Op 21 juli 2021 maakten Icecat en Autheos gezamenlijk bekend overeenstemming te hebben bereikt over de overname van Autheos video. Per 1 september zijn de video syndicatie activiteiten van Autheos overgedragen aan Icecat. Nu starten we de komende dagen met het importeren van de Autheos-videodatabase in Icecat. Vervolgens gaan we aan de slag met de technische overdracht van klanten naar Icecat LIVE. Meerdere klanten zoals Intertoys en BOL maakten eerder al de overstap naar Icecat. Hierdoor hebben we bij Icecat een goed beeld hoe we klanten hierbij kunnen begeleiden. Een optie is om videobestanden te importeren in de videocloud van een klant. Of om Icecat als videohost te gebruiken. Daarnaast kan er ook gebruik worden gemaakt van de granular Icecat LIVE video calls. Dit lijkt erg op de op JavaScript gebaseerde technologie van Autheos. De flexibiliteit van Icecat om de behoeften en wensen van elke klant te ondersteunen, maakt het overstappen heel eenvoudig.

Voordelen van overstappen op Icecat

Wat zijn de andere voordelen van overstappen op Icecat? Allereerst kan Icecat een volledige dekking bieden van het product portfolio van een retailer. Zowel qua product content als de volledigheid hiervan. Daarnaast biedt Icecat naast video ook andere soorten product content, zoals rich media, 3D-images, Product Stories, image gallery, feature-logo’s, energielabels, enz. Icecat biedt ook ondersteuning bij merkautorisatie. Zo kan een merk om de autorisaties beheren woe gebruik maakt van het auteursrechtelijk beschermd materiaal. Ten slotte biedt Icecat een gratis Vendor Central platform aan, hier kunnen leveranciers gratis ontbrekende product content toevoegen.

Voor het Engelstalige bericht klikt u hier.