Hall, 1 februari 2023

DeLaRue bestelt eerste DG-AUXO 520, volgende generatie offset drukpers bij DG press

De allereerste DG-AUXO offset drukpers is besteld door onze lange-termijn klant DeLaRue (DLR). DeLaRue PLC-groep is gespecialiseerd in de levering van geld verwerkende apparatuur en beveiligingsproducten. Het bedrijf produceert ongeveer 150 nationale valuta’s, elektronische transactieoplossingen en identiteitssystemen. Hun verschillende beveiligingsitems omvatten stempels, vouchers, paspoorten, reischeques, rijbewijzen, geldautomaten, veiligheidspapieren, draden en scheurtapes.

DLR heeft in het verleden geïnvesteerd in een rotatie offset drukpers voor de productie van belastingzegels en andere veiligheidsdrukproducten. Na enkele jaren van succesvolle productie op die pers, werd het tijd om de productie op te schalen. In de loop der jaren heeft DG press nauw samengewerkt met DLR om hun huidige offset drukpers in de productiefaciliteit in Malta te vervaardigen, te installeren en te onderhouden. Dankzij deze vruchtbare en succesvolle samenwerking hoefde DLR niet verder in de markt te kijken en besloot opnieuw met DG press samen te werken. DLR koos voor de uitstekende printkwaliteit en veelzijdigheid van de DG-AUXO om hun productiecapaciteit voor veiligheidsdrukwerk in hun vestiging in Malta uit te breiden.

De DG press drukpers, die we in 2018 in gebruik hebben genomen, draait nog steeds sterk met de juiste prestaties en kwaliteit van drukwerk. Deze betrouwbaarheid is van het grootste belang voor de activiteiten van DeLaRue Authentication. Dit is geen toeval, maar het resultaat van teamwerk tussen DeLaRue en DG press, de robuustheid van de het ontwerp en uitstekende/kosteneffectieve ondersteuning op serviceniveau. Hierop voortbouwend, begon de authenticatiedivisie aan een strategisch project om te investeren in een tweede drukpers van DG press om haar capaciteit te vergroten en het serviceniveau voor bestaande en toekomstige klanten te blijven verbeteren.”
Alessio Gatt, Engineering en Transformation Manager bij DeLaRue

De nieuwe DG-AUXO zal zorgen voor een substantiële extra productiecapaciteit voor veiligheidsdruktoepassingen bij DLR, maar zal ook het bestaande productievolume dragen dat momenteel op andere drukpersen draait. De drukpers wordt momenteel door DG press geproduceerd en zal medio 2023 worden geïnstalleerd en operationeel zijn in de fabriek bij DLR Malta.

De DG-AUXO is de nieuwste generatie hightech offset drukpersen die is uitgerust met sleeve-technologie. Servoaangedreven spindels voor de positionering van de plaat en de doekcilinder maken zeer snelle taakwisselingen mogelijk, waardoor de insteltijd van de machine wordt verkort. De hoogste printkwaliteit kan worden gegarandeerd dankzij het gebruik van high-line screeningtechnieken om fotorealistische afbeeldingen te produceren. De DG-AUXO is verkrijgbaar in 3 breedtes: 520 mm, 900 mm en 1085 mm. Waar de kleinere DG-AUXO 520 bij uitstek geschikt is voor veiligheidsdrukwerk, zijn de bredere DG-AUXO 900 en DG-AUXO 1085 specifiek ontworpen voor het bedrukken van flexibele verpakkingen. Hoge printkwaliteit, lage pre-press kosten, een snelle time-to-market en solventvrije inkten maken de DG-AUXO tot een ideale drukpers om te voldoen aan kleinere oplagen en hogere duurzaamheidseisen in de flexibele verpakkingsmarkt.

De DG-AUXO is de opvolger van de Thallo. DG press heeft een nieuw ontwerp gemaakt om de prestaties en functionaliteit te verbeteren. De belangrijkste verschillen zijn de beschikbare materiaal breedtes en doorndiameters. Over het algemeen biedt de DG-AUXO aanzienlijke verbeteringen ten opzichte van de Thallo, met betere prestaties en grotere betrouwbaarheid.

Check het artikel op: https://dgpress.nl/2023/01/19/delarue-orders-first-dg-auxo-520-next-generation-web-offset-press/