Amsterdam

Annexum heeft een goed jaar gehad in 2021. De aanbieder van vastgoedfondsen voor particulieren zag vooral de supermarkt- en woningportefeuille in waarde stijgen. De waarde van het beheerde supermarktvastgoed is ten opzichte van 2020 met bijna 7% gestegen. Het aantal beleggers groeide in 2021 met ruim 8%. Hiermee bedient Annexum nu een bestand van bijna 5500 actieve beleggers. Zij investeerden in 2021 een bedrag van maar liefst € 67,1 miljoen in de diverse vastgoedfondsen van Annexum. Hiervan werd meer dan 40% geïnvesteerd door nieuwe klanten.

Supermarkten en woningen als coronabestendige belegging
Vooral supermarkten hebben hun ‘waarde in het logistieke systeem bewezen’ en bleken een coronabestendige belegging. Supermarkten functioneren goed en soms zelfs beter dan voor de corona-uitbraak. De grootste succesfactor hiervoor was het aanbod voor de dagelijkse boodschappen. Dit ziet Annexum ook terug in de waarde van de supermarktportefeuille. Die is ten opzichte van 2020 met € 45 miljoen gestegen. Ook merkt Annexum een groeiende interesse in beleggen in dit vastgoedsegment: in 2021 werd er maar liefst € 54,1 miljoen belegd in twee grote supermarktfondsen van Annexum. Het Nederlands Supermarkt Fonds emitteerde in april 2021, het Duits Nederlands Supermarkt Fonds B.V. later dat jaar in december.

De woningportefeuille blijft niet achter. Annexum beheert op dit moment ruim 750 woningen verspreid door heel Nederland. De portefeuille bestaat veelal uit luxe, gestoffeerde appartementen en studio’s met gemeenschappelijke voorzieningen zoals een dakterras of fitness. Ook is het merendeel voorzien van energielabel A++, A+, A en B. Voor 2022 verwacht Annexum een jaarhuur van ruim € 7,1 miljoen uit woningen. Sinds de oprichting van het Open Woningfonds, in oktober 2020, investeerden beleggers al een totaalbedrag van € 22,9 miljoen.

Het effect van corona op vastgoedsegmenten
Bij Annexum hebben de woning-, zorg- en supermarktfondsen nauwelijks tot geen last gehad van de corona-uitbraak. Huurders uit met name het retail segment die aannemelijk konden maken dat zij in de problemen kwamen door corona, kregen van Annexum een tijdelijke huurverlaging aangeboden. Door het proactief handelen en meedenken met de huurder is de corona-impact bij de meeste Annexum huurders beperkt gebleven.

Huib Boissevain, CEO Annexum: ‘‘Met het onvermijdelijke vooruitzicht van economische instabiliteit na de coronacrisis denken wij dat de voorkeur van beleggers meer zal uitgaan naar beleggen in vastgoed. Supermarktvastgoed heeft bewezen te allen tijde een stabiele en aantrekkelijke belegging te zijn. En ook de huidige vraag naar woningen is gunstig voor beleggingen. Daarom bieden wij al meer dan 20 jaar supermarkt- en woningfondsen aan de particuliere belegger.’’

Over Annexum
Annexum is gespecialiseerd in het structureren, plaatsen en beheren van vastgoedbeleggings-producten voor de particuliere en institutionele markt. Via Annexum investeren particuliere beleggers in kantoren, supermarkten, winkels, woningen en meer. Sinds de start in 2000 heeft Annexum veel kennis en ervaring in de vastgoedmarkt opgebouwd en is met € 1,0 miljard belegd vermogen een voortrekker in het transparant maken van beleggingsproducten voor de particuliere belegger. Annexum is gehuisvest in het World Trade Center te Amsterdam.

Volg Annexum ook op social media:
LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/annexum/
Twitter: https://twitter.com/annexum
Facebook: https://www.facebook.com/annexuminvest/

Annexum
Strawinskylaan 485
1077 XX Amsterdam
020 – 572 01 01
www.annexum.nl