NPEX voor beleggers

Menu

Beleggen in het MKB én een mooi rendement realiseren?

Via NPEX belegt u rechtstreeks in ondernemingen door middel van obligaties, aandelen en beleggingsfondsen.

 

Welkom bij NPEX. Wij leggen u graag uit wie wij zijn en wat wij doen. Via NPEX kunt u rechtstreeks beleggen in snelgroeiende ondernemingen in het midden- en grootbedrijf. Door te beleggen in deze ambitieuze ondernemingen kunt u als belegger een mooi rendement realiseren. 

U kunt via NPEX op twee manieren beleggen in deze ondernemingen. Dit doet u via een inschrijving op een emissie of via een aankoop op de NPEX-effectenbeurs. De obligaties of certificaten van aandelen zijn na uitgifte verhandelbaar op de NPEX-effectenbeurs. En de ondernemer? Die kan door het ​​verkrijgen van financiering ​doorgroeien en zijn ambities waarmaken.

Voordelen voor u als belegger

    ≫    Hoge rentes op obligaties 
    ≫    Obligaties, aandelen en fondsen verhandelbaar op dé NPEX-effectenbeurs
    ≫    Beleg samen met institutionele, zakelijke & particuliere beleggers
    ≫    Onafhankelijke toetsing & deskundige beoordeling van de ondernemingen
    ≫    Divers aanbod van beleggingsmogelijkheden
    ≫    Toegang tot uitgebreide & begrijpelijke informatievoorziening

U kunt via NPEX beleggen in​ 3 verschillende producten: obligaties, aandelen en beleggingsfondsen. 

Obligaties

Het rentepercentage van de obligatieleningen die op NPEX worden uitgegeven is hoger dan dat van bijvoorbeeld staatsobligaties. De vaste rente, die maandelijks betaald wordt, ligt op jaarbasis tussen de 5-10%. De hoogte van de rente is afhankelijk van het trackrecord van het bedrijf, de financiële ratio’s en andere relevante zaken. De looptijden van de obligatieleningen op NPEX zijn 4 tot 7 jaar . De obligaties zijn verhandelbaar op de NPEX-effectenbeurs.

Aandelen

U kunt certificaten van aandelen van ondernemingen kopen en desgewenst later weer verkopen. Het rendement op deze aandelen is afhankelijk van de groei en de winstontwikkeling van de onderneming waarin wordt belegd. Bedrijven kunnen besluiten dividend uit te keren.

Beleggingsfondsen

Via NPEX kunt u beleggen in beleggingsfondsen van verschillende aanbieders. Deze fondsen hebben een vergunning van de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Op de fondspagina van de aanbieder plaatst NPEX alle relevante ​documenten en nieuwsberichten.