For English:
https://www.npex.nl/wp-content/uploads/2023/06/Press-release-E-nvest-acquires-Icecat-shares-from-Cedemo.pdf

Amsterdam, 5 juni 2023

Purchase of shares for employee incentive plan continued

Icecat kondigt vandaag aan dat het 90.257 aandelen in Icecat N.V. heeft teruggekocht van Cedemo S.A.M. Het betreft de uitvoering van een verkoopoptie van Cedemo S.A.M. tegen dezelfde vooraf overeengekomen prijs waartegen de Monégaskische holding Cedemo destijds de aandelen had verworven als onderdeel van de overname van Cedemo’s speelgoed- en gamesgegevensbedrijf door Icecat drie jaar geleden.

“In feite betalen we nu aan Cedemo S.A.M. het uitgestelde bedrag van 632.000 euro, zonder rente”, zegt Icecat CEO Martijn Hoogeveen. “De regeling had een functie in de soepele overdracht van het Franse databedrijf. Om zeer goede relaties te behouden gedurende de periode waarin we het team in Monaco moesten integreren en opnieuw moesten focusen.”

De 90.257 aandelen – ongeveer 0,9% van het totaal – worden vervolgens verworven door de Chief Growth Officer van Icecat, Emre Tan, via zijn holding E-nvest B.V. Na de transactie bezit E-nvest 4,3% van de aandelen in Icecat. Deze nieuw verworven aandelen zijn alleen ‘in the money’ wanneer de mijlpaal van 22,5 miljoen euro jaarlijkse omzet wordt bereikt. Daarom wordt verwacht dat de verwerving van deze aandelen de groei van het bedrijf en het behalen van het beoogde omzetdoel verder zal stimuleren. Wat ook in het belang is van alle andere aandeelhouders.

Icecat CEO, Martijn Hoogeveen, zegt: “We zijn verheugd dat Emre Tan, een ervaren Icecat-groeimanager en mededirecteur, een groter belang neemt in Icecat. We kijken ernaar uit om samen te blijven werken aan het versnellen van de groei als toonaangevende aanbieder van productgegevens en content-syndicatiediensten aan e-commercebedrijven.”

De verwerving van deze aandelen door E-nvest BV versterkt verder het streven van Icecat naar groei en innovatie, en het leveren van waarde aan haar aandeelhouders. Met betrekking tot het employee share incentive plan van Icecat: het huidige saldo bedraagt 22.275 verworven depository receipts (DR’s) van Icecat-aandelen via NPEX. Aan het begin van het jaar was het saldo: 5.760 DR’s. We verwachten nog ongeveer 10.000 DR’s meer te verwerven gedurende de rest van 2023 via NPEX. De aankopen worden gedaan buiten gesloten handelsvensters.

Over Icecat N.V.
Icecat N.V. is een toonaangevende leverancier van productgegevens- en contentsyndicatiediensten aan e-commercebedrijven wereldwijd. De productcontent van het bedrijf wordt dagelijks door miljoenen consumenten gebruikt om geïnformeerde aankoopbeslissingen te nemen.

Over E-nvest BV
E-nvest BV is een holdingmaatschappij in eigendom van Emre Tan, een ervaren Icecat-manager met een bewezen staat van dienst op het gebied van succesvolle bedrijfsontwikkeling in diverse sectoren.

Meer informatie:
Martijn Hoogeveen, [email protected], https://www.icecat.com