DEN HAAG/ALMELO – Bouman Industries BV uit Almelo geeft met ingang van woensdag 22 juni 2016 via NPEX, de MKB-Beurs van Nederland, een obligatielening uit van maximaal €2.490.000 met een looptijd van zes jaar. Beleggers ontvangen een rente van 5,8%.

Bouman Industries verwacht de komende jaren een aanmerkelijke verbetering van het bedrijfsresultaat dankzij de groeiende, internationale markten, waarin het bedrijf in toenemende mate actief is. Naar verwachting stijgt in 2016 de geconsolideerde EBITDA naar ruim €1,45 miljoen (2015: ruim €550 duizend).

Dankzij de hoogwaardige technologie op het gebied van het scheiden en zuiveren van vloeibare en vaste stoffen, zoals filtering van vervuild water en hoogwaardige CO2-recycling, profiteert het bedrijf uit Almelo volop van de internationale trends. De afgelopen vijf jaar heeft de onderneming zich ontwikkeld als leverancier van de maakindustrie in Nederland en Duitsland tot een internationale speler die deze technologie en diensten rechtstreeks levert aan opdrachtgevers onder meer in Japan, China, Zweden en Saoedi-Arabië.

CEO Wilco van Wijck verwacht dat Bouman Industries door de versterking van het werkkapitaal dankzij de uitgifte van obligaties sneller en grotere opdrachten kan gaan binnenslepen. Na het doorvoeren van kostenreducties en efficiency in de afgelopen jaren is volgens Van Wijck het bedrijf er klaar voor om de ontwikkelde technologie op het gebied van duurzaamheid beter te vermarkten. Het bedrijf is in 2015 genomineerd voor de Jan Terlouw Innovatieprijs.

,,Wij zijn positief gestemd als het gaat om de potentie van Bouman Industries en het resultaat dat wij de komende jaren gaan boeken”, aldus Van Wijck over Bouman Industries en de verschillende dochterondernemingen. ,,Er is grote internationale druk om een aantal milieuproblemen op te lossen  waarvoor wij de technologie en de kennis in huis hebben.”

Beleggers kunnen tot 5 augustus 2016 inschrijven op 2.490 obligaties, die een nominale waarde van duizend euro, vertegenwoordigen. Minimale inleg is €5.000, waarbij de eerste 25 inschrijvers geen 1%-emissiekosten betalen.

Bijlage bericht:
Prospectus Bouman Industries
Interview Bouman Industries