In het prospectus d.d. 23 november 2022 heeft PerfoTec laten weten behoefte te hebben aan groeifinanciering voor een verwachte groei in de Verenigde Staten. Na een langdurige onderhandelingsfase kan PerfoTec nu aankondigen dat Walmart de onderhandelingen naar een nieuw niveau heeft gebracht.

Op dit moment wordt niet alleen onderzocht op welke wijze de samenwerking geconcretiseerd kan worden maar ook op welke wijze de eerste stappen opgezet gaan worden. PerfoTec zal bij de leveranciers de technologie implementeren en begeleiden waarna Walmart in de winkelfase het succes verder kan monitoren.

Walmart heeft laten weten dat via Sam’s club de eerste verpakte aardbeien met PerfoTec technologie in de schappen zullen komen omdat het volume voor beide partijen in deze beginfase beheersbaar is. Na een succesvolle implementatie bij Sam’s club wordt de verdere uitrol binnen Walmart gemaakt.

Ook heeft Walmart een leverancier aangewezen met wie deze eerste stappen zullen worden opgepakt. Doordat deze leverancier van Sam’s club al een bekende klant van PerfoTec is, heeft PerfoTec er vertrouwen in dat dit project bij Walmart tot een succes zal leiden. Hiermee is een belangrijke basis gelegd voor de verwachte groei in 2023.

Verder kan PerfoTec melden dat Mark & Spencer in januari 2023 een validatietraject met bananen gaat starten. Vanwege de plastic discussie is Mark & Spencer zoekende naar een nieuwe verpakkingsoplossing. PerfoTec heeft er vertrouwen in dat bananen verpakt in een PerfoTec LinerBag als beste uit de bus zullen komen. En aangezien de banaan vaak de meest verkochte fruitsoort in een supermarkt is, is het potentieel enorm.

PerfoTec kan tot slot melden dat de lopende octrooi aanvraag voor de nieuwe recyclebare transparante folie zal worden toegekend naar aanleiding van een zeer positief search report van het Europese octrooibureau.