23 februari 2022

Geachte NPEX belegger,

Hierbij willen wij u graag informeren over de huidige stand van zaken bij Wagamama. Zoals u weet is Nederland in 2020 en 2021 zwaar getroffen door het Covid-19 virus, met als gevolg dat de horeca meerdere malen en over langere perioden gedwongen gesloten is geweest. Onze Wagamama restaurants zijn in twee jaar tijd ruim 13 maanden dicht geweest. Dat heeft uiteraard impact gehad op de omzet en het resultaat van Kaizen B.V.

Om de crisis goed door te komen hebben wij gebruik gemaakt van de subsidieregelingen in Nederland: NOW en TVL. Met alle verhuurders zijn afspraken gemaakt over huurkorting tijdens de lockdown, veelal volgens de rechtbankformule. Er is uitstel verleend op de aflossing van leningen en de belastingbetaling is opgeschort en kan worden terugbetaald over een periode van vijf jaar.

Desondanks zijn de jaren 2020 en 2021 afgesloten met een negatief resultaat, waarbij het resultaat in 2021 iets beter was dan 2020, mede doordat de subsidies wegens gedwongen sluiting in 2021 zijn verhoogd.

De jaarrekening van 2021 verwachten wij in maart te kunnen presenteren en zal als document op onze NPEX pagina worden gepubliceerd.

Er is ook positief nieuws.

Eind januari is de lockdown opgeheven en mogen restaurants weer gasten ontvangen. Wij zien dat de omzet in alle restaurants groeit, en we verwachten dat onze omzet deze zomer op pre-corona niveau zal zitten, als ook de buitenlandse toeristen ons land weer bezoeken.

Wij hebben het restaurant in Antwerpen verplaatst naar een nieuwe betere locatie, midden op de kruising van De Meir en De Keyserlei, wellicht het drukste punt van Antwerpen. Het restaurant is prachtig ingericht en direct na de opening weten de gasten ons te vinden en is de omzet aanmerkelijk hoger dan de vorige locatie.

Hieronder ziet u enkele foto’s van het restaurant, wij hopen dat u ons restaurant kunt bezoeken als u
de volgende keer in Antwerpen bent.

De begroting voor dit jaar zullen wij presenteren met het afgeven van de jaarrekening 2021.

Arjen Schrama
CEO Kaizen B.V.