Amsterdam, 21 juli 2021

De videosyndicatie-business van Autheos wordt overgenomen door Icecat. Verwacht wordt dat de overname per 1 september geëffectueerd wordt. Vanaf die datum levert Icecat de videodiensten aan e-commerce-platformen en merken.

“Doordat Icecat en Autheos overlappende dienstverlening hebben op het gebied van het streamen van commerciële productvideo’s, is het zinvol om de activiteiten te combineren. En samen op te trekken,” aldus Autheos-oprichter Pyke van Dieren. “Daarnaast zagen we ons 70% marktaandeel teruglopen, met het verlies van klanten zoals Mediamarkt, Wehkamp en recent Bol.com en Intertoys welke beide nu gebruik maken van Icecat Free Vendor Central.”

De impact op de twaalfmaandelijkse omzet van Icecat zal minder dan 1% zijn. “Desalniettemin helpt deze deal Icecat haar videodienstverlening te verbeteren: een completere videodatabase. En een uitgebreider netwerk videosyndicatie-users,” zegt Icecat CEO Martijn Hoogeveen. Icecat voegde een jaar geleden ook de Franse gaming-video’s van Cedemo aan haar database en netwerk toe.

“Schaalgrootte is alles in de syndicatiemarkt”, besluit Martijn Hoogeveen die verdere overnames of participaties in de nabije niet uitsluit.

Over Autheos
Sinds 2012 levert Autheos met haar many-to-many syndicatienetwerk merk- en productvideo’s aan de e-commercemarkt. Autheos biedt haar videosyndicatienetwerk gratis aan aan merken. Autheos was finalist van de I-COM Data Venture Challenge. Investeringsmaatschappij Holland Capital nam in 2016 een aandeel in Autheos.

Over Icecat N.V.
Icecat, genoteerd aan de NPEX-beurs sinds 2017, is een winstgevende en snelgroeiende, online uitgever en syndicator van productinformatie ten behoeve van de mondiale ecommercemarkt. Icecat werkt mondiaal voor tienduizenden platformen zoals Amazon, Google, Alibaba, Rakuten, Wehkamp, BOL en honderden  merken, waaronder Intel, Microsoft, Philips, Akzo, TomTom, HP, DELL, Lego, L’Oréal en Akzo Nobel.

Icecat omvat momenteel de dochtermaatschappijen Iceshop B.V., Syndy B.V., Cedemo B.V., Icecat LLC (Icecat Ukraine) en Icecat Content Sourcing OÜ (Icecat Estonia) en de participatie Hatch B.V. Icecat Ukraine en Icecat Estonia zijn verantwoordelijk voor de inhuur van editor- en software developer-capaciteit en de uitgifte van de ICURY cryptomunt van Icecat. Hatch levert slimme “Koop Nu”-knoppen die ervoor zorgen dat de websites van fabrikanten meetbare verkopen genereren via hun online resellers. Iceshop en Syndy zijn specialisten in e-commerce-integraties en Product Information Management (PIM)-oplossingen in respectievelijk de tech- en supermarktbranche.

Meer informatie: