Groeivermogen MKB-bedrijven wekt interesse beleggers

Vijf goede argumenten om te beleggen via de NPEX-effectenbeurs

Het zijn turbulente tijden voor beleggers. Maar ben je op zoek naar kansrijke beleggingen in ambitieuze Nederlandse groeibedrijven én naar een aantrekkelijk rendement dan biedt de NPEX-effectenbeurs uitkomst.

Waarom? Omdat NPEX zich de afgelopen jaren al ruimschoots heeft bewezen als succesvol en betrouwbaar handelsplatform. Beleggers staken via NPEX maar liefst €160 miljoen in groeiondernemingen, die een notering kregen op de online NPEX-effectenbeurs waar de obligaties en certificaten van aandelen worden verhandeld. Innovaties en groei werden dankzij deze financieringen mogelijk gemaakt.

En, niet onbelangrijk, NPEX beschikt als beleggingsonderneming over een MTF-vergunning van de Autoriteit Financiële Markten (AFM). NPEX staat bovendien onder doorlopend toezicht van dezelfde AFM en van De Nederlandsche Bank (DNB).

NPEX, gevestigd in het International World Trade Centre in Den Haag, biedt dus voor zowel ondernemingen als voor beleggers zo veel mogelijk zekerheid. Dat is prettig om te weten.

Daarom vijf argumenten op een rij waarom beleggen via NPEX op jouw ‘to do-list’ kan staan.

1. NPEX biedt toegang tot beleggen in Nederlandse groei-ondernemingen.

Wie als belegger wil investeren in Nederlandse groeibedrijven en er een aantrekkelijk rendement aan wil overhouden is bij NPEX aan het goede adres. NPEX trekt een categorie bedrijven aan die zich laat kenmerken als kansrijk, innovatief en ambitieus.

Meer dan vijftig bedrijven zijn genoteerd aan de NPEX-effectenbeurs. Bekende ondernemingen als HyGear, De Vegetarische Slager, Wagamama, CTOUCH, Quest, Bouman Industries, The Society Shop, Tubes en FreshBed zijn hiervan enkele voorbeelden.

2. NPEX staat onder toezicht van DNB en AFM.

NPEX is geen eendagsvlieg. De effectenbeurs is destijds opgericht als alternatief voor bedrijven die groeifinanciering zoeken en niet meer bij de bank konden aankloppen. NPEX wil een autoriteit zijn voor beleggers en voor ondernemingen op zoek naar groeifinanciering.

De organisatie bestaat uit professionals, beschikt over een sterke financiële basis met meerdere aandeelhouders en heeft een Raad van Commissarissen die toezicht houdt.

3. NPEX biedt geen garanties, maar wel kans op aantrekkelijk rendement

Als belegger profiteer je uiteraard mee van de groei van de onderneming waarin je belegt. Het rendement is aantrekkelijker dan de rente op een spaarrekening bij een bank.

Obligatiehouders incasseren een vaste, jaarlijkse rente op hun inleg. Als de looptijd van de obligatielening is verlopen, ontvangen de beleggers hun lening terug. Voor certificaathouders is de koersvorming 100% inzichtelijk op het online handelsplatform.

4. NPEX gaat niet over een nacht ijs.

Niet elk bedrijf komt in aanmerking voor een notering op de NPEX-effectenbeurs. Zorgvuldigheid gaat boven snelheid. Het businessplan van het bedrijf dat op zoek is naar geld wordt kritisch geanalyseerd, er volgt een onafhankelijke, professionele check door deskundigen op de kredietwaardigheid en de financiële situatie van het bedrijf.

In het prospectus worden de risico’s en kansen van de uitgevende instelling van obligaties of aandelen transparant. Dat is nooit een absolute garantie voor succes, maar wel een verzekering dat NPEX er alles aan doet om de risico’s bloot te leggen.

5. NPEX wil transparantie.

NPEX vraagt aan ondernemingen om maximaal inzage te verschaffen in de ontwikkeling van een bedrijf. Minimaal twee keer per jaar informeert het bedrijf de beleggers via npex.nl en ook het actuele bedrijfsnieuws moet zo spoedig mogelijk worden gedeeld.

NPEX organiseert beleggersbijeenkomsten en bedrijfsbezoeken. Na een succesvolle ‘listing’ blijf je ook op de hoogte van de voortgang via de jaarlijkse vergadering van obligatie- of certificaathouders.

Tot slot: De eerste stap naar NPEX is eenvoudig te maken. Ga naar www.npex.nl.  Je vindt daar bovendien nieuwe proposities, online koersen en het actuele bedrijfsnieuws van alle beursgenoteerde fondsen.