Tholen, 17 juni 2021 

Zeevracht van Hollandse paprika’s naar de Verenigde Staten, Mexicaanse asperges naar Europa en broccoli uit Australië naar Taiwan; tot voor kort werd het in de AGF-sector voor onmogelijk verklaard. Dankzij een nieuwe technologische innovatie is het echter aan de orde van de dag. PerfoTec ontwikkelde een speciale biologisch afbreekbare folie. Deze folie is van nature waterdampdoorlatend en in combinatie met de PerfoTec Laser perforatie, heeft het de juiste eigenschappen om de atmosfeer goed te controleren. “Ten opzichte van de eerdere fossiele standaardfolies zijn we van een verlenging van enkele dagen naar een 40% langere houdbaarheid gegaan. Dit levert de producenten een enorm kostenvoordeel op, maar resulteert ook in een aanzienlijke CO2-besparing in de hele keten”, vertelt directeur Bas Groeneweg.

Rode paprika
Links: conventionele verpakking, 5% gewichtsverlies dag 18
Rechts: PerfoTec LinerBag en Laser Perforatie, 2% gewichtsverlies, dag 28

Klik hier voor het volledige artikel.