03-7-2017 – Uitbreiding van PLUS Noordzij werd recent besproken in de Stadskrant Pernis. Dick en Ellen Noordzij, eigenaren, vertellen over de groei die het bedrijf heeft doorgemaakt de afgelopen 10 jaar.

Behoud van de winkels, scholen en andere basisvoorzieningen. Dat is nodig voor de toekomst van Pernis. De gemeente neemt haar verantwoordelijkheid, maar de ondernemers in het dorp investeren mee. Zo gaat supermarkt PLUS Noordzij uitbreiden. De verbouwing start in het najaar en is naar verwachting in november klaar.

Dick en Ellen Noordzij werden in mei 2007 de trotse eigenaars van de supermarkt aan de G.A. Soetemanweg. Na een verbouwing opende het ondernemersechtpaar in november de deuren. Nu, tien jaar later, is de supermarkt uit z’n jasje gegroeid.

De supermarktbranche ontwikkelt zich razendsnel“, vertelt Dick Noordzij. “Er komen steeds meer nieuwe producten, vooral in het assortiment biologisch. Daarnaast draait shoppen tegenwoordig om winkelbeleving. Voor het voortbestaan van ons bedrijf moeten we meegaan en actueel blijven, maar we komen hiervoor ruimte te kort. Daarom gaan we uitbreiden. Wat is het plan? Achter ons pand staan garages. Die worden gesloopt en vervangen door een aanbouw van zo’n 100 m2. Tegelijk krijgt de supermarkt een opknapbeurt, van binnen en van buiten. We plaatsen moderne meubels voor brood, delicatessen en groenten & fruit, door diepere schappen kunnen we meer producten kwijt en er komt een nieuwe vloer. In november, rond ons 10-jarig jubileum, moet de verbouwing klaar zijn. Dat gaan we groots vieren”, aldus Noordzij.