volgende stappen in het inclusief onderwijs en de ouderenzorg, met een focus op Amerika. Onze doelstelling dat onze ‘warme technologie’ wereldwijd wordt gebruikt, komt steeds dichterbij.