Den Haag, 14 april 2016 –  Wagamama, de internationale keten van restaurants voor ‘fast casual dining’, kan dankzij de geslaagde emissie van  2.499.000 via NPEX haar plannen realiseren. 

 

Met het opgehaalde geld zal Wagamama in de zomer van 2016 in de Witte de Withstraat, de uitgaansstraat van Rotterdam, een nieuwe vestiging openen. Hierna zal Roermond volgen met een vestiging in het Designer Outlet. Wagamama heeft momenteel vier vestigingen in Amsterdam en één in Antwerpen. Dankzij de obligatie uitgifte heeft Arjen Schrama bovendien voldoende geld opgehaald om de volledige zeggenschap over Wagamama (Benelux) te krijgen en zijn mede-aandeelhouder uit te kopen.

Arjen Schrama: “Dankzij de obligatie-uitgifte via NPEX kan ik mijn  droom Wagamama in de Benelux verder te laten groeien en nog sterker op de kaart te zetten realiseren”.

Adriaan Hendrikse: de obligatie-uitgifte van Wagamama is een perfect voorbeeld van stapelfinanciering tussen particuliere en professionele beleggers waarbij de ondernemer de volledige zeggenschap heeft behouden en zelfs uitgebreid. 

Specificaties obligatielening

De obligatielening is verdeeld in 2.499 obligaties van € 1.000 nominaal. Particuliere en professionele beleggers hebben via NPEX ingeschreven. De rente bedraagt 9,25% per jaar, in maandelijkse termijnen achteraf te ontvangen.