28 augustus 2017 – Xillio, specialist op het gebied van contentmigratie en -integratie, heeft een nieuwe content services aan haar portfolio toegevoegd, te weten afbeelding classificatie. Op basis van visual image recognition kent Xillio labels toe aan afbeeldingen op basis van de inhoud van de afbeelding.


Met deze services biedt Xillio de mogelijkheid om de kwaliteit van content verder te vergroten, de content beter doorzoekbaar en beheersbaar te maken en eenvoudig ongewenste content te identificeren.

Het toevoegen van labels aan afbeeldingen is een manier om de meta-informatie van een afbeelding te specificeren. Een label kan bijvoorbeeld zijn een object, onderwerp of thema. Zo wordt bijvoorbeeld het label ‘persoon’ toegekend aan afbeeldingen met personen of het label ‘auto’ aan afbeeldingen die auto’s bevatten. Deze services is zeer geschikt voor organisaties die meer waarde willen halen uit hun bestaande content. Je kan hierbij denken aan productfoto’s in een Digital Asset Management (DAM) systeem of aan een Web Content Management (WCM) omgeving waar een redactie dagelijks met afbeeldingen werkt.

Overige content services
Naast het automatisch migreren van content biedt Xillio services om de kwaliteit en kwantiteit van content te verbeteren. Zo is er de mogelijkheid om documenten te ontdubbelen, privacygevoelige content (zoals paspoorten en rijbewijzen) te identificeren, documenten te classificeren (bv documenttype of onderwerp) en nu ook de mogelijk om afbeeldingen en foto’s te classificeren.

Afbeeldingen zijn een snelgroeiend type content”, aldus Rikkert Engels, CEO en oprichter van Xillio. “Inzicht krijgen in deze afbeeldingen en automatisch labels toevoegen aan afbeeldingen, maakt het mogelijk om sneller te zoeken en te filteren op afbeeldingen. Deze service bespaart onze klanten veel tijd, het verhoogt de waarde van hun visuele content en biedt mogelijkheden om bedrijfsprocessen te versnellen.