Den Haag, 10 maart 2016 –  Wagamama, de keten van succesvolle restaurants voor ‘fast casual dining’, wil snel uitbreiden in Nederland en België. Om Wagamama steviger op de kaart te zetten moet de verdere groei gefinancierd worden. De ondernemer Arjen Schrama wil sneller kunnen beslissen en daarom via Kaizen B.V. enig aandeelhouder worden van de franchisenemer van Wagamama Benelux. Om dit te realiseren kiest de ondernemer Arjen Schrama voor stapelfinanciering. Kaizen B.V. geeft een obligatielening uit via NPEX en krijgt een lening van het MKB Impulsfonds.

 

Volledige zeggenschap en nieuwe vestigingen

Schrama wil sneller kunnen beslissen en Wagamama in de Benelux stevig op de kaart zetten. Daarom wil hij via Kaizen B.V. enig aandeelhouder worden van de franchisenemer van Wagamama en nieuwe vestigingen openen in de Rotterdamse Witte de Withstraat en in Designer Outlet Roermond. Om dat te kunnen realiseren geeft Kaizen via NPEX een 5-jarige 9,25% obligatielening uit van maximaal € 2.499.000,-. Daarnaast verstrekt het MKB Impulsfonds een lening van € 1 miljoen.

Snel en gezond dineren
Wereldwijd zijn er meer dan 160 Wagamama restaurants waarvan Wagamama Benelux er nu vijf exploiteert. Vier in Amsterdam: Max Euweplein, Rembrandtplein, WTC Zuidas en in de nieuwe hal van het Centraal Station en een vestiging in Antwerpen op de Keyserlei.

Wagamama baseert zich op de Japanse keuken, met een uitgebreide keuze aan noodle- en rijstgerechten. Arjen Schrama, grondlegger van discotheek Roxy en bedenker van diverse restaurantconcepten, is directeur en straks enig aandeelhouder van Kaizen. Schrama: “Ik werd in Londen overdonderd door de kracht en kwaliteit van het Wagamama concept. De eenvoud, de efficiency, de strakke inrichting, de informele sfeer, alles klopte. Dat wilde ik hier ook.”


Specificaties obligatielening

De obligatielening is verdeeld in 2.499 obligaties van € 1.000 nominaal. Vanaf 10 maart 2016 kunnen geïnteresseerde particuliere en professionele beleggers intekenen via NPEX. De rente bedraagt 9,25% per jaar, in maandelijkse termijnen achteraf te ontvangen. Inschrijven kan tot 6 mei 2016, of tot de lening is volgetekend. Kijk voor inschrijven en voor meer informatie op www.npex.nl.

  

Voor nadere informatie kunt u zich wenden tot:

– Wagamama, Algemeen Directeur Arjen Schrama, 06-54268235 of [email protected]

– Stichting MKB Impulsfonds, Directie Thomas Heijdendael en Rob Rötscheid of [email protected]

BIJLAGE

 

Over NPEX

NPEX is het financieringsplatform voor groeiende middelgrote ondernemingen met een financieringsbehoefte vanaf € 1 miljoen. Via NPEX realiseren ondernemingen financiering met behoud van zeggenschap, door het uitgeven van obligaties of aandelen. Particulieren en zakelijke beleggers investeren rechtstreeks in de ondernemingen. Het handelsplatform NPEX werkt met een vergunning van de AFM en staat onder toezicht van de AFM en De Nederlandsche Bank.


Over het MKB impulsfonds

Het MKB Impulsfonds is een financieringsinstelling voor MKB ondernemers die een bedrijfslening zoeken tussen € 250.000,- en € 1 miljoen. De structuur is transparant en eenvoudig: institutionele beleggers verstrekken het kapitaal waarmee het MKB Impulsfonds leningen uitgeeft aan ondernemers met een gezonde onderneming en groei-ambitie. Ondernemers vragen een lening altijd aan via hun bedrijfsadviseur of accountant.

Wagamama nieuws bericht