Taco Bell Utrecht Leidsche Rijn

Afgelopen donderdag 11 januari 2024 is het 10e restaurant van Taco Bell in Nederland geopend.

Met dit restaurant is een lang gekoesterde wens om in de omgeving van Utrecht te openen eindelijk gerealiseerd. Taco Bell heeft een mooie locatie kunnen aanhuren in Utrecht Leidsche Rijn Centrum aan het gezellige Brusselsplein 191.

Het restaurant heeft een vloer oppervlakte van ongeveer 180m2 en met de 24 zitplaatsen is het een compact restaurant met veel uitzicht naar het plein waar men van de heerlijke gerechten kan genieten.

Daarnaast kunnen de gerechten ook worden afgehaald of via Uber Eats en thuisbezorg.nl worden besteld.

Gezien de drukte in de eerste dagen is duidelijk dat de fans van Taco Bell in Utrecht enthousiast zijn.

Oplossing voor netcongestie

Door toenemende netcongestie voor afname van energie is het een uitdaging voor veel Fast service bedrijven om geschikte locaties te vinden waar de benodigde capaciteit energie te verkrijgen is.

Taco Bell Utrecht Leidsche Rijn is de eerste Taco Bell wereldwijd waar men werkt met batterij opslag energie waardoor er een veel mindere piekbelasting van het energienet realiseert wordt. Deze oplossing wordt nog ( vrijwel) niet gebruikt in Fast service restaurants in Nederland.

Met deze oplossing zetten we batterijen in voor peak shaving.

D.w.z. dat de batterijen laden op het moment dat het verbruik in een pand laag genoeg is om uit het net de batterij te kunnen laden.

Vervolgens wordt de batterij ontladen op het moment dat de vraag naar energie groter is dan het net kan leveren. Hierdoor kunnen piekmomenten worden opgevangen en kan er in “off-piek” momenten energie van het net worden gehaald zodat het energienet geen overbelasting heeft wanneer juist consumenten de meeste energie gebruiken. Daarnaast heeft deze duurzame oplossing een dubbele functie.

Door het laden van de batterij, in de uren dat de energieprijs laag is op uit het net en ontladen van de batterij tijdens uren dat de energieprijs hoog is, wordt een batterij sneller terugverdiend.

Door een goede samenwerking van TION installatie techniek en Indutecc Renewable Solutions hebben we bovengenoemde oplossing kunnen realiseren voor deze toenemende uitdaging en voor deze locatie specifiek. Voor de Taco Bell vestiging in Utrecht Leidsche Rijn betekent deze innovatie een besparingen op energie kosten. Daarnaast zijn wij (veel) minder afhankelijk van de netbeheerder voor het vinden van nieuwe locaties. We verstevigen hiermee onze ambities voor het openen van nieuwe Taco Bell vestingen in Nederland