• Speedbooks Software BV geeft via de NPEX-effectenbeurs voor maximaal €1,5 miljoen obligaties uit;
  • Beleggers in Speedbooks Software BV ontvangen een rente van 8,5% per jaar;
  • Directie gebruikt opbrengst om forse groei in aantal gebruikers te bereiken.

HEERENVEEN – Speedbooks Software BV, gespecialiseerd in software voor actuele financiële rapportages, geeft obligaties uit met een looptijd van 5 jaar via de NPEX-effectenbeurs. Obligatiehouders, die inschrijven op de lening, ontvangen jaarlijks een rente van 8,5% op het bedrag dat zij investeren.

Met de beoogde opbrengst van maximaal €1,5 miljoen wil de directie van Speedbooks het marktaandeel in Nederland aanzienlijk vergroten. De afgelopen jaren ontwikkelde het bedrijf uit Heerenveen gebruikersvriendelijke software waarmee gebruikers in een oogopslag de actuele financiële situatie van bedrijf, vereniging of stichting in beeld krijgen.

Inmiddels gebruiken in Nederland meer dan 10.000 organisaties het softwaresysteem van Speedbooks, waaronder veel MKB-bedrijven, accountants en administratiekantoren. Naar schatting wordt Speedbooks gebruikt voor 60.000 administraties. Onder de gebruikers bevinden zich bekende ondernemingen en organisaties, zoals het Zuiderzeemuseum, Pathé, Peter Appel Transport, de Nederlandse Vereniging van Banken, Q-Park en onder andere uitvaartverzorger Monuta.

Cijfers en data uit boekhoudprogramma’s worden door Speedbooks razendsnel verwerkt tot overzichtelijke dashboards en financiële rapportages. Bestuurders krijgen daardoor een veel betere informatiepositie over onder meer de liquiditeitspositie. Door gebruik van Speedbooks worden accountantskosten bespaard, omdat Speedbooks in staat is om bijvoorbeeld de jaarrekening te produceren, geschikt voor de deponering bij de Kamer van Koophandel.

Volgens directeur en oprichter Lume Paulusma van Speedbooks is met de volledig ontwikkelde onlineversie van Speedbooks het moment aangebroken om fors te investeren in marketing en verkoop. ,,Wij hebben Speedbooks de afgelopen 11 jaar ontwikkeld en geoptimaliseerd tot wat het nu is”, aldus Paulusma. ,,Het gebruiksgemak is zo groot dat wij ervan overtuigd zijn dat er veel potentie is. Voor veel meer organisaties is Speedbooks Online een uitkomst. Bovendien zijn de kosten voor het abonnement op jaarbasis beperkt.”

Speedbooks besteedt de opbrengst van de NPEX-obligatielening niet alleen voor het opvoeren van de marketing en verkoop. Het bedrijf wil ook de eerste stappen zetten naar het buitenland, de software wordt verder doorontwikkeld en het werkkapitaal van de onderneming wordt versterkt.

AFM-regel lang