6 september – De succesvolle emissie van het Super Winkel Fonds van Annexum wordt met ingang van 6 september ook aangeboden op het handelsplatform van NPEX, de MKB-beurs van Nederland.

Beleggers kunnen mede via NPEX rechtstreeks investeren in het grootste Nederlandse supermarktfonds met een belegd vermogen van € 135,2 miljoen. Voor het Super Winkel Fonds N.V. is de toegang tot het handelsplatform van NPEX een belangrijke stap. Het maakt de certificaten van aandelen gemakkelijker verhandelbaar, waardoor de drempel om te investeren in het fonds wordt verlaagd.

Het Super Winkel Fonds belegt in 27 supermarkten verspreid over heel Nederland. Huurders zijn onder andere Albert Heijn, Plus, Jumbo, Aldi, Dirk en Lidl. De totale oppervlakte is ruim 62.000 m2.

super winkel fonds

Het fonds heeft met een deelname vanaf 200 certificaten een toegankelijke instap voor een breed publiek. Door de combinatie van de zeer lage rente die Deutsche Postbank rekent voor de financiering, het feit dat het Super Winkel Fonds een bezettingsgraad van circa 99% procent kent, de kwaliteit van de huurders én de lange looptijd van de huurcontracten wordt een direct rendement van gemiddeld 11 procent per jaar becijferd.

Het prospectus van de emissie is door de Autoriteit Financiële Markten goedgekeurd

Alan van Griethuysen van NPEX toont zich ingenomen met de komst van het Super Winkel Fonds op NPEX. ​”De groei van ons platform zet de afgelopen maanden versneld door. Een diversiteit van fondsen maakt het platform steeds aantrekkelijker voor beleggers.

Annexum-directeur Huib Boissevain is verheugd dat het Super Winkel Fonds via NPEX geëmitteerd gaat worden: “Het NPEX-platform verlaagt voor beleggers de drempel om in te stappen. En dat is belangrijk omdat een vastgoedfonds voor iedere belegger een vaste waarde in de portefeuille zou moeten zijn. Of iemand nou een grote of een kleine belegger is.
Super Winkel Fonds
Over het Super Winkel Fonds N.V.

Het Super Winkel Fonds is ontwikkeld en wordt beheerd door Annexum, specialist op het gebied van vastgoedbeleggingsfondsen voor de particuliere belegger. Het fonds bestaat sinds 2008 en kent sindsdien een stabiel direct resultaat. Met een totaaloppervlak van ruim 62.000 m2 is dit het grootste supermarktfonds dat toegankelijk is voor de particuliere belegger. Tegen het einde van de looptijd van het fonds, eind 2015, gaf het merendeel van de huidige beleggers in het Super Winkel Fonds aan het fonds te willen behouden. Daarom was het tijd voor een nieuwe emissie. De uitstappers zijn inmiddels gefaciliteerd en met het resterende nog op te halen bedrag wil het fonds onder andere nieuwe investeringen doen in supermarktvastgoed.

Over Annexum

Gestart in 2000 heeft Annexum inmiddels een fondsvermogen van 800 miljoen euro, waarvan 367 miljoen euro eigen vermogen. Annexum beheert 33 fondsen, onder meer in de categorieën kantoren, zorg, winkels, hotels en woningen. Ook heeft Annexum sinds kort het beheer over NBZ, beleggen in scheepvaart, waar momenteel ook een emissie voor gaande is.

Super Winkel Fonds